Powiedzcie jak mam jej nie traktować jak dziecko kiedy ona się tak zachowuje.Dorośli ludzie nie histeryzują i płaczą kiedy muszą zrobić coś czego nie chcą.
Może po prostu za bardzo się z nią pieszczą to i histeryzuje. Superniania twierdzi w swych mądrych programach, że nie należy reagować to sobie odpuści.A i dorośli czasem histeryzują i to bez powodu.
Nie odpuści sobie uwierz mi, potrafi odstawiać cyrk przez kilka godzin mimo że wie (chyba) że nic tym ode mnie nie uzyska.Przynajmniej problemy z jedzeniem rozwiązałem w najprostszy możliwy sposób "Nie chcesz nie jedz" po kilku godzinach okazało się że spaghetti nie jest takie złe jak początkowo zakładała. 🙂
Potwierdzam Vanish daje radę.A właśnie wracając do Igi, czy to normalne że jedenastolatka lubi takie programy jak "trudne sprawy" o czymkolwiek to jest?
Ja też oglądałem programy nie dla dzieci, "obyczajówki", (Dynastia, inne saopki, które wtedy leciały, W Labiryncie itd.). Teraz tytuły i forma tego typu programów są inne. Dzieci nie 😉
A za moich "Czterej Pancerni", "17 mgnień wiosny" i czeskie bajki "Nikogo nie ma w domu", "Spadła z obłoków", "Dziewczyna na miotle"... Nie było się czym demoralizować.
Powiedziałem że może albo wynieść śmieci albo wypakować zmywarkę, po poważnych rozważaniach zdecydowała się na śmieci i co odjebała?Przemaszerowała bez skarpetek i w krupskim rękawie na tym mrozie do śmietnika koło furtki i z powrotem a na dodatek jeszcze się mnie pyta o co mi chodzi?A ja staram się ją utrzymać w dobrej kondycji przecież jak jutro rano będzie miała gorączkę itp to ją chyba do schroniska oddam.
Co do poprzedniej strony, to może kup jej takie grube rajstopy, które będą się jej podobać. Takie jakieś nowoczesne, wzorzyste, czy coś. To jest chyba modne nawet ostatnio, ale ja tam nie wiem, bo jestem jaskiniowcem jeśli o to chodzi 😀
Wyświetlanie 15 wpisów - od 3,001 do 3,015 (z 3,452 w sumie)