Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 946 do 960 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Barusz
    Uczestnik

Wiecie, zawsze 666 postów to już było coś.

I. Thorne
    Uczestnik

Chyba ktoś ci specjalnie skasował jednego bo masz 665 :><---- Oto moja liczba postówChyba nikt mnie nie pobije na tym forum :PPS. A mi nie zginął ani jeden post, tylko avatarek nie chce się wgrać (dziękuje tym z tego powodu również łączą się w bólu).

Barusz
    Uczestnik

Ściśle:- miałem 666,- forum padło,- zostało mi 663,- dwa (trzy łącznie z tym który teraz czytacie) nadrobiłem dziś,- więc ten jest (znów) 666 (nie licząc tych, które wyleciały już wcześniej, a których było cztery).

I. Thorne
    Uczestnik

Ja zamierzam mieć 666 666 postów. Szefuńcio z dołu będzie zadowolony (I JEST - dop. Lucek). Tylko muszę skapować tak z 30 graczy PBF, odpisywac im codziennie i nie zakręcić się z kampanią 🙂

Zuza
    Uczestnik

Barusz - to może zacznij stawiać na jakość nie na ilość? ;>Liczba postów spadła, bo skasowano te z poprzedniej edycji skojarzeń.

Barusz
    Uczestnik

Skąd wniosek, że nie stawiam na jakość? A w poprzedniej edycji skojarzeń nic nie pisałem.

Piotr
    Klucznik

Czy nikt nie czyta ogloszen w Konsoli? ;P Co nieco stracilismy, ale niewiele tego. Przykro mi, Barusz, tych kilka Twoich postow nie mialo szczescia.

Barusz
    Uczestnik

W porząsiu, nawet nie wiem które to i nie zauważyłbym tego, gdyby ich poprzednia liczba nie była taka... charakterystyczna ;> Pisząc post od którego rozpoczoł się ten wątek uznałem po prostu, że ta informacja może mieć dla kogoś z Adminów jakieś znaczenie przy stawianiu forum na nogi.

Zuza
    Uczestnik

Barusz - takie miewam niestety czasem wrażenie, jak czytam - zwłaszcza przepychanki i offtopy.

A nasiliło się po tym poście tutaj :>

Admini odwalili kawał dobrej roboty.

O, poniżej potwierdzenie - gdzie tu jakakolwiek jakość? ;>

Barusz
    Uczestnik

W tym wątku chyba nie ma możliwości postania 'offtopu'. Choć nabijania postów oczywiście tak.

Zarathos
    Uczestnik

znalazlem to ostatnio na necie, dosc stare, ale nie przypominam sobie polskiej wersji, wiec ponizej tlumaczenie. Oryginal w linku:

Zapis rozmowy radiowej między okrętem marynarki wojennej USA z agencją rządową Kanady. Wybrzeże Nowej Funlandi, październik 1995. Zapis rozmowy udostępniony przez szefa operacji morskich 10-10-95.

Kanadyjczycy: Zmień kurs 15 st. na południe w celu uniknięcia kolizji.

Amerykanie: Zalecamy zmianę kursu o 15 st. na północ, w celu uniknięcia kolizji.

Kanadyjczycy: Odmawiamy. Musicie zmienic kurs 15 st. na południe w celu uniknięcia kolizji.

Amerykanie: Tu dowódca okrętu US Navy. Powtarzam: zmieńcie kurs!

Kanadyjczycy: Powtarzam, zmieńcie kurs w celu uniknięcia kolizji.

Amerykanie: Tu lotniskowiec Abraham Lincoln, drugi największy okręt Floty Atlantyku Stanów Zjednoczonych. Towarzyszą nam trzy niszczyciele, trzy krązowniki oraz okręty wsparcia. Żądam, abyście zmienili kurs 15 st na północ. Powtarzam, zmieńcie kurs o 15 st. na północ albo podejmiemy odpowiednie kroki w celu zapewnienia bezpieczeństwa temu okrętowi.

Kanadyjczycy: Tu latarnia morska.

LINK

Eric Keitel
    Uczestnik

Zar... Nie wiem czy po czymś takim dowództwo US Navy powierzyłoby temu kapitanowi dowodzenie nad pontonem... 😀

r_ADM
    Uczestnik

to fake jest.

SuperKwęk
    Uczestnik

Znalazłem taki opis ksiażki "Nocny Patrol" Siergieja Łukjanienki:

Wielki przebój czytelniczy w Rosji. Akcja toczy się współcześnie w Moskwie i w Świecie Zmroku. Zmrok – alternatywny świat – jest ściśle spleciony z naszą rzeczywistością. Oba światy są zamieszkane przez

wiedźminów, magów Światła i Ciemności, wilkołaki, strzygonie i czarodziejki…

Heh, zawsze twierdziłe ,że saga Sapkowskiego to plagiat.

LINK

Eric Keitel
    Uczestnik

Data wydania pierwszych opowiadań w świecie Wiedźmina - Grudzień 1986 (pismo 'Fantastyka'.Data wydania ksiażek z serii Patrole Łukjanienki: W Polsce 2003 - daty wydania oryginalnego nie znalazłem... Ale jako że autor w 1986 miał osiemnaście lat, zapewne później niż wydany został Wiedźmin.Heh, zawsze twierdziłem ze przed napisaniem czegoś należy to sprawdzić...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 946 do 960 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram