Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,216 do 1,230 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • lszekg
    Uczestnik

Picie kawy i nadmierne oglądanie Sci-Fi grozi kalectwem lub utratą życia. ;> U góry przykład: Wszystko schodzi na zielone ludziki.Dlatego ja, raz w miesiącu cały dzień oglądam Entka i wypijam 3-4 kubki kawy. ;>

Piotr
    Klucznik

No to a propos scifi - ten filmik, laczacy sie zreszta z Epoką Lodowcowa, to idealny przyklad rozterek podroznika w czasie - link. 😉

fluor
    Klucznik

"Człowiek z żelaza" na jedynce. Będzie okazja sobie powtórzyć :>

Eviva
    Uczestnik

Psiakość. Przejrzałam sobie tematy i wyszło, że zapaskudziłam Wam całe forum swoją osobą - no, w kazdym razie najnowszą jego część. Wstyd doprawda, co za nadaktywność. Muszę trochę wstrzymać konie.

fluor
    Klucznik

Co się stało, masz moralniaka?

Eviva
    Uczestnik

Co się stało, masz moralniaka?

Jestem w tym stanie ducha, w którym człowieka żrą wyrzuty sumienia za to, co zrobił i czego nie zrobił - za to drugie często nawet bardziej.

fluor
    Klucznik

Ciężko mi jednoznacznie wyczytać co masz na myśli, być może dlatego, że piszę po piwku (taki ze mnie alkoholik 😉 ). Po prostu robi mi się przykro jak piszesz, że paskudzisz forum swoimi postami, co jest oczywistą nieprawdą. Forum jest właśnie po to, by ludzie pisali i nikt nie powinien mieć o to pretensji.

Eviva
    Uczestnik

Czasem warto wypić małe piwko - duze też, bo to rozpuszcza kamienie nerkowe. A wcale Ci ich nie życzę.Po prostu mam gorszy dzień. Właśnie zlikwidowano moje stanowisko pracy - nie znaczy to póki co, że mnie wywalają, bo po prostu zostałam przeniesiona na inne, ale mi przykro. No i popadłam w stan gaki (w hinduiźmie stan głodnych duchów).

fluor
    Klucznik

To faktycznie przykry dzień... 🙁

Zuza
    Uczestnik

Czasem warto wypić małe piwko - duze też, bo to rozpuszcza kamienie nerkowe.

Piwo nie rozpuszcza kamieni nerkowych 😐

Działa jedynie moczopędnie i rozluźniająco - "przepłukując" nerki (m.in. ze składników mineralnych, ale jeszcze niezestalonych w kamienie) i ułatwiając wydalenie małych kamyczków...

Fluor - jak masz wyrzuty z powodu alkoholu, przerzuć się na Karmi ;D

Eviva
    Uczestnik

Jak zwał, tak zwał - rozpuszcza, czy wypłukuje, grunt, że pomaga. Jeśli zakwasza mocz, a kamienie maja budowę trójfosforanowa, wtedy przynajmniej pomaga w rozpuszczaniu, a to już jest coś.

Ogólnie - nie należy miec wyrzutów sumienia z tego powodu, że człowiek (lub Andorianin) strzelił sobie stronga. Wszystko dobre, byle w miarę.

Picie kawy i nadmierne oglądanie Sci-Fi grozi kalectwem lub utratą życia. ;>

U góry przykład: Wszystko schodzi na zielone ludziki.

Dlatego ja, raz w miesiącu cały dzień oglądam Entka i wypijam 3-4 kubki kawy. ;>

Jeden z niewielu, co nie wstydzą się ogladać ENT. I chwała jemu za to.

fluor
    Klucznik

E tam nonsens, ENT to serial jak każdy inny i tam też miewają czasem dobre pomysły (chociaż ta komora masażu to wytwór chorego umysłu)Nie muszę mieć wyrzutów, bo nie piję dużo, Zuza. Najczęściej na kolacje albo na śniadanie 😛

Anonimowy
    Gość

Ale volkański masażyk by i mnie się przydał. :D. Eviva, mam nadzieję, że doły Ci przejdą - na kogoś innego ;). A Entka ogląda więcej ludzi. Nie przejmuj się za bardzo. Doły każdy ma większe lub większe. Troszkę mniej pisz o szpiczastych uszach a bedzie ok. Wszyscy już wiemy, że kochasz Spocka ;>. Niektórzy żywią do Ciebie pozytywne uczucia, nie wspominając już pani Roddenberry będącej Twoim awatarkiem ;).Lszekq, kawa dopiero 15-ta szkodzi 😉 14-cie wypiłem i spałem po nich jak zabity. Zuza, piwo faktycznie pomaga usunąć piasek z nerek ale znam kogoś, kto "rodził" kamienia poprzez kurację piwno-ciepłowodną. Zapach był "cudowny" ale kamienia urodził co u faceta jest dużo trudniejsze.

fluor
    Klucznik

Z tego co pamiętam to kawa podnosiła ciśnienie i raczej pomagała nie zasnąć, ale to może kolejna urban legend.

Lo'Rel
    Uczestnik

Na mnie kawa w ogóle nie działa, jedyny jej skutek to przeczyszczenie, a czy wypije jedna czy dwie i tak chodzę zaspany (kiedy jestem w pracy od 6.30), więc nie wiem co z ta kawą, chyba, że od dobrych kilku lat ciągle robią mi inkę...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,216 do 1,230 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram