http://games.flabber.nl/escapetheroom/
Cholernie wciągająca gra polegająca na znalezieniu wyjścia z pokoju. Poniżej zaprezentowałem "solucje" do momentu w którym się poddałem. Jeśli ktoś chce za to samemu dojśc do końca niech tego nie czyta:
Wskazówki do których sam doszedłem:
Na początek idź na prawo rozsuń firanki zabierz radio i numerek (6). Potem na prawo zajrzec do kosza na śmieci i zabrac z tamtąd numerki (5 i 7) Potem na prawo zajrzec do dolnej szuflady i zabrac numerek (1) i nóż. Z powrotem do kosza na śmieci i rozciąc nożem podwójne dno zabrac klucz i numerek (3) Teraz na nowo w prawo kluczem otworzyc górną szufladę i zabrac z tamtąd dolny skrawek papieru numerek (8) i drugi klucz (jest słabo widoczny więc będziecie musieli trochę poklikac). Zajrzyj jeszcze pod komode znajdziesz numerek (0) i dziwną kartkę papieru. Teraz na prawo do łóżka podnieś poduszkę znajdziesz numerek 6 i górną częśc skrawka papieru. Następnie odłożyc poduszkę i zajrzyj pod łóżko znajdziesz numerek (4). Nie wychodząc z pod łóżka przejdź na jego prawą częśc aby zebrac ostatni numerek (9).
Numerki służą do wpisania kodu na skrzyni niestety nie wiem jakiego. Dalej kombinujcie sami.