Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,986 do 3,000 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Barusz
    Uczestnik

Widzieliście nieemitowany w telewizji odcinek znanej serii reklam Tesco? Co myślicie? Bo dla mnie to śmieszne 😉

===> http://www.youtube.com/watch?v=wYywQoJHB9A

Barusz
    Uczestnik

Trekowe pytania w teleturnieju, który 100 lat temu Kazimierz Kaczor prowadził na TVP2 😉

Eviva
    Uczestnik

Eee, już myślałam, że to u nas takie pytania zadawali!Że na zgniłym Zachodzie, to nie dziwota.

Pitmistrz
    Uczestnik

Słuchajcie jak wytłumaczyć 11 latce że jest zima piździ i ma zakładać pod spodnie jakieś rajtuzy itp bo będzie wiecznie chora?Dzisiaj miałem ja rano do szkoły wyprawić i odstawiła taką histerie że byłem w szoku.Jakieś rady?

Barusz
    Uczestnik

Przekupić ;)A jak nie to: "Nigdy się nie oparzyłaś, np. żarem z piekarnika? Albo po prostu nie doświadczyłaś zbyt gorącej wody w wannie, tak, że musialaś dolać sporo zimniejszej, nim do nie weszłaś? To wyobraź sobie, że ktoś cię na siłę wpycha do wanny z taka gorącą wodą. Nieprzyjemne, prawda? Więc gwarantuję ci, że przeziembienie będzie stokroć gorsze niż taka kapiel w zbyt gorącej wodzie. Gorączka, zatkany nos, wieczne "charchanie", wypluwanie ohydnej flegmy. Chcesz tego? Jak masz choć trochę rozumu w głowie, to wskakuj w ciepłe ciuchy w tej chwili".

Pitmistrz
    Uczestnik

To co napisałeś jest jak najbardziej logiczne tylko zapomniałeś że dzieci nie są logiczne.Jeśli chodzi o chorowanie to ona nie ma nic przeciwko bo wychodzi z założenia że jak zachoruje to nie będzie musiała do szkoły chodzić.Jak ja przeżyje to tego weekendu.

Diabeu
    Uczestnik

Powiedz jej, że jak nie założy to dostanie po dupie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Też do tego doszedłem ale szukam jakiegoś innego rozwiązania bo kiedyś powiedziałem sobie że nie będę jak mój ojciec.Chociaż Iga chyba się nie kwalifikuje skoro nie jest moją córka. :)Jak ktoś ma jakieś pomysły chętnie posłucham, kolejne rodeo jutro 7 rano.

Silver Phoenix
    Uczestnik

Hehe...a) powiedz, że jak tak, to sam je założysz i jej nie oddasz;:cool: zabronisz oglądania bajek, słodyczy czy co tam lubi;c) wszystkie koleżanki noszą; jak chce, żeby się z niej śmiały, to niech nie zakłada;d) pokaż jej jakiś worek albo pokrowiec i powiedz, że będzie nosiła zamiast rajtek;e) powiedz, że będzie chciało się jej ciągle siku (co akurat się zgadza - wystarczy, że przeziębi pęcherz).Mam 3,5 letnią córeczkę, znam ten ból ;)Powodzenia 🙂

Manul
    Uczestnik

Powiedz, że jej tyłek odmrozi. Najlepiej pokaż jej jakieś brzydkie odmrożone rzeczy w sieci i powiedz, że się takie zrobi z niej brzydactwo jak za bardzo zmarznie. Moja matka zawsze mi pokazywała obrzydliwstwa w książkach medycznych i działało.Albo, żeby zwyczajnie zachowywała się jak dorosła. A dorośli przekładają urodę stroju nad jego praktyczność. A przynajmniej powinni.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wiesz z tymi odmrożeniami to dobry patent może być, na pewno wypróbuje.Z tym zachowywanie się jak dorosła to nie otworze furtki bo później wyskoczy z jakimś patentem że skoro ma się zachowywać jak dorosła to może chodzi spać o której chce bo tak robią dorośli.

Manul
    Uczestnik

Tylko nie traktuj jej jak dziecka. Ona ma już 11 lat. Tłumaczenie, bo będzie bolało czy zachoruje wzbudzi zażenowanie. Ona nie założy rajtek, bo to zwyczajnie jest passe w jej szkole wśród koleżanek.

Bonifacius
    Uczestnik

Wjeżdżasz na ambicję w systemie damsko męskim 😉

Barusz
    Uczestnik

Powiedz, że jej tyłek odmrozi. Najlepiej pokaż jej jakieś brzydkie odmrożone rzeczy w sieci i powiedz, że się takie zrobi z niej brzydactwo jak za bardzo zmarznie. Moja matka zawsze mi pokazywała obrzydliwstwa w książkach medycznych i działało.

(...)

Dla mnie to jest traktowanie jedenastolatki jak dziecka, no i to jest żenujące.

Manul
    Uczestnik

Nudzisz.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,986 do 3,000 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram