Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,876 do 1,890 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Dzikowy
    Uczestnik

Hmm to możliwe, bo jest tam moje miejsce pracy, choć nie pracuję w Bibliotece 🙂

Taki kolega przebiegły ;>

Następnym razem spotykamy się w połowie drogi. 🙂

fluor
    Klucznik

Kompromis to sytuacja, w której nikomu nie pasuje, tak przynajmniej 1 osoba miała bliżej. Poza tym ufam, że między Markami a Włochami to właśnie BUW jest połową drogi 😀

Ja się zawsze cieszyłem w takich sytuacjach, bo tłumaczyłem sobie, że już jestem rozbudzony, gotów do akcji i mam cały dzień przed sobą, a tak bym tylko nieproduktywnie spał do północy. W sumie bibliotekę miałem tuż przy Wydziale, więc zawsze mogłem pójść poczytać 😉

Fajnie mieć bibliotekę pod ręką w takich sytuacjach, zawsze można poszukać dziwnych książek, jak podręcznik demonologii czy Ewangeliarz 🙂

...albo poczytać gazety.

A ja kolegę chyba widziałem w poniedziałek lub wtorek ok. 13.10 jak wchodził do rzeczonej biblioteki, zwanej też BUWem.

Też mam bibliotekę pod wydziałem (właściwie to jest mój wydział mat-inf, wydział zarządzania obok i dopiero ksiagozbiór), pieszczotliwie zwana BUŁą, ale wielu ją myli z inną BUŁĄ, która jest studenckim pubem.:P

W każdym razie ostatnio w niej bywam, bo mam okienka między zajęciami a kursem, i w katalogu elektronicznym znalazłam pozycję sztuk 1: Star Trek: Rebelia.

Dobrze, że chociaż tyle... :D. Za to Gwiezdnych Wojen jest za trzęsienie (takie małe trzęsienie, z 10-15 różnych książek się znajdzie).

Zuza
    Uczestnik

W naszej wydziałowej bibliotece nie byłam ani razu ;> Nie dość, że umieszczona w akademikach = na zadupiu totalnym, to jeszcze wszystkie sensowne książki rozpożyczone już w czasie wakacji (bo z akademika było blisko...). Nie żeby tych sensownych było dużo - za moich czasów był akurat sezon wymieniania podręczników na nowe, miło jak przed egzaminem się od asystentów np. część rozdziałów dostało - bo na egzaminie oczywiście podręcznik już obowiązywał...

Barusz
    Uczestnik

Pewnie różnie jest na poszczególnych kierunkach studiów, ale np. dla mnie zawsze lepsze (ważniejsze i przede wszystkim ciekawsze) od podręczników były monografie. A tu bez biblioteki ciężko.

fluor
    Klucznik

W BUWie był jeszcze dziennik kapitański na bazie TASa.

A propos poszukiwań dziwnych książek, zawsze mnie dziwiło po co stworzono kategorię Seks grupowy :blush: w kategoriach wyszukiwania.

Dołączona grafika

fluor
    Klucznik

Ostatecznie i definitywnie - tak się gra w Milionerach 🙂

Zuza
    Uczestnik

zawsze mnie dziwiło po co stworzono kategorię Seks grupowy :blush: w kategoriach wyszukiwania.

A mnie ciekawi, jak na to trafi... eee... po namyśle jednak mnie to nie ciekawi 🙄

fluor
    Klucznik

To się nazywa studiowanie, szukanie i zadawanie pytań. Ważniejsze niż to "jak to znalazłem" jest dla mnie "dlaczego tam to zostało znalezione". Ale na tym moje dociekania się skończyły, nie prosiłem pracowników biblioteki o dalsze wskazówki badawcze.

Pewnie jakiś informatyk-admin baz danych jak wypełniał rejestry i tworzył katalogi, to mu przyszło na myśl usystematyzowanie tematyki relacji międzyludzkich w bardziej szczegółowy sposób.Ciekawe czy na UW mają jeszcze stare kartkowe katalogi... Mielibyśmy wtedy odpowiedź czy to tak na świeżo, czy jeszcze owa kategoria pamięta czasu PRL 😛

Barusz
    Uczestnik

Mają, ale chyba nie sięgające aż PRL ;P

Ale ja np. mam w domu tę książkę:

http://podaj.net/isbn/9788320206135/Seks-nietypowy

i jest... normalna, tzn. taka jak się pisze dziś. A PRLowska ;>

fluor
    Klucznik

Darth Vader Jackass - się uśmiałem 🙂

The D
    Uczestnik

A to nie jest tak, że kategorie książek są wyznaczone przez jakąś ogólnoświatową organizację i wspólne we wszystkich krajach?

izbkp
    Uczestnik

A to nie jest tak, że kategorie książek są wyznaczone przez jakąś ogólnoświatową organizację i wspólne we wszystkich krajach?

Tak masz rację, zajmuje się tym Gwiezdna Flota ;P

fluor
    Klucznik

O hasłach używanych w BUWie - KABA.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,876 do 1,890 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram