Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,996 do 2,010 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eviva
    Uczestnik

Przemarzłam dziś w pracy jak sto pięćdziesiąt. Okno w moim gabinecie jest nieszczelne, a kaloryfery grzeją, jakby chciały, a nie mogły. Okropność.

Zuza
    Uczestnik

Ja dziś miałam kurs - w piwnicy starej kamienicy. Już jesienią się tam w kurtkach siedzi :/ A potem odkopywanie auta, jazda 10 km/h w korku (zapomniałam, że to dla niektórych już świąteczny weekend i się wcześniej pourywają i jak głupia się skusiłam na auto...), zakupy w zatłoczonym markecie (ale jak pomyślę, ile ludzi byłoby 2 h później albo jutro...) i znów odkopywanie auta. Na koniec jazda 20 km/h, bo wraz z opadem śniegu ludziom opadł poziom umiejętności... Deser - wizyta u dentysty.

Marud, marud, marud...

Ale Święta idą i wniosek urlopowy już podpisany i złożony 😀

Eviva
    Uczestnik

Ja u dentysty już by łam. Wyrwał mi... 170 złotych z kieszeni... ale co robić, nie chciałam, zeby na same święta rozbolał mnie kieł.

Barusz
    Uczestnik

Ja dziś miałam kurs - w piwnicy starej kamienicy. Już jesienią się tam w kurtkach siedzi :/ A potem odkopywanie auta, jazda 10 km/h w korku (zapomniałam, że to dla niektórych już świąteczny weekend i się wcześniej pourywają i jak głupia się skusiłam na auto...), zakupy w zatłoczonym markecie (ale jak pomyślę, ile ludzi byłoby 2 h później albo jutro...)

Ja od lat czytam w kolejkach w supermarketach i jest to chyba najlepsza metoda, by nie odczuwać faktu, że są one zatłoczone.

Lo'Rel
    Uczestnik

Co chcecie, zima... jak co roku. Po co narzekać, lepiej cieszyć się śniegiem i piękną aurą. Za parę dni będzie breja błotna.

Zuza
    Uczestnik

Ależ ja nie narzekam na śnieg :>

Kocham zimę 😀

Nawet nie narzekam na 220 zł wyborowane u dentysty (ale za 2 :>) i ganianie po mrozie do bankomatu, bo podwyżka cen mnie zaskoczyła....

...tylko na chwilowy brak czasu, żeby się tym rozkoszować 🙂

Właśnie czekam, aż się rodzinka pobudzi, dziś w planach sankowy spacer zaraz rano ;D

Oho, młode wstało, zmykam 😉

Manul
    Uczestnik

Zima jest po to żeby padał śnieg i było zimno! I basta.

fluor
    Klucznik

Trochę za zimno jednak... ja już trochę tęsknię za globalnym ociepleniem 😉

Lo'Rel
    Uczestnik

O dziesiątej było -12, śnieg przyjemnie trzeszczał pod butami, lodowate powietrze przenikało płuca. Dookoła biały i surowy krajobraz. Oby jak najdłużej :)A że trochę nam to komplikuje codzienność... da się przeżyć 🙂

Zuza
    Uczestnik

Fakt, mogłoby być ciut cieplej - tak z minus 3-5: żeby nowy śnieg padał i ogółem był lepki, na kulki i bałwana 🙂 No i żeby się wolniej marzło, bo nam młode beczy i spacer kończymy po 10 minutach :/

Manul
    Uczestnik

A we wtorek ma być +2. :/ Przygnębiające.

Zuza
    Uczestnik

U mnie w środę 4-6 i deszcz!!Nie fair :aaa:

Eviva
    Uczestnik

A we wtorek ma być +2. :/

Przygnębiające.

Jezu, nic dziwnego, ze od dwóch dni mam potworną migrenę, a moja samoocena spadła poniżej dolnej kreski! Zawsze tak reaguję na wariującą pogodę.

Barusz
    Uczestnik

Ja brałem dziś wodę oligoceńską z jednego z miejskich źródeł i co prawda nie zamarzała w czasie nalewania ale w trakcie płynięcia do ścieku (to trochę, co się ulało z butelek) - owszem.

Manul
    Uczestnik

Dzisiaj ciepło, ale śnieg pozostał. Oby się utrzymał, a temperatura spadła. Prezenty kupione, teraz wystarczy tylko wytrzymać z pełnym kompletem rodziny pod jednym dachem przez około tygodnia. Alleluja i do przodu.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,996 do 2,010 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram