Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 571 do 585 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Piotr
    Klucznik

Ale wspomniany kosmoslimak czyli opowiadanie fluora do tamtego dzialu trafilo. Wiec i parodia TSS by tam pasowala. 😉

fluor
    Klucznik

Czemu nie w opowiadaniach? Bo to sie tam nie nadaje. Topic smiechu to przeciez pogaduszki. 😀

Ale topic dla opowiadań to 'opowiadania' 🙂

Było parę podejść, ale inny autor to inny gatunek 🙂 Zwłaszcza, że trzeba się niezmiernie utrudzić, żeby kontynuacja chociaż dorównywała części pierwszej... z tych oto powodów nie mogę gwarantować że kiedykolwiek wypuszczę coś godnego tej serii 😉

A gdyby już do tego doszło to oczywiście tylko zatwierdzone przez posiadaczkę praw do cyklu 🙂

Tom
    Uczestnik

Z innej beczki.

Tutaj znajduje sie teledysk, ktory w swej wesolej, muzycznej, niekoniecznie dobrej tworczosci popelnil Leonard Nimoy (Spock). 😈

Gosiek
    Uczestnik

Sama twórczość Nimoya nie była (i nie jest) aż taka zła - oczywiście o ile ktoś lubi podobną muzykę. On, w przeciwieństwie do Shatnera, przynajmniej umie śpiewać. 😉 A co do teledysku, hmmm... 😕 😛 😀 Najlepiej chyba będzie napisać, że jest "oryginalny". :mrgreen:

Krusty
    Uczestnik

Ale się uśmiałem 😆 😀 😀 🙂 😛 itd. A tak na poważnie to jest nawet bardzo chwytliwy kawałek... gdyby to puściła jakaś stacją typu Eska to byłby murowany hit. Macie tego więcej?

Gosiek
    Uczestnik

O ile pamiętam, to w jakimś P2P (chyba emule) można było znaleźć album "Spaced out - The very best of Leonard Nimoy and William Shatner", na którym jest jeszcze kilka zabawnych piosenek (choćby Highly illogical 🙂 ). Tylko ostrzegam lojalnie - Shatner nigdy nie powinien brać mikrofonu do ręki, a ta płyta jest tego najlepszym dowodem. 👿 😀 😛

fluor
    Klucznik

Dzwoni gość do radia:Przechodząc wczoraj ulicą marszałkowską znalazłem na wysokości Sezamu skórzany portfel, w którym była karta kredytowa visa gold z wypisanym na niej ołówkiem pinem, 10000 złotych polskich gotówką, 5000 dolarów gotówką, i jeden niepozorny złoty pierścionek ze sporym brylantem. W portfelu był też dowód osobisty na nazwisko Jan Kazimierczak, zamieszkały w Warszawie przy ulicy Wiązowej 6. Był tez numer telefonu do tego pana, 601-532-624. To ja chciałem prosić żebyście puścili dla tego pana jakąś ładną piosenkę...:D

fluor
    Klucznik

Kościół wyznania trekowego, czyli ST na wesoło 😀

http://free.of.pl/f/fhumor/ai1.html

..::[ dodany ]::..

Oto propozycje przemówień, jakie na początku każdego odcinka (wzorem TOS i TNG) mogliby wypowiadać następcy:

USS Voyager

"The Delta Quadrant, the complete and utter final frontier. These are the 'enterprises' of the starship Voyager, it's sudden 70 year mission (give or take a decade) to seek out strange backwater worlds and less advanced civilizations, to boldly return to where we had once been before..."

A to propozycja dla Sisko (IMO najlepsza):

"Space, the final frontier. These are the adventures of the stationary space station in deep space, Deep Space Nine. Its indefinite mission to wait for stuff to happen; for new life and new civilizations to come to it; to boldly sit here where no-one has sat before...."

źródło Trekmania.net

DarkLady
    Uczestnik

[...]

OmegaOne
    Uczestnik

heh i znowu wypada pogratulowac opowiadana... swietne opo 🙂 krotkie spojne ale ile tresci no i ten pokretny humorek no coz brawa sie nalezana koncu to lolowalem na maxa 😆

Fixer
    Uczestnik

[post usunięty]

OmegaOne
    Uczestnik

Heh, jakze zgrabna i naturalna kontynuacja 😉 DarkLady konkurencja ci rosnie ;)swietne opo Fix teraz zapewne wypadlo by poczekac co na to DL ;]i znowu lol na dobry poczatek dnia 😉

fluor
    Klucznik

Fixer, to było coś... coś niesamowitego 😀 Super puenta 🙂

DarkLady
    Uczestnik

No Fixer, czemu tak dlugo sie ukrywales? To jest swietne! Moze reszta zalogi tez w koncu chwyci za dlugopisiki (czy czym tam skrobiecie). Obiecaliscie i nie daruje. :>Ja takiej konkurencji chce jak najwiecej, Omega. :DNiestety na razie nie ma co oczekiwac mojego txtu. Mam nauke na glowie, wiec Mixera troche poboli kregoslup, zanim padnie jakas odpowiedz. No chyba ze ktos inny sie pokusi. 😉

Gosiek
    Uczestnik

Oba opowiadania są świetne. 😀 Chylę czoła. Wielkie brawa :brawo: dla DL za wspaniałą kontynuację cyklu i dla Fixera za szybką, utrzymaną w klimacie i dobrze napisaną odpowiedź. No i oczywiśćie dla obojga autorów za duuużą dawkę humoru. 😛 Pomimo zapowiedzi, że nauka i inne sprawy, oczekuję z niecierpliwością na dalszy ciąg. Może jakieś nowe postacie się w nim pojawią? 😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 571 do 585 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram