Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,266 do 2,280 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Bartas
    Uczestnik

Hmm... to ja go sobie daruję. Nie będę się stresował 😉 Barusz, fluor, dzięki 😉

Lo'Rel
    Uczestnik

Wiesz, ja tego filmu nie odradzam, piszę o moich spostrzeżeniach. Zawsze najlepiej samemu się przekonać.Z innej beczki. Sprawdzam sobie stan konta w telefonie a tam: 17.01 😛

fluor
    Klucznik

No to teraz nie możesz nic wydzwonić 😛

Lo'Rel
    Uczestnik

To jak jakaś relikwia hehe 🙂

Bartas
    Uczestnik

Właśnie wróciłem z kina po obejrzeniu nowej Alicji... Szczerze i bardzo gorąco polecam 🙂 Mi się spodobał i to bardzo. Fajny pomysł na fabułę, fajne odnośniki do innych produkcji (przynajmniej ja tak to odebrałem). Tim Burton i Depp w świetnej formie. Jak dla mnie rewelacja.

Eviva
    Uczestnik

Właśnie wróciłem z kina po obejrzeniu nowej Alicji... Szczerze i bardzo gorąco polecam 🙂 Mi się spodobał i to bardzo. Fajny pomysł na fabułę, fajne odnośniki do innych produkcji (przynajmniej ja tak to odebrałem). Tim Burton i Depp w świetnej formie. Jak dla mnie rewelacja.

Nie byłam na tym, widziałam tylko zajawkę w TV, ale nie sądzę, by mi się spodobało. Jedyną akceptowalną dla mnie parafrazę "Alicji", która jest jedną z mych ulubionych książek, nakręcił w swoim czasie Roman Polański. Nie lubię "własnych wersji" klasyki. "Blaszany bohater" wprawił mnie w prawdziwą wściekłość. Skoro reżyser chciał nakręcić własną historię, mógł nakręcić zupełnie własną, a nie niszczyć to, co jest tak dobre jakimiś wykrzywieniami.

Bartas
    Uczestnik

Eviva ale tutaj Tim Burton nie pokazuje własnej wersji tylko jakby ciąg dalszy. Tutaj Alicja wraca do krainy czarów dzięki czemu historia mogła być jednoczesnie klasyczna (przez moment są wspomnienia z pierwszej wizyty) a jednoczesnie własną wersją. Jak dla mnie ekstra pomysł bo też drażni mnie opowiadanie "na nowo" tych samych historii.

Lo'Rel
    Uczestnik

A ja się właśnie tez przymierzam, żeby wyskoczyć do kina na Alicje. Początkowo byłem negatywnie nastawiony, ale jestem przekonany, że film jest jednak godny uwagi.

Elvenking
    Uczestnik

Ale urwał w wersji zeszłorocznego GP Australii :lol:A swoją drogą ktoś oglądał dzisiejszy wyścig? Kubek 2 dojechał, poszczęściło mu się w tym zamieszaniu na początku, choć sam był centymetry i milisekundy od katastrofy. Potem jeszcze wyleciał Vettel a Kubek łyknął Hamiltona.

The D
    Uczestnik

Trochę zaspałem i oglądałem mniej więcej od połowy, kilka okrążeń zanim Vettel wyleciał z trasy. Nie widziałem więc emocjonującego startu, tylko podjazdy pod "Kubikę" najpierw w wykonaniu Hamiltona, a potem kierowców Ferrari.

fluor
    Klucznik

Ale urwał 🙂 się zaśmiałem z rana, dzięki.

Elvenking
    Uczestnik

Spoko 😛 W ogóle przydałby się jakiś wątek z humorem.

Dołączona grafika

fluor
    Klucznik

Trafiłeś dobrze z wątkiem, wystarczy przejrzeć historię 😉

fluor
    Klucznik

Warto to zachować na pamiątkę 😀

Dołączona grafika

Galactica
    Uczestnik

Oglądałem tegoroczny wyścig w Australi i poprzedni i jestem zadowolony, ponieważ nasz jedynak w F1 w końcu za czwartym razem dojechał tam do mety 😆 Co do filmiku pamiętam ten moment do dziś 😀 Trzy okrążenia do mety i bęc 😀

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,266 do 2,280 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram