Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 3,181 do 3,195 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • LIBERTO
    Uczestnik
    'Barusz' wrote on '06.11.2012,:

"Co to znaczy "nie życzy sobie"? To ja go nie zatrudniam."

źle mnie zrozumiałeś-chodziło mi o poprzednich klientów sprawdzanego budowlańca, kierownika budowy czy kogokolwiek. przecież nie wbijesz się z buta komuś na chatę żeby pooglądać jak spisał się człowiek którego masz zamiar zatrudnić

"Po to są takie rzeczy jak "rynek" i "konkurencja", by nie było "nie życzę sobie". Choć pewnie zaraz się dowiem, że nie ma konkurencji i że mamy jedną czy dwie firmy w tej branży, tak? A jak ktoś nie wie, jak rozpytywać i sprawdzać, no to jest idiotą, i za własne zidiocenie (w tym wypadku obciążające Państwo) powinien odpowiedzieć. "- tu też się mylisz. konkurencja jest i to duża. dlatego każdy rżnie koszty i robi przewały. a konkurenci między sobą albo drą koty podrzucając sobie wzajemnie świnie, albo to są kolesie podrzucający sobie nawzajem fuchy

"Od samego rozpoczącia budowy były w Polsce raptem dwa rzady i to z tym samym premierem. Kto dobierał ludzi, którzy dobierali ludzi, którzy, jak to zostało poetycko ujęte "dali dupy" nietrudno zgadnąć."---to pociągnijmy ten tok myślenia dalej: kto wybierał ludzi do parlamentu, ludzi którzy zasiedli w rządzie? więc jak oskarżać to wszystkich a co, przcież to naród wybrał swoich tzw reprezentantów. jeśli twój głos szedł w inną stronę to niestety byłeś w mniejszości. ALE jeśli wogóle nie głosowałeś to wg mnie nie masz prawa narzekać ani na sejm ani na rząd. i w tym momencie nie bronię żadnego polityka czy partii. wg mnie jedyne dobre co ten rząd robi dobrze to nie przeszkadza zbytnio

fluor
    Klucznik

Jeżeli rząd jest od nieprzeszkadzania, to może nie wydawajmy pieniędzy na nowe samochody dla ministrów i obsługę gabinetów, będzie ten sam efekt, a tyle sierocińców/autobusów przegubowych/żłobków ufundujemy. 😉

LIBERTO
    Uczestnik

jestem za. ale cóż. jedyne co możemy zrobić jako naród to wywołać rewolucję, przegonić tych darmozjadów, by następne darmozjady dopchały się do koryta i chapały dla siebie i swoich kolesi- co mówię śmiejąc się przez łzy. taka mentalność ludzka, niestety. prędzej się wybijemy niż ludzkość będzie żyć w pokoju. ale może już skończmy z tym politykowaniem 😉

Barusz
    Uczestnik

Puenta wątku ze stadionem, jak ktoś nie chce oglądać całości niech przewinie do 04:23:

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feat...p;v=xKxJA0s2XFs

fluor
    Klucznik

Robi się coraz dziwniej w tym kraju...

Cross
    Klucznik

Kolejny temat zastępczy. Podany w idealnym momencie.

fluor
    Klucznik

Cross, a co Twoim zdaniem ten temat zastępuje albo przysłania? Pytam szczerze, bo nie miałem ostatnio okazji dziennika obejrzeć.

Cross
    Klucznik

Zacznijmy od tego, że w całej tej historii jest wiele niejasności i niedopowiedzeń (a wybaczcie, ale jakoś nie wierzę rządowym tubom - niezależnie od aktualnie preferowanej przez nie opcji politycznej). Całkowicie przypadkiem też dziś na stronie Wyborczej znalazł się świeżutki sondaż, który daje PO miażdżącą przewagę nad innymi partiami (a do rana było straszenie skrajnie prawicowymi terrorystami w mainstreamowych mediach). Dodatkowo zbiegło się to jakoś dziwnie z Marszem Niepodległości i porażką Pawlaka (a wiec - generalnie - rządu). Naprawdę jest mnóstwo rzeczy, które nasi decydenci zawalają (gospodarka, bezrobocie, a z takich detalicznych to np. prywatyzacja PKL, etc.), więc chciałbym rzetelnego śledztwa, a nie takiej sterty bzdur jakie dostaję dziś w publikatorach.

Melnikor
    Uczestnik

Chociażby to że od afery z Amber G. dowódca ABW był mocno na cenzurowanym, a tu nagle taki sukces. Poza tym teraz maskuje się usilnie fakt że Pawlak przegrał wybory w PSL i podał się do dymisji z rządu.

fluor
    Klucznik

Wiesz, jestem daleki od miłości do Tuska (już ABW jedzie), ale mam wrażenie, że co chwilę są jakieś pożary w naszym pięknym kraju.Czy oszołom mógł mieć wiedzę i dostęp do materiałów wybuchowych? Jest to moim zdaniem możliwe.Wiecie, w czym Pawlak i jego odejście grozi PO, że trzeba temat zaciemniać? Przecież to ci sami poczciwi ludowcy, którzy go zastąpią. Rodzina Pawlaka zmieni się z rodziną Piechocińskiego, to najlepszy i najwygodniejszy układ.

Match
    Uczestnik

Poza tym teraz maskuje się usilnie fakt że Pawlak przegrał wybory w PSL i podał się do dymisji z rządu.

WUT? Trąbią o tym od momentu wygranej Piechocińskiego.

Zresztą jak napisał Fluor, jaka to różnica?

Mnie bawi prawicowa blogsfera, która przyjęła postawę, że jedynym zamachem jest Smoleńzg a ten tutaj to brutalna zagrywka godząca w opozycję.

Barusz
    Uczestnik

@ Cross - Tego pana aresztowano jeszcze przed zmianami w PSL, których to zmian nikt się wtedy nie spodziewał, więc mylny trop. A sondażu w którym rządząca partia ma wielkie poparcie to ona chyba nie chciałaby zakrywać.

@ fluor - Piechociński od zawsze (prawie 20 lat) jest chyba najbardziej 'proprawicowym' człowiekiem w PSL, gdyby timeing był inny to hipoteza z przykryciem akurat nie byłaby taka całkiem odjechana.

@ Meliknor - "Dowódca" ABW jest na cenzurowanym od zawsze, to, że taki dziwny człowiek jest tak wysoko to jedna z trzech-czterech największych zagadek w polskiej polityce. Tak czy owak w sprawie Amber Gold akurat nie zawinił nijak (jak działalność "złej firmy" na rynku finansowym ma zagrażać bezpieczeństwu państwa?),

Dalek
    Uczestnik

Czy oszołom mógł mieć wiedzę i dostęp do materiałów wybuchowych? Jest to moim zdaniem możliwe.

Dużo nawozu i jedziemy. Zrobić materiały wybuchowe to mały problem (w necie znajdziesz kilak recept), szczególnie, że gość był obyty z tematem.

Wydaje mi się, że to po prostu chory człowiek, albo psychicznie, albo z nienawiści. Krzywdę mógł zrobić niezależnie od tego.

Za tydzień będzie coś innego w TV.

fluor
    Klucznik

Piechociński od zawsze (prawie 20 lat) jest chyba najbardziej 'proprawicowym' człowiekiem w PSL, gdyby timeing był inny to hipoteza z przykryciem akurat nie byłaby taka całkiem odjechana.

Tylko czy to Pawlak odwraca uwagę mediów zamachami? Co mają poglądy prezesa Piechocińskiego do całego układu koalicyjnego? Zastanawiam się czy jest możliwy inny układ koalicyjny. PSL z PIS-em nie ma czego szukać, a przecież PO to prawie jak prawica. PSL tylko z PO ma dostęp do dóbr wszelakich.

Gdyby PSL zaczął szykować samobójczą woltę z koalicji, to Ruch Palikota bardzo chętnie by zajął ich miejsce i być może nawet taniej niż PSL.

Cross
    Klucznik

Wydaje mi się, że to po prostu chory człowiek, albo psychicznie, albo z nienawiści.

Można by się ku temu skłaniać, ale wciąż za mało danych.

Facet był w ogóle dziwny, skoro nawoływał w sieci do krucjaty przeciwko rządowi, a jednocześnie wszędzie umieszczał swój mail (notabene ten sam, który wisi na stronie uczelni!). A do tego wtyczki ABW w jego grupie, to już w ogóle śmierdzi, bo jak robić podobne akcje uczyli nas dobrzy wujkowie z USA:

21-letni mężczyzna planował wysadzenie w powietrze przy użyciu pół tony materiałów wybuchowych budynku amerykańskiego banku centralnego (Fed) w Nowym Jorku - poinformowała w środę nowojorska prokuratura.

Pochodzący w Bangladeszu Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis został aresztowany w środę rano, gdy po zaparkowaniu w pobliżu budynku Fed na Manhattanie furgonetki wypełnionej, jak sądził, materiałami wybuchowymi, próbował zdetonować ładunki. W nagraniu wideo, które wcześniej przygotował, powiedział, że będzie walczył do zwycięstwa lub męczeńskiej śmierci. Powiedział także, że jest zwolennikiem Al-Kaidy.

Prokuratura zapewniła, że nie było jednak żadnego zagrożenia, bo Federalne Biuro Śledcze przez cały czas kontrolowało przygotowania mężczyzny do zamachu, dostarczając mu także materiały wybuchowe, które tak naprawdę nie były niebezpieczne.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 3,181 do 3,195 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram