Forum › Rozmowy (nie)kontrolowane › Mesa › Pogaduszki
Coś tu cicho ostatnio. 😯 Zatem dla poprawy nastrojów i rozruszania tematu kawał:Dwie siostry zakonne : Matematyka i Logika , przechadzają się po parku blisko zakonu. Jest późno i zaczyna się ściemniać:SM: zauważyłaś tego mężczyznę , który nas śledzi? Kto wie, czego chce.....SL : to logiczne chce nas zgwałcić .SM: o Boże, o Boże, zbliża się do nas, dogoni nas za 5' i 18". Co robimy??SL : jedyne logiczne rozwiązanie to przyspieszyć kroku.SM: o Boże, o Boże, to nic nie dało.SL : oczywiście, logicznie rzecz biorąc on także przyspieszył.SM: o Boże, o Boże, dystans się zmniejszył, dogoni nas za 1' i 44"!!SL : jedyne logiczne rozwiązanie, to się rozdzielić : ty idź na prawo ja na lewo. Logicznie rzecz biorąc, nie może iść za obiema.Mężczyzna decyduje się iść za siostrą Logika. Siostra Matematyka dociera do zakonu cała i zdrowa, ale bardzo zaniepokojona o drugą, która wraca kilka minut później.SM: siostro Logiko, o Boże dzięki, o Boże!! Opowiadaj, opowiadaj!!SL : logicznie rzecz biorąc mężczyzna mógł iść tylko za jedną z nas i wybrał mnie.SM: (trochę wkurzona) tak, tak wiem, a potem??SL : zgodnie z zasadami logiki, ja biegłam coraz szybciej i tak samo robił on.SM: tak, tak ,a potem??SL : zgodnie z logiką, dogonił mnie.SM: o Boże, o Boże i co zrobiłaś??SL : jedyną logiczną w tej sytuacji rzecz: podciągnęłam habit do góry!SM: o Boże, o mój Boże! a on?SL : zgodnie z zasadami logiki : opuścił spodnie!SM: o Matko! I co się stało??SL : logiczne!! Siostra z podkasanym habitem biegnie szybciej niż mężczyzna z opuszczonymi spodniami !!
Oto mail jaki otrzymałem od 'znajomego' estończyka: Hi!I read today from one Estonian news site this:Polish student Mateusz K. sold to the local newspapers 12 hard drives,that before belonged to the Polish Foreign Ministry (or State Department or Foreign Office). Those hard drives contained secret inforamtion form years1992 to 2004. Mateusz bought hard drives at very low price - 10 zlots.Is it You?Märt Muttika
Powiem krótko - wielkie brawa dla DarkLady za stworzenie drugiej części świetnego opowiadania!
Dołączam się do gratulacji...... dorzucam całą sale oklasków i czekam na ciąg dalszy. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ktoś na 4um narzekał, ze nie polskich fan-filmów trekowych... Mamy już świetny zarys scenariuszów na 2 odicnki :lol:.
Widocznie mam słabszy dzień, bo pogubiłem się w akcji i nie zrozumiałem przesłania. Ale skoro wszyscy gratulują... 😉
Dzieki, ciesze sie, ze sie podoba. 😀 Nie ukrywam, ze bardziej rozbudowane komentarze bylyby jeszcze milej widziane. 🙂
T'Reker, mozesz rozwinac watek? 😉
Nie raz wręcz wybuchałem śmiechem :P.
Fluor, chcialabym wiedziec, gdzie jest niejasne. Mam pewna teorie.
Nie wiem czy to efekt poprawek, czy może miałem wczoraj gorszy dzień. W każdym razie dziś przeczytałem z wytężoną uwagą - trwało to nieco dłużej niż zwykłe czytanie, ale nie żałuję żadnej sekundy. Świetny humor, fabuła... troszkę brakło mi tutaj osoby FO, bo ciągle tylko o nim mówiono, jednak to też detal.Inaczej mówiąc: świetne 🙂
Dzieki. 😳 Hm, chcialam rozwinac role kilku zalogantow, ale widze, ze bez naszego FO to juz nie to samo... 😉 Nie wiedzialam, ze ma az tylu fanow. :> Sa jacys chetni na stworzenie epizodu z torturami dla niesfornych porucznikow? :>
To już moje trzecie podejście do odpowiedzi na posta. Poprzednie dwa po przeczytaniu odpadały, gdyż ilość wazelinki z nich wyciekającej mogła spowodować jakiś groźny poślizg 😀 DarkLady, ja się zastanawiałem nad dołączeniem do cyklu, ale jakoś tak albo pomysłu, albo chęci nie mogłem zebrać... ;)Zastanawia mnie dlaczego skasowałaś poprzednią część i dlaczego nie zamieszczasz tego w dziale opowiadania ?
troszkę brakło mi tutaj osoby FO
ale widze, ze bez naszego FO to juz nie to samo... 😉
Co sie tak na tego FO uparliscie? Dobrze ze go nie bylo, w sumie to malo ciekawa postac, nie wiem po co w drugiej czesci w ogole byl wspominany. 😉 Poza tym nie rozumiem skad pomysl na taka postac, FO ktory lata po pokladzie i podrywa zalogantki, to jakies malo realne. ;>
DarkLady, ja się zastanawiałem nad dołączeniem do cyklu, ale jakoś tak albo pomysłu, albo chęci nie mogłem zebrać... 😉
Zastanawia mnie dlaczego skasowałaś poprzednią część i dlaczego nie zamieszczasz tego w dziale opowiadania ?
Tez probowalem sie tego dowiedziec, fluor, bo to od poczatku powinno znalezc sie w dziale opowiadan. Moze jeszcze mi sie uda nasza kadetke przekonac. ;> A co do kontynuowania cyklu przez innych autorow - to moze byc ciekawe, ale szczerze watpie ze dorownaja oni DarkLady. 🙂
Sa jacys chetni na stworzenie epizodu z torturami dla niesfornych porucznikow? :>
Że co proszę?
Poza tym nie rozumiem skad pomysl na taka postac, FO ktory lata po pokladzie i podrywa zalogantki, to jakies malo realne. ;>
No ja bym się kłócił 😉
Piotr, no nie mow, ze nie zauwazyles, ze moj FO jest postacia numer jeden tej historyjki. 😉 Poza tym on nie 'lata po pokladzie i podrywa zalogantki', tylko odbywa prywatne narady albo testuje programy szkoleniowe. Troche poprawnosci politycznej na forum publicznym, co? 😀 Czemu nie w opowiadaniach? Bo to sie tam nie nadaje. Topic smiechu to przeciez pogaduszki. :DFluor, bardzo mnie to cieszy, zwlaszcza ze podobala mi sie ta Twoja ironia w 'kosmoslimaku'. Mozesz tych cwaniakow usmazyc. 😈 (Mam dobre opony, wiec poslizg mi nie grozi. 😉 ) Tylko najpierw chcialabym to zobaczyc.