Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 3,076 do 3,090 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Barusz
    Uczestnik

Od tego momentu: Link. Warto 😉

fluor
    Klucznik

Oj tam taki mały flejmik 😉

Barusz
    Uczestnik

Tak czy owak warto to przeczytać, z wielu względów.

Eviva
    Uczestnik

Tak czy owak warto to przeczytać, z wielu względów.

Po co? Żeby się wkurzyć?

Barusz
    Uczestnik

Po pierwsze zobaczyć kto jest intelektualnie pełnosprawny, a kto nie - to, że tak często ten podział pokrywa się z podziałami opartymi o kryterium religii nie jest chyba przypadkiem, no a po drugie po to, by się pośmiać.

Piotr
    Klucznik

To jest naprawdę niesamowite, Barusz. Pierw dyskutujesz o religii, próbujesz pokazać, że ma ona sens, że jesteś wierzący, ale gdy musisz wycofać się z tej dyskusji, to w innym miejscu te ideały nagle wyłączasz i obrażasz swoich rozmówców. Nie wiadomo przez to, czy jednak nie wierzyłeś w to, czego broniłeś, czy teraz przestałeś.

Lo'Rel
    Uczestnik

Ja czytam od kilku dni i fantastycznie się bawię. Słowna wojna religijna. Tylko maczety Wam dać i krwawa jatka gotowa. Rzeczywiście, jak ktoś już pisał, Onet zawitał na naszym forum.

Barusz
    Uczestnik

To jest naprawdę niesamowite, Barusz. Pierw dyskutujesz o religii, próbujesz pokazać, że ma ona sens, że jesteś wierzący, ale gdy musisz wycofać się z tej dyskusji, to w innym miejscu te ideały nagle wyłączasz i obrażasz swoich rozmówców. Nie wiadomo przez to, czy jednak nie wierzyłeś w to, czego broniłeś, czy teraz przestałeś.

Nie musiałem się wycofać, skąd taki pomysł? Uznałem, że dalsze pisanie jest bezsensowne - serio nie widzisz dlaczego? - ale czytając, owszem, można dobrze się bawić.

I, zaznaczyć trzeba, do pewnego momentu jest tam dydskusja o religii, w której widać tan dystans cywilizacyjny między oboma stronami.

Ale może po kolei, bo tak to będziemy pisać o wszystkim i o niczym. Więc - skąd pomysł, że musiałem się wycofać?

Piotr
    Klucznik

Bo gdy dyskutant z siły argumentów przechodzi do argumentów siły (w tym wypadku obrażania innych), znaczy to, że już nie ma nic wartościowego do powiedzenia. W takiej sytuacji można wycofać się z klasą lub bez. Ty cztery posty wyżej wybrałeś, że wolisz bez. Trochę głupio wyszło, bo stawiałeś się po stronie tych lepszych i mądrzejszych.

Barusz
    Uczestnik

Po to powyżej dałem link, by było takie właśnie rzeczy widać. Ok., o co chodziło z tym "musiałeś się wycofać"?

Match
    Uczestnik

Widzę, że temat rozprzestrzenia się na inne wątki w zastraszającym tempie.

Barusz
    Uczestnik

Co, chcesz, no przecież tam, także gdy część piszących się wycofała, są wciąż m.in. "argumenty całkiem logicznie i w niezłym tonie". Przynajmniej zdaniem naszego Admina.

Piotr
    Klucznik

Barusz, nie rób z Pogaduszek spisu treści innego wątku.

Barusz
    Uczestnik

Nie ja rozpocząłem tu metadyskusję o "innym wątku". Skoro już jednak taka się toczy, to warto się odwoływać do jego treści, tego chyba jakoś specjalnie udowadniać nie muszę. Tak czy owak pisząc, że jedna ze stron tam wycofała się bez klasy, a druga pisze tak, jak to określiłeś w zalinkowanym poście po raz kolejny wystawiłeś sobie bardzo jasne świadectwo. Tyle.

Slawek
    Moderator

Dołączona grafika

Wyświetlanie 15 wpisów - od 3,076 do 3,090 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram