Forum › Rozmowy (nie)kontrolowane › Mesa › Pogaduszki
Czy te zajęcia są ogólnodostępne, bo może się wydawać, że ich profil jest ściśle dopasowany do niewielkiej grupy osób?? 😛
Czy te zajęcia są ogólnodostępne, bo może się wydawać, że ich profil jest ściśle dopasowany do niewielkiej grupy osób?? 😛
Dobrze ci się zdaje... zajęcia Piotr chce prowadzić sam na sam z DL... powody są chyba oczywiste (a jak nie... to archiwa TalShiar akta 745/69 aż do 1004/69 zawierają wszystko) 😛
Co takiego?? Vashar, natychmiast niszcz te akta albo zostaniesz pierwsza ofiara mojego turbo rondla (oczywiscie teflonowego :D)!!
Co takiego?? Vashar, natychmiast niszcz te akta albo zostaniesz pierwsza ofiara mojego turbo rondla (oczywiscie teflonowego :D)!!
Cóż... jak zdobędziesz już dyplom knucia i szpionostwa profesjonalnego, to bedziesz wiedzieć, że taaaaaakich dokumentów się nie niszczy
turbo rondel? Mam nadzieje, że ma homologację Romulańskich Sił Powietrznych 🙂
W każdym razie.... brzmi kusząco 😉
(PS... nie mam już siniaków i zapraszam do mojego małego przytulnego holodeku na skosztowanie pyyysznego spagetti w sosie romulańskim zwanym także "Lekcja knucia") 😉
W dodatku niewidzialnego dla radaru z zasobem 24 pocisków typu walec do ciasta naprowadzanych radarem , GPS-em i na ciepło ( wszytko razem ) 😀 😀 😛 😛 😉
Vashar prubuje wrócic do siebie po ostatnim trafieniu patelnią 😀 😉
A dla Vashara mam obronę anty-rondlową 😀 😀 😛 😛 😉
Reczne działko typu Phalanx , wystrzeliwuje 2500 pocisków na minue w stronę nadlatucvjących wrogich pocisków , każdy pocisk jest wykonany z tytanu i ma rdzeń ze zubożałego uranu . 😀 😀 😛 😛 😆 😉
Możez też uzywac pasków folii aluminiowej i flar do mylenia patelnii , rondli i czego tam by DL i Romulanka nie miały 😀 😀 😛 😛 😉
Po ukończonej romulanizacji można przystąpić do kursu Czepiania i Szpionowania Stosowanego - otrzymuje się dyplom Komandora Czepialskiego 😉
Momencik... Ten dyplom jest sygnowany oficjalnie przez Czepialskiego? Oficjalnie i całkowicie legalnie? No co ja mogę powiedzieć... Artefakt? 😉 Jakby tak było, to ja chętnie się zapiszę. 😛
[w tym miejscu widzimy jak wielka teflonowa patelnia trafia Vashara]
Widzę, że istnieje zapotrzebowanie na mój nowy wynalazek, testowany w laboratorium 3E, pokład 14, sekcja C. To oczywiście jest osławiony system przechwytywania latających patelni (FFPIS - Flying Frying-Pan Intercepting System), nad którym pracuję od jakiegoś czasu, równocześnie prowadząc badania historyczne nad XX wiecznymi serialami sci-fi, ale to drugie teraz nie ważne. A więc FFPIS przeszedł już wstępne testy alfa, ale potrzebuję teraz dwójki ochotników: kaskadera jako cel oraz dobrego miotacza (miotaczki?) patelni albo innych przedmiotów o podobnej charakterystyce aerodynamicznej. Niestety jak na razie system przechwytuje jedynie 45% rzutów patelniami teflonowymi, a aż 96% patelni konwencjonalnych, i jeszcze nie doszedłem, jaka jest tego przyczyna, ale wietrzę w tym jakiś spisek. 😉 Tak więc, gdybym miał wsparcie głównego oficera naukowego, to za niedługi czas powinienem opracować metodę, która pozwoli na przechwycenie 94,7% rzucanych patelni (dane przewidywane dla zmilitaryzowanych patelni teflonowych). Dla innych patelni ten współczynnik powinien wynosić 99,3%, tak więc po wprowadzeniu projektu do seryjnej produkcji teflonowa patelnia stanie się już bronią niezbyt praktyczną. Oczywiście wszystko w imię bezpieczeństwa załogi. 😉
(...)
Piękna propaganda, ale niestety działka automatyczne zwykle nie trafiają w patelnie, szczególnie, jeżeli rzucane są wypracowanym romulańskim sposobem "z ukratka". 😉 Poza tym działka są trudne w transporcie i nie mieszczą się na naszych korytarzach.
Folia się nie przydaje, ale ten pomysł z flarami jest warty rozważenia, ale jak ktoś będzie chciał rzucać, to weźmie noktowizor i nic na to się nie poradzi. Poza tym, źle rzucona patelnia stanowi bezpośrednie zagrożenie dla załogi i można od rzucającego wyciągać konsekwencje z Przepisów BHP Gwiezdnej Floty Artykuł 6, paragraf 15-18 podpunkt C, a od używającego flar i środków dymnych z Artykułu 7, paragraf 2-6, i można z tego powodu pociągnąć ich do odpowiedzialności karnej z konsekwencją kary dyscyplinarnej - wiem bo specjalnie sprawdzałem. 😛
Coz, mozliwe ze nie bedziesz pierwsza, bo ja mu musze uswiadomic cos o preparowaniu akt, a Romi musi wytlumaczyc cos o kolacjach z kadetkami, wiec mozesz miec problem, bo po 2 "rozmowach" moze niewiele zostac. 😉 Taaak, taaak, powtarzam, Romi brzmi uroczo. ;>
[...]otrzymuje się dyplom Komandora Czepialskiego 😉
Momencik... Ten dyplom jest sygnowany oficjalnie przez Czepialskiego? Oficjalnie i całkowicie legalnie?
Alez skad, my prezentujemy zupelnie inny poziom czepialstwa, werbujemy tez nowe talenty (pozdrowienia dla kadetki czepialskiej 😉 ), nasze czepialstwo napisowe nie ma sobie rownych. 😉
[w tym miejscu widzimy jak wielka teflonowa patelnia trafia Vashara]
Widzę, że istnieje zapotrzebowanie na mój nowy wynalazek, testowany w laboratorium 3E, pokład 14, sekcja C. To oczywiście jest osławiony system przechwytywania latających patelni (FFPIS - Flying Frying-Pan Intercepting System), nad którym pracuję od jakiegoś czasu, równocześnie prowadząc badania historyczne nad XX wiecznymi serialami sci-fi, ale to drugie teraz nie ważne.
A kto powiedział, że to latająca patelnia go trafiła? 😈
W dodatku niewidzialnego dla radaru z zasobem 24 pocisków typu walec do ciasta naprowadzanych radarem , GPS-em i na ciepło ( wszytko razem ) 😀 😀 😛 😛 😉
A dla Vashara mam obronę anty-rondlową 😀 😀 😛 😛 😉
Reczne działko typu Phalanx , wystrzeliwuje 2500 pocisków na minue w stronę nadlatucvjących wrogich pocisków , każdy pocisk jest wykonany z tytanu i ma rdzeń ze zubożałego uranu . 😀 😀 😛 😛 😆 😉
Możez też uzywac pasków folii aluminiowej i flar do mylenia patelnii , rondli i czego tam by DL i Romulanka nie miały 😀 😀 😛 😛 😉
A ty co? Mango-TV-shopo telezakupy?? 😛
I niech ktoś powie dowództwu aby postawiła na okręcie jakieś tabliczki "Uwaga! Nisko latające patelnie!" bo się powoli niebezpiecznie robi 😉
I niech ktoś powie dowództwu aby postawiła na okręcie jakieś tabliczki "Uwaga! Nisko latające patelnie!" bo się powoli niebezpiecznie robi 😉
racja... Piotr... można wyrzucić tabliczki:
"Uwaga! strumien Neutrin na mostku!"
"Uwaga! pole tachionowe!"
"Uwaga! Savi sie obnaza w mesie!"
a ustawić aktualne:
"Uwaga! nisko latające patelnie!"
"Uwaga! Wsciekły FO na mostku!" 😛
"Uwaga! ceglaaaa!"
"Wstęp i podsłuchiwanie 'narad' surowo wzbronione" <-- to przed kwatera _wiadomo kogo_ 😉
Czy te zajęcia są ogólnodostępne...
Dobrze ci się zdaje... zajęcia Piotr chce prowadzić sam na sam z DL... powody są chyba oczywiste (a jak nie... to archiwa TalShiar akta 745/69 aż do 1004/69 zawierają wszystko) 😛
Tak rzeczywiście... te akta są w zasadzie kompletne. 😛
Oto zaleta Romulan, że na wszystkich zbierają haki - a jak takowych nie ma to sami je przyrządzają 😉
(...)
Oto jak budżet i potencjał naukowy są marnowane na badania nowych technologii teflonowych. Patelnie stały się już przedmiotem rzadszym odkąd wynaleziono replikatory 😛
No... jak Romulanka dorwie Cie przed nim, to faktycznie moze byc wsciekly. 😈 Btw, Romulanko, mam rozumiec, ze zajec z rzutow nie bedzie? 🙁
Spoko, slyszalam, ze Glowny Mechanik pracuje juz nad Systemem Wczesnego Wykrywania Szpiegujacych Romulakow, wiec kadencja Twojej szklanki i noktowizora dobiega konca. 😉
... Ja tez Ci cos powtorze, ale moze na pm... 8)
... Ja tez Ci cos powtorze, ale moze na pm... 8)
Hmm, nie ma sprawy, czekam w mojej kaju... yyy, znaczy... eh, niewazne... ;> Vash, cichaj. ;>
Romulak znow wie cos, czego ja nie wiem? Hej, przyznawac sie!
Co tu się w ogóle dzieje?? Wszyscy biją się o DL 😉