Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,956 do 2,970 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Lo'Rel
    Uczestnik

A taki sobie znalazłem artykuł na Interii, w którym nawiązano do ST 🙂

Ziemia 2.0

Romek 63
    Uczestnik

Artykuł jest rzeczywiście ciekawy i nawet nadaje się do działu NAUKA :roll:Chociaż mogli dobrać lepszy kawałek z filmu Star Trek do tego tematu 😀

Pitmistrz
    Uczestnik

Właśnie skończyłem czytać trylogie Star Trek Destiny i muszę przyznać że bardzo mi się podobała.Bardzo fajnie jest tam opisany początek i koniec Borga.Innymi słowy polecam. 🙂

Romek 63
    Uczestnik

Nie wiem czy ktoś już o tym informował ale dzisiaj o 9.00 na kanale AXN zaczyna się serial ANDROMEDA 🙄

Galactica
    Uczestnik

A jaka jest Andromeda ❓ Fajnie się ogląda ❓ Miałem zamiar zacząć, ale nie wiem czy to uczynić. 😀

Romek 63
    Uczestnik

To zależy co się komu podoba 😀 Dla mnie to taki film nakręcony w konwencji trochę bardziej z przymrużeniem oka niż Star Trek, chociaż autor powieści ( scenariusza ? ) jest ten sam. Ale klimat akcji bardziej mi się podoba niż np. w Battlestar Galactica, a nawet jest chyba jej przeciwieństwem pod tym względem. W Battlestar Galactica mroczny klimat i przemoc prawie bezustannie, a w Andromedzie kapitan nie zabija nawet wrogów ale jedynie obezwładnia 😀 Ja osobiście wolę klimat Andromedy niż Battlestar Galactica, aczkolwiek w tym drugim serialu poziom realizmu jest znacznie większy. Andromeda chyba będzie bardziej w gustach młodzieży, bo to znacznie bardziej optymistyczny i barwny serial - zarówno dosłownie jak i w przenośni 🙄 A dobroć i moralność tu na ogół zwyciężają - podobnie jak w Star Trek'u. Właściwie to historia zaczyna się tu 300 lat po upadku federacji trzech galaktyk. Trochę przypomina mi to sytuację po upadku Republiki z Gwiezdnych Wojen i walkę rycerzy Jedi o jej odbudowę, a tu jest walka załogi okrętu Andromeda o odbudowę federacji. Jednak klimat nie jest tu taki baśniowy jak w Star Wars i to akurat bardziej mi się podoba 🙄 aczkolwiek reżyseria i obsada aktorska chyba mogłaby być lepsza - szkoda że pod tym względem nie dorównuje serialowi Star Trek.

Tu link do polskiej strony serialu:

http://andromedatv.republika.pl/index.html

A tu ciekawostka przy okazji 🙄

Największy na świecie miecz świetlny pojawił się w Londynie

http://gadzetomania.pl/2011/09/19/najwieks...-londynie-wideo

Dołączona grafika

Piotr
    Klucznik

Jeśli lubicie konkursy, to przyjrzyjcie się nowemu organizowanemu przez SciFi Universal i Wydawnictwo Solaris. Nie jest trudny, a wśród nagród są kubki, pokrowiec na laptopa, a nawet DVD z serialem Eureka

Lo'Rel
    Uczestnik

I co myślicie o ostatnich rewelacjach o niepokornych neutrinach?

Romek 63
    Uczestnik

Przełom w fizyce? Da się podróżować w czasie?

http://wyborcza.pl/1,75476,10347146,Neutri...zyszlosci_.html

Dołączona grafika

Nawet taka maleńka różnica może wywrócić nasze wyobrażenia o przyczynach i skutkach (czy aby na pewno przyczyny muszą wyprzedzić skutki?) i o tym, czy można podróżować w czasie. Sam Einstein mawiał, że gdyby dało się wysłać jakąś wiadomość z prędkością większą od światła, można by wysłać telegram do przeszłości.

Dlaczego? Bo im szybciej cząstka się porusza, tym wolniej płynie dla niej czas. Teoretycznie więc po osiągnięciu prędkości światła czas powinien się dla niej zatrzymać, a po przekroczeniu tej prędkości - cofać.

Michio Kaku, amerykański fizyk, z którym rozmawiamy dziś w "Magazynie Świątecznym", wierzy w taką możliwość: - Jeśli pewnego dnia ktoś zapuka do twojego domu i powie: jestem twoim praprapraprawnukiem, to nie zatrzaskuj przed nim drzwi.

🙄

Eviva
    Uczestnik

Ja zatrzasnę, bo dzieci nie mam i mieć nie mogę, więc ten praprawnuk mało prawdopodobny 🙂

Diabeu
    Uczestnik

Adopcja :magic:

Barusz
    Uczestnik

Zastanawiałem się gdzie to dać, w końcu ląduje tu. Nowy spot Platformy jest ohydny, podły i desperacki, ale ja nie o tym, tylko o... koarzy wam się motyw muzyczny z okolic 20-24 sekundy z openingiem BSG? ;>

fluor
    Klucznik

Piękna kontynuacja akcji "zabierz babci dowód". Szkoda słów...

Eviva
    Uczestnik

A czego spodziewać się po PO?

Lo'Rel
    Uczestnik

Tego samego co po PiS.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,956 do 2,970 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram