Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,036 do 1,050 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Ja nie wiem już 4 raz się na 36lvl zaciąłem chyba dam sobie spokój.

I. Thorne
    Uczestnik

Nie narzekaj, ja ostatnio skończyłem na 37 (ten z 15 000 hp).Potwierdzam strategię The D. Wieżyczka ogniowa i wodna w okolicy środka pola. I o dziwo u mnie na Operze gra ostro spowalnia (to jest plus, bo stworki lezą w grupach i upgradowana ogniowa może rozwalić nawet 4 na raz). Potem tylko rakietowe i to równiez na środku (największe pole ostrzału). Jak się już je ma to sprzedać wszystko oprócz wodnych.editSkończyłem. 20 rakietowych rozjeżdżało dzieciaki, że aż miło było popatrzeć. Tylko jak się robi 300 000 punktów? Ja miałem tylko 9120...

The D
    Uczestnik

Na innym forum znajomy zaproponował dosyć oryginalna strategię:

http://www.liero.org.pl/forum/index.php?to...g27828#msg27828

Jeszcze nie miałem czasu przetestować 😉

Slawek
    Moderator

11031pkt w wieżyczkach ;>

The D
    Uczestnik

Na youtube można znaleźć instrukcje jak nabić 200000pkt 😉

Slawek
    Moderator

Pytanie co to za zabawa "grać" z opisem.

J.L.Picard
    Uczestnik

http://games.flabber.nl/escapetheroom/

Cholernie wciągająca gra polegająca na znalezieniu wyjścia z pokoju. Poniżej zaprezentowałem "solucje" do momentu w którym się poddałem. Jeśli ktoś chce za to samemu dojśc do końca niech tego nie czyta:

Wskazówki do których sam doszedłem:

Na początek idź na prawo rozsuń firanki zabierz radio i numerek (6). Potem na prawo zajrzec do kosza na śmieci i zabrac z tamtąd numerki (5 i 7) Potem na prawo zajrzec do dolnej szuflady i zabrac numerek (1) i nóż. Z powrotem do kosza na śmieci i rozciąc nożem podwójne dno zabrac klucz i numerek (3) Teraz na nowo w prawo kluczem otworzyc górną szufladę i zabrac z tamtąd dolny skrawek papieru numerek (8) i drugi klucz (jest słabo widoczny więc będziecie musieli trochę poklikac). Zajrzyj jeszcze pod komode znajdziesz numerek (0) i dziwną kartkę papieru. Teraz na prawo do łóżka podnieś poduszkę znajdziesz numerek 6 i górną częśc skrawka papieru. Następnie odłożyc poduszkę i zajrzyj pod łóżko znajdziesz numerek (4). Nie wychodząc z pod łóżka przejdź na jego prawą częśc aby zebrac ostatni numerek (9).

Numerki służą do wpisania kodu na skrzyni niestety nie wiem jakiego. Dalej kombinujcie sami.

Dalek
    Uczestnik

Kiedyś to całe przeszedłem.

Pitmistrz
    Uczestnik

Fajnie nawet udało mi się radio wyłączyć tylko nie rozumiem wskazówki co do kodu pierw myślałem że chodzi o kod dwójkowy ale jedną liczbę można wybrać tylko raz.

J.L.Picard
    Uczestnik

Też nie mogę złamac tego &*^&*^ kodu. Tym bardziej ,że cyfr jest 10 a miejsc na kod tylko 5

Pitmistrz
    Uczestnik

Chyba pozostaje metoda Brautal force nie widzę innego rozwiązania. Jak na coś wpadnę to dam znać.

J.L.Picard
    Uczestnik

Mnie się raczej wydaje ,że coś przeoczyliśmy jakieś miejsce czy coś. W końcu na samym początku jest pokazana lampa na suficie tyle ,że nie można do niej w żaden sposób dojśc.

Slawek
    Moderator

Dla tych co desperacko próbują przejść tą gierkę - nie warto. Zakończenia żadnego nie ma a wszelkie "zagadki" są całkowicie nielogiczne.A ci co się męczą z kodem niech zerkną do kosza na śmieci i podpowiedź.

J.L.Picard
    Uczestnik

T`R możesz jaśniej?

Slawek
    Moderator

W koszu na śmieci masz pewne wzorki. Przeczytaj co jest napisane na kartce, którą znalazłeś wcześniej i spróbuj skojarzyć o co chodzi. Dla ułatwienia dodam, że aby to rozgryźć trzeba zrobić coś poza oknem z grą.No chyba, że mam opisać jak przejść całą grę?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,036 do 1,050 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram