Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 706 do 720 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Tom
    Uczestnik

Skoro weszlismy na tematy szkolno-nauczycielskie to przypomne kilka tekstow mojej nauczycielki od polskiego (bylo ich calkiem sporo, ale nie wszystkie zapisalismy).. ;>Komentarze przy odpowiedziach (a raczej ich braku) przy tablicy: - Co stoisz jak kołek w płocie- Muzyka grała a koń zdechł- Połączenie Janka muzykanta i sierotki Marysi- Ty tańczysz czy co?- Zabili go i uciekł- HA HA HA HA HA... Będziesz kiblować- Wrócisz do domu i powiesz: Mama, pani od polskiego sie do mnie przyczepiła- Idź Karolina przynieś kałacha a ja dam jej w łeb- No dalej dalej, pręciutko- No co Ty powiesz- Ty sobie jaja ze mnie robisz?- Odsuń się ode mnie, ja się Ciebie boję- Zaraz but zdejmę i nim w łeb walnęPrzy spoznianiu sie na lekcje:- To nie restauracja- My nie mieszkamy w Kaczych Dołach ani w Koźlej Górce- Masz pod górkę do szkoły?- Trzeba było nie siedzieć 5 godzin przed lustrem.- Nie jest to ani stodoła ani oboraInne z lekcji:- Luxtorpeda (tramwaj)- Znowu jakiś diabeł jedzie- Nie śpij bo Cię okradną- Nie śpij, bo Ci dziecko podrzucą- Masz niżej pleców to co ja do Ciebie mówię- Cholerski świat!- Jaka lamę??(plamę)- Jaki sicki?? (Krasicki)- Dojdę do Ciebie to drzwi z hukiem wylecą razem z Tobą- Zeszyty moje trzymać jak relikwie do matury

Domko
    Uczestnik

W Polsce mamy dużo ciekawych miejscowości. Ale nie chodzi o same miejsca, ale raczej o ich nazwy. Dlaczego? Wyjaśnienie pod linkiem:

http://devlinerium.com/teksty/rozne/mapa_polski.htm

Można się uśmiać. 🙂

Unicorn
    Uczestnik

Moja nauczycielka od polaka to mawia tak:- Kto pytia nie błądzi!- Siadaj! Nie myślisz... Trójka.- Teraz odpowie mi jakaś mężczyzna - Bartek!A jeszcze inna nauczycielka mawiała, że:- Margines to świętość! Powinniście go czcić! 🙂

tomjag
    Uczestnik

Pracuje na recepcji w Hoteliku i byłem świadkiem takiego wydarzenia;

Dwóch gości (jeden siarczyście nawalony) rozmawiają:

- Gdzie ty chodzisz do szkoły? - pyta ten trzeżwiejszy

- Jaaa? Do liceum.

- A do której klasy?

- A, która jest ostatnia?

- Nie wiem, chyba czwarta.

- No właśnie do czwartej, chuppp, chodzę! -odpowiada biedula 😉

Vidmo
    Uczestnik

Witam po mojej rocznej nieobecności spowodowanej pobytem na pokładzie 10 ;P i gratuluje uruchmienia strony 🙂

Dzień pierwszy:

Trzech hackerów i trzech userów wybrało się na wycieczkę. Pojechali pociągiem. Userzy kupili 3 bilety, hackerzy 1 na wszystkich. Pojechali.

Nagle zbliża się konduktor. Hackerzy biorą swój bilet i zamykają się we trójke w kiblu. Przychodzi konduktor, sprawdza bilety user'om i odchodzi. Przechodząc koło kibla widzi, że ktoś tam się zamknął. Puka. Hackerzy wysuwają bilet pod drzwiami, konduktor sprawdza, dziękuje i odchodzi.

Dzień drugi:

Ci sami hakerzy i userzy jadą pociągiem. Userzy biorąc przykład z hackerów kupują bilet na trzech a hackerzy wcale nie kupują. Jazda. Zbliża się kontrol. Userzy biorą swój bilet i zamykają się w trójkę w kiblu. Hackerzy idą za nimi. Pukają do drzwi. Userzy wysuwają bilet pod drzwiami. Hackerzy zabierają bilet i uciekają do kibelka na drugi koniec wagonu...

Morał:

Nie każdy algorytm wymyślony przez hackerów potrafią wykorzystać userzy.

- Siadaj! Nie myślisz... Trójka.

Co do ocen u mnie było nieco inaczej:

"Bardzo dobrze 3+" 😛

tomjag
    Uczestnik

Mam cosik podobnego, co usłyszałem od mej kuzynki, która "uczy się na lekarza":Co powiedzą studenci politechniki i medycyny, gdy wyda się im polecenie nauczenia się książki telefonicznej?Student politechniki: Po co?Student medycyny: Na kiedy? :blush:

Gosiek
    Uczestnik

Klikając na podane linki znajdziecie asortyment odzieżowy i biżuterię dla "prawdziwych" trekerów-hardcore'owców. 😉 Życzę miłego oglądania i dużo śmiechu. 😛

Co treker powinien nosić do garnituru...

...a co pod nim 😉

Z odzieży spodniej może być jeszcze to...

Gdy chcesz zmienić swoją twarz...

i Ty możesz wyglądać jak obcy

Chociaż świeta już za nami, ale za rok na choince obowiązkowo powinny znaleźć się takie ozdoby: link 1, link 2, link 3

A gdy nie wiemy, co podarować ukochanej zawsze przydadzą się gustowne kolczyki jak te lub te albo takie . Może też być wisiorek - o ten. 😉

Dla panów polecam spinki do mankietów w wersji federacyjnej lub klingońskiej oraz coś do krawata - jest tutaj. Mam nadzieję, ze sami znajdziecie kolejne zabawne i ciekawe przedmioty. 😉

Vashar
    Uczestnik

Podsylam bardzo ciekawy kawal :>

Podwyżka dla Pana P*nisa Ja, nizej podpisany Pan P*nis, zwracam sie o podniesienie wynagrodzenia z nastepujacych powodów: - Wykonuje prace fizyczna - Pracuje na odpowiedzialnym stanowisku - Przede wszystkim pracuje glowa - Pracuje takze w weekendy oraz swieta panstwowe - Pracuje w zanieczyszczonym srodowisku - Nie otrzymuje wynagrodzen za nadgodziny i prace zmianowa - Pracuje w zaciemnionych warunkach, o zlej wentylacji - Pracuje w warunkach wysokich temperatur - Niebezpieczenstwo chorób zawodowych Pan P*nis Odpowiedz z Dzialu Kadr: W nawiazaniu do poruszonych argumentów informujemy, ze uwazamy je za calkowicie bezzasadne, poniewaz: - Nie pracuje Pan w systemie 8-godzinnym - Ciagly Pana sen przerywaja jedynie krótkie okresy twórczej pracy - Nie zawsze wykonuje Pan polecenia Kierownictwa - Nie przebywa Pan w wyznaczonych miejscu, ale ciagle je zmienia - Za czesto robi Pan przerwy w pracy - Nie wykazuje sie Pan inicjatywa i checia dzialania, która jest wymuszana presja i stymulacja Kierownictwa - Zostawia Pan balagan po zakonczeniu zmiany - Zaniedbuje Pan zdrowie i wymogi BHP, np. nie zakladajac odpowiedniej odziezy ochronnej - Unika Pan pracy jedna zmiana po drugiej - Czasami opuszcza Pan miejsce wyznaczone przed ustalonym czasem - I nade wszystko podejrzane jest to, ze przychodzi Pan i wychodzi z pracy taszczac dwa podejrzanie wygladajace worki

Slawek
    Moderator

Skrypek na kanale #trek.pl dał ostatnio linka do świetnej parodii Star Trek: Nemesis. Polecam wszystkim się z nią zapoznać. Trzeba tylko znać angielski i mieć film za sobą ;>

http://www.stardestroyer.net/Nemesis/Pictorial-1.html

Krusty
    Uczestnik

Powiem tylko że o mało co z krzesła nie spadłem.

Domko
    Uczestnik

Hehe... Widziałem to już kiedyś. Ale trzeba przyznać, że autorzy tego mają dużo racji krytykując poszczególne sceny. 🙂

mattik
    Uczestnik

Bardzo dużo racji 🙂 ROTFL 😀 🙂

Slawek
    Moderator

Na tej stronie znajduje się kilka bardzo fajnych flashowych parodii star treka. Szczególnie polecam Stone Trek - parodie TOS'a w klimatach flinstonów.

Wszystkie odcinki Stone Trek'a znajdziecie na tej stronie.

W szczególności polecam Star Trekkin - znana piosenka w świetnej oprawie Stone Trek ;> link

Wiktoria
    Uczestnik

... ... hym... iż ludzie w większości to... idiot’y 😉 [w myśl zasady iż idiotyzm to forma debilizmu a debilizm to choroba wpisana do Miedzynarodowego rejestru chorób w 1997 r.] ;-)Korzystając ze znajomości... listy... ładnie nazwana [na jednym spotkaniu POT’u odnośnie „trudnych” pytań? Odnośnie ośrodków POT;, ROT’u i LOT’u [dla nie bystrych – chodzi o oddziały biur informacji turystycznej w RP. I radzenia sobie z ... trudnymi klientami...Innymi słowy „debilne” pytania w sezonie „nie” lato 2004, w it nie mylić z IT] Gdynia.1. Gdzie można wynająć autobusy takie jak w Londynie.?2. Jaka była niemiecka nazwa Gdyni ?3. Czy cena na Błyskawice jest neto czy brutto ?4. Czy można jechać na bilecie Intercity SKM do Sopotu [z Gdyni do Sopotu.]5. Czy są polskie dzielnice w Berlinie i Madrycie ?6. Gdzie można kupić wizytówki z bankami ?7. Gdzie można łowić ryby ?8. Encyklopedia Gdyni – gdzie znaleźć o niej informacje ?9. Gdzie można znaleźć płyty CD z muzyka kaszubska ?10. Jaki jest telefon do karykaturzysty?11. Czy dziś jest wycieczka z biura podróży – jakiegoś wojskowego ?12. Jak wyrobić książeczkę zdrowia ?13. Gdzie można wynająć statek na 130 osób z noclegiem ?14. „Szukam jakiegoś raka” !?15. Gdzie jest ginekolog ?16. Gdzie można kupić części do motoru KAWASAKII ?17. Gdzie JEST wodowanie statku w Gdańsku ?18. Gdzie wydają śniadania ?19. Gdzie są stacje przerabiana samochodów na gaz ?20. Gdzie jest delfinarium [!] w Gdyni ?21. Jakie są połączenia do Wilna i Rygi ?22. Gdzie jest jakiś czynny lombard w niedziele ?23. Jakiego koloru jest piasek w Gdyni?24. Gdzie pojechać, gdzie jest ładnie ?25. Jak wypłacić z bankomatu 20 zł ?26. Jakie są godziny otwarcia wierzy widokowej w Wierzycy?27. Gdzie znajdują się hurtownie z artykułami Chińskimi ?28. Jak znaleźć tanie noclegi w Hamburgu ?29. Gdzie można ukończyć kurs instruktora Fitness ?30. Gdzie kupić winiety?31. Jak znaleźć adres pani [tu opis wyglądu] która mieszka w Gdańsku – Chełmie?32. Gdzie znaleźć ząb diabła z legendy o Gdańsku [!] ?33. Jak znaleźć właściciela biura podróży w Sopocie ?34. Z której strony wieje wiat w lipcu a z której w styczniu ?35. Jaka będzie pogada ? Kiedy będzie pogoda ?36. Czy na Oksywiu jest cmentarz Słowian ? [wiem że nie każdy rozumie fakt nazwy „Cmentarz Słowiański :>”37. Czy wybrzeże które widać [z Gdyni] to Szwecja ?38. Jakie dokumenty są potrzebne do prowadzenia motorówki ?39. Czy Dar Pomorza, to samo co Dar Młodzieży ?40. Gdzie są łaźnie ?41. Co to Metroseksualista ?42. Co to są za ptaki ? [siedzące na falochronach ?]43. Gdzie jest plaża ? [zapytanie w puknie a końcu Skweru Kościuszki skąd widać tylko Port i Plaże!!]44. Jakie to morze ?45. Czy można pożyczyć marker ?46. Gdzie jest w Gdyni stare miasto ?47. Gdzie są związki zawodowe marynarzy ?48. Co to jest marina ?49. Czy w restauracjach w Gdyni są menu w języku angielskim ?50. Gdzie można zjeść po polsku ? [jak ktoś wie o co chodzi to proszę o wyjaśnienie na PW!]51. Gdzie można kupić gazety po niemiecku ?52. czy akwarium to, to samo co oceanarium ?53. Gdzie przebiega granica Gdyni i Wolnego Miasta Gdańska i do której należał Sopot ?54. Gdzie się załatwia wizy na Bahama ?55. Jak założyć klisze do aparatu ?56. Co oznaczają oznaczenia 2x „FI” ? 57. Gdzie są kluby gejowski w Gdyni ?58. czy seks analny w miejscach publicznych i turystycznych to przestępstwo ?59. Ile przeciętnie na rok marynarzy wysiada w porcie Gdynia Terminal ?60. Czy pręcik „Róży pustyni” jest zaraźliwy pomimo zmiany klimatu [!] ?61. Jak zadzwonić na niemiecką komórkę ?62. Co jest pierwsze HIV czy Aids ?A teraz moje pytanie a właściwie dwa :>1’ Czy większość ludzi to Debile [chodzi o chorobę – debilizm]?2’ Zamierzam dostarczyć więcej... „niestandardowych pytań” w sezonie nie wakacyjnym 2005 ? w it [pisane z małej litery oznacza lokalny odział Informacji Turystycznej] w Gdyni... macie jakieś propozycje... nie totalnie... głupich... pytań ?

Zeal
    Uczestnik

Te pytania... Z wyjątkiem paru... Wcale nie muszą świadczyć o debilizmie.

O małym "obyciu" - być może. Ale nie o debilizmie.

Przykładowo:

1. Gdzie można wynająć autobusy takie jak w Londynie.?

Po Gdańsku jeździ taki jeden albo dwa. Takie to dziwne, że turysta, widzący podobny wehikuł, chce się nim przejechać?

2. Jaka była niemiecka nazwa Gdyni ?

W latach '39 - '45 Gdynia chyba nie nazywała się Gdynia... Tak jak Wrocław nazywał się bodajże Breslau...

9. Gdzie można znaleźć płyty CD z muzyka kaszubska ?

Jako ciekawostke regionalną... A co w tym dziwnego, że o to pytają?

19. Gdzie są stacje przerabiana samochodów na gaz ?

Może warsztaty, a nie stacje... Ale i tak nie rozumiem, co w tym głupiego albo dziwnego...

25. Jak wypłacić z bankomatu 20 zł ?

Nie każdy musi umiec korzystać z bankomatu.

30. Gdzie kupić winiety?

A skąd kierowca spoza Trójmiasta ma to wiedzieć ?

55. Jak założyć klisze do aparatu ?

Nie każdy musi miec aparat fotograficzny...

Jednym zdaniem - nie każdy musi być "oblatany" jak helikopter. Większość z tych pytań może zadać każda osoba, która nigdy nie była nad morzem... I nie widze w tym nic dziwnego ani zabawnego.

Nieśmieszne.

😐

Wyświetlanie 15 wpisów - od 706 do 720 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram