Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,491 do 2,505 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eviva
    Uczestnik

Tylko nie mięta! Nawet w minimalnej ilości wywołuje u mnie odruch wymiotny.

Lo'Rel
    Uczestnik

A ja właśnie popijam liptona brzoskwinia marakuja, polecam 🙂 chełpię się też wyjątkowym smakiem białej herbaty tejże samej marki - świetny, orientalny smak. Melisę swego czasu też namiętnie pijałem, na szczęście już nie muszę, choć przyzwyczaiłem się i nawet polubiłem 😛

Silver Phoenix
    Uczestnik

Tam, herbata...Kawa, czarna, nie słodzona, sypana (dwie kopiaste łyżeczki do kubka) - to jest to. Te zgrzytające między zębami fusy... 🙄 Po czym poznać dobrą kawę? Ano po tym, że się po niej spać od razu chce 😀

Lo'Rel
    Uczestnik

O ja, zdeklarowany herbaciarz, ostatnio coraz częściej sięgam po kawę, ale rozpuszczalną. Po sypanej zachowuje się jak przeciętny uczestnik You Cane Dance - ciśnienie mi skacze i telepie mnie na prawo i lewo.

Piotr
    Klucznik

Earl Grey, cold... 😉

Silver Phoenix
    Uczestnik

Hej, Lo... Zapodaj sobie kiedyś sześć w ciągu doby. Albo Cię telepnie o ziemię, albo wyleczy na stałe z tańca derwisza 😀

Rozpuszczalna nie ma tego aromatu... 😉 Aczkolwiek na camping nadaje się idealnie, nie trzeba fusów z kubka wywalać.

Earl Grey jest nie najgorszy, ale kawa...

http://www.youtube.com/watch?v=qnEh-PStqRo

Tia...

Manul
    Uczestnik

Kawa rozpuszczalna jest dla dzieci.Świeżo mielona w jeszcze komunistycznym, głośno pracującym młynku... To jest to co lubię.

Lo'Rel
    Uczestnik

E tam dla dzieci, przynajmniej potem nie trzeba pluć w towarzystwie fusami i zęby możesz szczerzyć bez obaw, że resztki tego napoju się będą na nich jawić. A działa tak samo jak każda inna 🙂

Elvenking
    Uczestnik

Jeśli chodzi o herbatę, to lubie Earl Graya, ale także normalne Liptony itp, z cytryną bez cukru. Kawa od czasu do czasu rozpuszczalna, mocna, ale z mlekiem i cukrem. Przede wszystkim jednak święta trójca - Piwo, Wino, Whiskey.

Zuza
    Uczestnik

Przeczyszcza łagodnie nie przerywając snu?

Nieeee... uspokaja! 🙄

Przede wszystkim jednak święta trójca - Piwo, Wino, Whiskey.

Do sniadania? :blush:

Silver Phoenix
    Uczestnik

Whiskey? Przereklamowana, już lepsza żubrówka s sokiem jabłkowym... No, ale to już kwestia gustu, dla mnie whiskey ma smak bimbru V kategorii 😀

Match
    Uczestnik

Piwo do śniadania jest bardzo popularne wśród studentów.Bo z obcych kultur trzeba brać to, co najlepsze - ten konkretny zwyczaj jest z Sycylii, gdzie miejscowi zaczynają dzień od kieliszka białego wina 😉

Manul
    Uczestnik

A działa tak samo jak każda inna 🙂

Nie na mnie. Świeża mielona jeszcze mnie obudzi, a po rozpuszczalnej... cóż.

Zielona niesłodzona z cytryną albo imbirem też pobudza, ale to nie to samo co poranny dźwięk młynka do kawy, który budzi przy okazji cały blok.

Match,

Widzę, że światowym człowiekiem jesteś 😀

The D
    Uczestnik

Po czym poznać dobrą kawę? Ano po tym, że się po niej spać od razu chce 😀

Chmmm... Ja tak mam po zbożowej 😉

fluor
    Klucznik

Cóż za piękne usprawiedliwienie dla picia piwa na śniadanie ;>

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,491 do 2,505 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram