Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,291 do 1,305 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Lo'Rel
    Uczestnik

Dla mnie romulańskie piwo 🙂

Semael
    Uczestnik

Osobiście wole .... stary ziemski miód dwójniak.... no ale tak jak to zawsze mawiam ... każdy ma swoje gusta .... A tak z innej beczki .... to uważam ze człowiek nie jednego kosmitę upił by na śmierć ... he he Szczególnie Słowianin. Czemu w hangarach nie pracuje żaden ziemianin słowiańskiego pochodzenia . Bo by zawsze paliwa brakowało ha ha ha :mrgreen:

Lo'Rel
    Uczestnik

Dobre :)Z resztą jeżeli Worf upił się tym romulańskim browarkiem, to można śmiało przyjąć, że innych obcych bez większego problemu wprowadzilibyśmy w stan upojenia :)Co do rzeczywistych gustów to wolę Bacardi jako podkład do wielu drinków, w szczególności polecam mojito.

fluor
    Klucznik

To może ja poproszę Reddsa 🙂

Lo'Rel
    Uczestnik

To Andorianie lubują się w reddsach? 🙂

fluor
    Klucznik

Niektórzy. Z braku lepszego piwa 😉

Lo'Rel
    Uczestnik

Ja tam osobiście nic do reddsów nie mam ;]

zdarom
    Uczestnik

Ale ten "soczek" drogi jest, taniej wychodzi pić tymbarka. A co do Worfa to nie wiadomo ile tego romulańskiego piwa wypił.

fluor
    Klucznik

Taniej? Może i tak, ale smakuje trochę inaczej.

Semael
    Uczestnik

Osobiście także lubię Reddsa. Ale musieli byście spróbować.... specjał Zakopanego, tylko gdzieniegdzie można to spotkać.... spirytus z miodem ... tak pół na pół, w kieliszeczku ;D , drink podawany na ciepło, ze względu aby się składniki wymieszały. No ale jak to można powiedzieć ?miodzio? he he ... niejednego Volkana wyprowadził by z równowagi :wacko: .....

J.L.Picard
    Uczestnik

To ja widzę ,że jeszcze nie odkryliście krupniku z mlekiem.

Eviva
    Uczestnik

Osobiście także lubię Reddsa. Ale musieli byście spróbować.... specjał Zakopanego, tylko gdzieniegdzie można to spotkać.... spirytus z miodem ... tak pół na pół, w kieliszeczku ;D , drink podawany na ciepło, ze względu aby się składniki wymieszały. No ale jak to można powiedzieć ?miodzio? he he ... niejednego Volkana wyprowadził by z równowagi :wacko: .....

W Warszawie też to znają - nazywa się grypolin. Spirytus pół na pół z miodem i dodatkiem aspiryny. Najwybitniejsze warszawskie męty leczyły się tym przez pokolenia w przypadku niedomagań typu przeziębienie.

A ciekawe też, co Wolkanie powiedzieliby na ruski likier. Wiecie, co to? Bierze się spirytus, lekko podgrzewa (trzeba bardzo uważać, zeby opary się nie zapaliły) i rozpuszcza się w nim cukier, tak długo, póki nie przestanie się rozpuszczać. Potem schładza się całość i smacznego.

Semael
    Uczestnik

No to po Kielichu dla każdego.... dla mnie soczek ... he he

Anonimowy
    Gość

Taki miodzio jest miodzio, ale nie każdy może. Ale dobry byłby środek do zabójstwa kogoś uczulonego na miód :> Polecam tradycyjnego "jajcoka" czyli Adwokata własnej roboty. Moc ma 2x kupny. Tylko czasem trzeba z butelki wytrzepywać, bo takie gęste. Paluszki lizać. 😉

Semael
    Uczestnik

Jestem tu nowy.. no i pewnie niejednemu się naraziłem... ale lubię soczyste dyskusje... wiec ... wybaczcie jeżeli czasem przesadzę... ale potraktujcie to jako wyzwanie... Aaa tak w ogóle za dużo wypiłem he he Barman jeszcze jednego na trzecią nóżkę... he he

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,291 do 1,305 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram