Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,126 do 1,140 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • stachuj
    Uczestnik

to bylo juz jakies moje skojarzenie w poscie ze skojarzeniami, ale a propos roznego wstretnego jedzenia to powiem wam, ze typiara w usa znalazła kurzą głowe zamiast mcnuggetsa w mcd xD natomiast inna nosi ze soba cheeseburgera 4 lata, a ten sie tylko troche skurzczył i wysechł, ale kolorki ma żywe, ani śladu pleśni 😮 to juz chyba replikatory sa lepsze xD

Lo'Rel
    Uczestnik

Nie musi tak być, ale godzimy się na to...

fluor
    Klucznik

Z tym nuggetsem to faktycznie, aż chce się wierzyć, że ktoś go usmażył i wydał klientowi. No ale to Stany, może tam faktycznie spuszczają się do shake'ów, skoro chodzą filmiki a la Counterstrike w normalnej restauracji lub gość kąpie się w zmywaku na naczynia.

Zuza
    Uczestnik

jak i z czego robi się parówki

Och, wystarczy poczytać skład...

U nas w jednym markecie jest nawet dobre mięsko mielone - w składzie sporo mięska, tylko drobiazg, głównie wieprzowego i wołowego, a produkt nazywa się "mielonka indycza" :>

fluor
    Klucznik

To jak przepyszna marmolada różana, która w składzie ma jabłka. Życie jest pełne niespodzianek, a zwłaszcza produkty z tzw najniższej półki 😉

lszekg
    Uczestnik

ehhh... Uwaga: KLOPSY WIEPRZOWE EKSTRA 32% kasza manna, 16% mięso. Mistrzostwo

The D
    Uczestnik

No cóż, dorosły człowiek nie potrzebuje tyle białka, a kasza zdrowa jest 🙂

Eviva
    Uczestnik

Być może, że kasza zdrowa jest, ale ja tam jestem na diecie bezwęglowodanowej, czyli rąbię samo mięcho plus owoce i warzywa na surowo. Z tym, że nie jadam wędlin, ani gotowych dań, sama wszystko przyrządzam. W ten sposób nieco mniej w tym śmiecia i zawsze wiem, co dałam do środka.

Barusz
    Uczestnik

Jak Was czytałem, to przypomniała mi się ta reklamówka, ok. 1:45.

Lo'Rel
    Uczestnik

Eviva, ale ostatecznie nie wiesz, co jest w tym co dałaś do potrawy 😉

zdarom
    Uczestnik

to samo co jest w gotowych daniach 😆

Lo'Rel
    Uczestnik

ja tam lubię zupki w proszku :)tylko nie chińskie

Zuza
    Uczestnik

...mmmm seria Moc Warzyw...

Zupki w proszku czy chińskie są "jawne" - każdy wie, czego się może po nich spodziewać i może je wybrać świadomie bez zagłębiania się w etykietę.

Gorzej, że już niewielu produktom można "zaufać".

Zeal wczoraj szukał soku malinowego nie zawierającego dodatku soku z marchewki i... stanęło na tym, że najbliżej malinowego jest malinowo-aroniowo-marchewkowy (i to nie firmy "z dolnej półki").

A kasza jest zdrowa, ale nie dla wszystkich :>

Eviva
    Uczestnik

Zupki w proszku zawierają glutaminian sodu - chcecie na starość oślepnąć, to smacznego. A co jest w mięsku, z którego przygotowuje potrawy, naogół wiem - hormony, sterydy, antybiotyki i pestycydy - ale co mam robić? Zdechnąć z głodu?

zdarom
    Uczestnik

Sama musisz sobie jakiegoś zwierza wyhodować a następnie "ubić" i będzie mięsko bez

hormony, sterydy, antybiotyki i pestycydy

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,126 do 1,140 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram