Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,401 do 2,415 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eviva
    Uczestnik

Nie przejmuję się zanadto piłką, ale żeby dać sobie wkleić sześć do jaja, to już naprawde przekracza moje pojęcie. W podobnej sytuacji jeden arabski szejk, właściciel drużyny piłkarskiej, wysłał swych zawodników do kopania szybów naftowych, zeby sobie kondycję poprawili.

Manul
    Uczestnik

Na piłce się nie znam, ale wiem, że jeśli coś nie przynosi efektów to należy tego zaprzestać.A kasę ze szkolenia piłkarzy (6:0 mówicie? Masakra) przeznaczyć na jakieś biedne dzieci, czy coś.Wszystkim wyjdzie na dobre.

Match
    Uczestnik

Na kosza przeznaczyć - hala do koszykówki w każdej gminie!(albo chociaż pełnowymiarowa sala gimnastyczna w każdej szkole...)

Lo'Rel
    Uczestnik

staliśmy się San Marino Europy Centralnej...

chyba raczej cały czas jesteśmy...

Barusz
    Uczestnik

@ Match - Na Orliku 50 metrów od miejsca w którym teraz siedzę, słynnym z tego, że swego czasu pan premier Tusk grał tam z panem Premierem Wegier, a ja go podglądałem z krzaków, w kosza gra się bodaj jeszcze częściej niż w nogę.@ Lo'Rel - Przesada i egzaltacja. San Marino nie było na dwóch ostatnich Mundialach.

Match
    Uczestnik

Nie wiedziałem, że na Orlikach są też kosze. Jeśli tak, to ok.

Elvenking
    Uczestnik

Na piłce się nie znam, ale wiem, że jeśli coś nie przynosi efektów to należy tego zaprzestać.

A kasę ze szkolenia piłkarzy (6:0 mówicie? Masakra) przeznaczyć na jakieś biedne dzieci, czy coś.

Wszystkim wyjdzie na dobre.

Nie no bez jaj, to jakby nawoływanie do pozbycia się armii lub coś w tym stylu. Piłka nożna to najważniejszy sport w Europie, nie można sobie odpuścić, szczególnie w 40milionowym kraju, który musi się po prostu pokazać za granicą, a już w ogóle mając taką tradycję piłkarską, potrafiąc grać na równi z Argentyną czy UK.

A przeznaczanie kasy na przysłowiowe 'biedne dzieci' czy uskutecznianie innych form socjalizmu to tylko pogłębianie biedy i obniżanie motywacji biednych żeby wziąć się do roboty. Ale to już inna dyskusja.

Kiedy wygrywaliśmy z Portugalią w el ME2008 i ogólnie w początkach ery Beenhakera nie było tak źle. tzn można było mieć nadzieję, że coś z tego będzie, bo był i nasz Polak brazylijskiego pochodzenia, czyli Guereirro, i Smolarek i Boruc na bramie i to był jakiś zespół. Tzn gdzieś tam z top30-40 moim skromnym zdaniem. Euro 2008 i późniejsze el MŚ2010 natomiast rozwiało nadzieje (piękna bramka w meczu z Czechami, w samo okienko bramki, szkoda że samobójcza), i tym samym spadliśmy za Burkinę Faso. Najgorszy dół w historii polskiej piłki chyba. Teraz Smuda ma trudne zadanie, bo buduje kadrę od nowa, nie da się tego zrobić z dnia na dzień, ani z roku na rok, winny jest też pzpn oraz system wynajdywania talentów oraz w ogóle szkolenia dzieciaków w graniu w piłę, z g**na bicza nie ulepisz 😉 Żebyśmy grali tak jak drużyny z top10 potrzeba wymiany pokoleń; moim zdaniem kilkunastu lat, ale stać nas na to. Zobaczcie ilu Polaków gra w bundeslidze czy innych ligach na zachodzie. Mamy potencjał tylko nie umiemy go wykorzystać.

Oczywiście tym razem przekroczyliśmy granicę i jedyne co się ciśnie na usta to oszczerstwa, jednakże jak wspomniałem trzeba poczekać. Ostatnie mecze towarzyskie (czyli tam Kanada, Bułgaria, Finlandia, Serbia) były na prawdę niezłe. Do 2012 coś tam powinno się zmienić. Bądźmy optymistami, bo już to polskie narzekanie na wszystko i wszystkich, a w szczególności na swój kraj mnie drażni 🙂

Barusz
    Uczestnik

@ Match - Może ten mój jest jakiś szczególny, bo przykościelny 😉

Manul
    Uczestnik

Elvenking,Spokojnie. Na razie nie planuję pisać reformy na ten temat.

fluor
    Klucznik

Ale tylko na razie ;>

Zuza
    Uczestnik

A piiiłkaaa... i bramka, znaczy nożna piłka?Ale czytając o "osiągnięciach", chyba zostanę przy błogiej ignorancji :>

Lo'Rel
    Uczestnik

Lo'Rel - Przesada i egzaltacja. San Marino nie było na dwóch ostatnich Mundialach.

Dwie jaskółki wiosny nie czynią.

Lo'Rel
    Uczestnik

Takiej nocy za dnia, to chyba jeszcze nie widziałem. Ulewa, wichura i burza. Rano duchota jak w Indiach, wilgotno i upalnie. Ostatnimi czasy wydaje mi się, że Polska leży w tropikach.

Zuza
    Uczestnik

Gdzie? Gdzie? Gdzie? I co ważniejsze - kiedy przyjdzie do mnie? :>Dziś w pracy było 30 st C w najchłodniejszym miejscu pokoju....już o 8.05 rano, potem dalej w górę szło :/

Galactica
    Uczestnik

Dobijają mnie te upały.

Ostatnimi czasy wydaje mi się, że Polska leży w tropikach.

Przynajmniej jeżdzić tam nie trzeba.

Jak tam Mundial. Ktoś oglądał mecz RPA-Meksyk ❓ Ładne brameczki szczególnie pierwsza. I sędziowie całkiem dobrzy 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,401 do 2,415 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram