Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 3,286 do 3,300 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Barusz
    Uczestnik

W Familiadzie teraz jest pytanie o serial z akcją w kosmosie 😉

fluor
    Klucznik

Nie wiem jak Ty, ale ja wolałem dostać kasę (i ewentualnie jakiś symboliczny drobiazg), żeby móc samemu wybrać na co ją przeznaczyć. Nie zdarzyło mi się kupować narkotyków ani skakać z mostu 😛

I. Thorne
    Uczestnik

Fluor, nie masz 10 lat, jestes doroslym czlowiekiem. Mowie o prezentach dla dziecka, jak dajesz kase to pokazuje, ze nawet nie wiem czym sie interesuje.

fluor
    Klucznik

Żeby było jasne, mówiłem o swojej młodości, nie o teraźniejszości, dlatego też użyłem czasu przeszłego w swojej wypowiedzi 😉

Slawek
    Moderator

Fluor, nie masz 10 lat, jestes doroslym czlowiekiem. Mowie o prezentach dla dziecka, jak dajesz kase to pokazuje, ze nawet nie wiem czym sie interesuje.

Czy lepiej dać kasę, z której dzieciak się ucieszy, nawet jeśli pokażesz, że nie wiesz czym się interesuje, czy lepiej dać coś, co może mu się kompletnie nie spodobać i jeszcze bardziej pokazać, że nie masz pojęcia o jego zainteresowaniach?

Pamiętam jak wieki temu, kiedy z zabawek już dawno wyrosłem (naście lat), dostałem w prezencie od wujostwa jakiś większy plastikowy samochodzik. Oczywiście kultura wymagała, że się podziękowało i udawało zadowolonego, ale w głębi poczułem się wtedy na swój sposób dotknięty, że mieli mnie nadal za dzieciaka. I podobnie jak fluor, też zawsze wolałem dostać np. banknot i symboliczną czekoladę. Nie wiem jak dzieciaki teraz, w erze smartfonów, tabletów, internetu i konsol.

A na co to ostatecznie pójdzie kasa i jakie będą tego konsekwencje, to już powinno być zmartwienie rodziców dziecka.

Barusz
    Uczestnik

Nie jestem przekonany, czy funkcją prezentów powinno być przysparzanie komukolwiek zmartwień.Ale też uważam, że jeśli się nie zna dzieciaka, to lepiej dać forsę, może odłoży do skarbonki i nauczy się oszczędności, dołoży do kupki która służy zbieraniu na komp czy coś, albo wybierze się z przyjaciółmi do kina, na pizzę itd. Między dorosłymi to co innego, tu dawanie forsy jest absolutnie nie do pomyślenia.

fluor
    Klucznik

Po długim wyczekiwaniu odpaliłem sobie w końcu STO, zacząłem tutorial i moje pierwsze pierwsze wrażenie to takie "meh". Liczę, że się trochę rozkręci jak zacznę latać.

Melnikor
    Uczestnik

Po długim wyczekiwaniu odpaliłem sobie w końcu STO, zacząłem tutorial i moje pierwsze pierwsze wrażenie to takie "meh". Liczę, że się trochę rozkręci jak zacznę latać.

Nope. Tutorial był niedawno przerobiony na ten bardziej fabularny. Później będzie już tylko więcej "pew pew".

fluor
    Klucznik

I drugie wrażenie z tutoriala, wszędzie kosmici i nieludzie, zupełnie jak nie w Star Treku 😉

Melnikor
    Uczestnik

To poczekaj aż zobaczysz kto został kapitanem nowego Enterprise-F.

Eviva
    Uczestnik

Wracając do tematu prezentów - ja zawsze uważałam, że dla dziecka nieco starszego, takiego co już umie porządnie liczyć, lepiej jest dac parę groszy niż jakiś badziew. Ewentualnie można sobie ustalić, do jakiej sumy kupimy prezent, sprawdzić co jest w tejh cenie i przedstawić dzieciakowi listę - niech sam wybierze.

fluor
    Klucznik

fluor
    Klucznik

Nie mam nic mądrego do napisania, ale muszę jakoś zacząć coś robić, bo odwyk od Trek.pl był za długi 🙂

kotek
    Uczestnik

Dziś międzynarodowy dzień geeka! Wszystkiego najlepszego!

fluor
    Klucznik

Raz, dwa, raz, dwa... czy działa tag media?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 3,286 do 3,300 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram