Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,536 do 2,550 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Silver Phoenix
    Uczestnik

Ef, przy czytaniu Waszych postów przypomniał mi się stary dowcip o Borg i prawnikach Microsoftu... Nic nie stracił na aktualności, tylko zamiast prawników wstawiamy polski US 🙂

fluor
    Klucznik

Postęp? 🙂

Dołączona grafika

Silver Phoenix
    Uczestnik

Tiaa... A potem człowiek się irytuje, bo przez trzy minuty szuka zakładki "kontakt" ukrytej pod popierdółkami, wodotryskami i oczojebnym flashem.Kiedyś zajmowało to kilka sekund 😐 Postęp zgubą cywilizacji.

Elvenking
    Uczestnik

Jak masz Firefoxa to polecam dodatek Adblock. Teraz nie wyobrażam sobie przeglądania internetu bez tego.

Silver Phoenix
    Uczestnik

Mam flashblocka, już od paru lat 🙂 Wskazany zwłaszcza na WP i Interii 😀 Wiąże się z tym jednak pewien mankament: często menu jest zrobione we flashu. Zablokujesz flasha - nie widzisz przycisków nawigacyjnych. Uruchomisz flasha - hello oczojebność...Po prostu stwierdzam fakt: dla kogoś, kto w sporej mierze żyje z wyszukiwania informacji, dzisiejsze strony są bardziej niż męczące. Porozmieszczane nieintuicyjnie buttony/zakładki, źle dobrane kolory, przyprawiający o pląsawicę mix barw... Rany. A wszystko w wersji WRC (warcy, rycy, cesczy - pisownia popełniona z premedytacją :P). Agrotuning, kurde. Internetowy.Nie uwierzyłbyś, jaki burdel na tytułowej stronie potrafią mieć poważni producenci części zamiennych. Zwłaszcza francuscy. A jak to wkurza, gdy musisz na szybko znaleźć konkretną część z katalogu, umieszczonego...Gdzieś tam... 🙂

Elvenking
    Uczestnik

Adblock działa na innej zasadzie - ma listy konkretnych reklam (ponad 99% wszystkich w internecie z tego co zauważyłem 😀 ) i blokuje je nie blokując zazwyczaj nieszkodliwych elementów, taki dość 'mądry' program rzekłbym. Do tego w każdym momencie można kliknąć i odznaczyć dowolny blokowany element jeśli przez przypadek zablokował coś, czego nie miał :)A z tym, że strony internetowe i wszystkie możliwe interfejsy (np. w Windowsie Vista) są coraz mniej czytelne przez to, że próbują być jak najbardziej user-friendly to się w pełni zgadzam. Doprowadza mnie to do furii, ten szalejący wir entropii zaburza equilibrium. Google też coś zmajstrowało z wyszukiwaniem grafiki teraz. Zupełnie nie ogarniam.

The D
    Uczestnik

taki dość 'mądry' program rzekłbym.

Nie tyle program mądry, co co dziesiątki (abo nawet setki) ludzi, którzy zajmują się non stop uaktualnianiem listy blokowanych elementów 😉

Aczkolwiek samemu adblockowi przyznaję, że strona po wycięciu reklam adblockiem wygląda lepiej niż po analogicznym narzędziu w operze (tzn. dziury po ukrytych elementach są lepiej maskowane).

fluor
    Klucznik

Leniwa niedziela...

A ja od jutra muszę dołożyć wszelkich starań, żeby znaleźć pracę na sierpień... I choć są te magiczne hufce i pośrednictwa pracy... To trochę mi trudno uwierzyć w to, że koniec końców nie pójdę do fabryki...

Match
    Uczestnik

A ja testuję Pektopol w nalewce. Podobno to środek ostateczny, jeśli po nim się nie sklaruje, to trzeba cedzić przez zęby.

fluor
    Klucznik

Widzę, żeś uczony w sztukach alchemicznych 🙂

Match
    Uczestnik

Tak, tkwi we mnie wiedza wielu pokoleń 🙂

Manul
    Uczestnik

W tym temacie dowiaduję się tylu ciekawych rzeczy...:D

Lo'Rel
    Uczestnik

Tak, tkwi we mnie wiedza wielu pokoleń

Pradawny jakiś czy co ? 😛

Barusz
    Uczestnik

Powinnieneś się teraz pokajać, że nie miałeś trekowego pierwszego skojarzenia 😎 A pierwsze skojarzenie w stylu ST to Trill ;>

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,536 do 2,550 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram