Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 826 do 840 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Krusty
    Uczestnik

W wyniku tragicznych wyborów które zafundowała nam moherowa armia i wsioki polecam odwiedzenie JoeMonster 😉 może to poprawi nam humor.

mattik
    Uczestnik

"Sniezynka, Herkules i Quasimodo postanowili zapytac czy to prawda co o nichmowia ze Sniezynka najpiekniejsza, Herkules najsilniejszy a Quasimodonajbrzydszy.Podchodza do lustereczka, pierwsza Sniezynka- Hura, jestem najpiekniejszy.Za chwile Herkules pyta lustereczka-Hura, jestem najsilniejszy.Podchodzi Quasimodo-K***a, kto to jest Kaczynska z Warszawy? ":P

Barusz
    Uczestnik

Muszę przyznać, że o ile pierwszy z wyników mnie zaskoczył, o tyle drugi po prostu zaszokował - ma ktoś pomysł, jak to w ogóle wytłumaczyć?

http://www.googlefight.com/index.php?lang=...e&word2=T%27Pol

http://www.googlefight.com/index.php?lang=...2=James+T.+Kirk

Gosiek
    Uczestnik

@ Barusz - a czy wszystko trzeba od razu tłumaczyć? 😉 Imo Kirk jest bardziej znany, gdyż dla wielu to właśnie on (a nie Picard) jest pierwszą postacią kojarzoną z trekiem, zwłaszcza w USA i innych krajach, gdzie znajomość TOSa jest znacznie lepsza niż u nas. I to wystarczy do takich a nie innych wyników w google.

===

A teraz coś z zupełnie innej beczki. 😛 Ja ostatnio wyszperałam w sieci całkiem zabawną i ciekawą karykaturę towarzystwa, które rezydowało na stacji Babylon 5 - można ją obejrzeć tutaj.

Barusz
    Uczestnik

Tak, wiem, tradycyjnie zapomniałem o emotce 😉

Sai
    Uczestnik

Nie wiem jak to się stało, że ostatnim razem rozmowa podczas przerwy między ćwiczeniami zeszła na seriale s-f (bo wśród moich znajomych w grupie s-f to niepopularny temat) i dowiedziałem się że mój kumpel….UWAGA oglądał serial co to był tam taki sztywniak z przyciętymi uszami…HAHAHA…..i Spak się nazywał 😀 ….wiedział nawet że w czerwień się ubierał. Jednak, że to Star Trek nie kojarzył. Cóż…. ludzie w Polsce też Treka oglądali... ale z tych „przyciętych uszów” śmieje się do teraz. 😆

Comm_Luke
    Uczestnik

Mój kolega usilnie twierdzi, że Księżniczka Leia to postać ze Star Treka 😛 i w żaden sposób nie może uwierzyć, że było inaczej 😛

fluor
    Klucznik

Rodzaje pensji:

cebula: bierzesz i zaczynasz płakać.

łajdaczka: przychodzi późno, cierpisz, ale nie możesz bez niej żyć

czarny humor: śmiejesz się, żeby nie płakać.

prezerwatywa: pozbawia cię zarówno inspiracji jak i chęci.

impotentka: opuszcza cię w momencie gdy najbardziej jej potrzebujesz.

dietetyczna: jesz coraz mniej.

ateisty: wątpisz w jej istnienie.

miesiączka: przychodzi co miesiąc i trwa 3 dni.

burza.: nie wiesz kiedy przyjdzie i ile będzie trwała.

telefon komórkowy: każda następna jest mniejsza.

Walt Disney: taka sama od 30 lat.

Gosiek
    Uczestnik

Dla lubiących dosyć proste zagadki opakowane w całkiem ciekawą grafikę - pod tym linkiem można znaleźć grę, w której aby przejść do kolejnego pokoju trzeba znaleźć jakis przedmiot, przełącznik itp. Nic trudnego, ale ze względu na ciekawe zdjęcia i animacje warto się chwilę pobawić. 😛

Comm_Luke
    Uczestnik

Idąc za przykładem, ja również polecę stronę z grami i to wieloma 😀

miniclip.com

Zabawa gwarantowan gdy ma się zbędny wolny czas 😀

Piotr
    Klucznik

Niestety, gdy czasu sie nie ma, to zabawa jest rowniez przednia. ;> A potem... "O nie, juz godzina minela! A mialem cos zrobic...". ;P Takie strony sa po prostu straszne. ;>

Slawek
    Moderator

Straszne mówisz? ;> To ja od siebie mogę polecic stronę http://www.2flashgames.com/ - naprawdę ogromna liczba flashowych gierek, w tym znajdzie się parę trekowych (słynny FlashTrek ;>). Polecam na napady nudności (szczególnie w szkole ;>).

Domko
    Uczestnik

http://www.fun.anfa.pl/swf/data/europe.swf - czyli czym Włosi różnią się od reszty Europy. Jakby nie patrzeć, wiele rzeczy zgadzałoby się, gdyby zamiast Włochów podstawić Polaków. 😉

Tom
    Uczestnik

taki oto dzis do mnie dotarl kawal :> =========================Powodowana nagłą potrzebą fizjologiczną zakonnica wchodzi do baru. W barze panuje standardowy zgiełk, jednak co parę minut gaśnie światło i cała sala zaczyna wiwatować. Zakonnica podchodzi do baru i pyta, gdzie znajdzie toaletę.- Tu, po lewej, ale nie powinna siostra tam chodzić.- Czemu nie? - pyta zaskoczona zakonnica- Bo w toalecie stoi posąg nagiego mężczyzny, przykrytego jedynie listkiem figowym.- Nie szkodzi - odpowiada zakonnica - nie będę patrzeć w jego stronę.Zakonnica idzie do toalety. Kiedy wraca do baru, zastaje standardowy barowy hałas. Jednak kiedy goście zauważają jej wejście, przerywają rozmowy i zaczynają bić jej brawo. Zakonnica, zaskoczona, pyta barmana.- Proszę pana, o co im chodzi, biją mi brawo, bo byłam w toalecie?- Nie, biją brawo, bo została siostra jedną z nas - odpowiada barman.- Nadal nie rozumiem - mówi wciąż zaskoczona zakonnica.- Widzi siostra, ilekroć ktoś uniesie listek na posągu, w barze gaśnie światło.. a siostra tu zrobila prawie dyskotekę ...=========================

Slawek
    Moderator

http://www.youtube.com/player.swf?video_id=lr_HR-iIlYg&l=196

Piosenka o "prawdziwym zastosowaniu internetu" ;). Wykorzystano do tego gre World of Warcraft (chyba).

Wyświetlanie 15 wpisów - od 826 do 840 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram