Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,861 do 1,875 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • fluor
    Klucznik

Czy ja wiem, to jedyne 2 dni kiedy można pospać dłużej, odespać tygodniowe zaległości.

Manul
    Uczestnik

Ale kto to robi? 😉

fluor
    Klucznik

Prawda... w końcu szkoda marnować wolny dzień na spanie 😀 To jest jakiś paradoks.

lszekg
    Uczestnik

Bolesny paradoks warto dodać. Człowiek kładzie się spać tak jak zwykle, z nadzieją że wstanie co najwyżej godzinę później a tu buch! 11.59.59 Można by nawet sobie policzyć ile godzin snu zarwało się w tygodniu :>

Pitmistrz
    Uczestnik

Widać że się święto zbliża dostaje 3x więcej spamu niż zwykle. :/

fluor
    Klucznik

Spoko Pitmistrz, ode mnie we wtorek dostaniesz mój pierwszy świąteczny mailing 🙂

Zuza
    Uczestnik

Wyspać to się można w tygodniu, jak się urwie wcześniej z pracy i zdrzemnie zanim dzieciątko kochane wróci ze żłobka 😎

lszegk - w czwartek wykładowca olał nasz kurs, więc do domu wróciłam koło 10 - miałam się zdrzemnąć chwilkę, napadła mnie godzina 16 minut 20 :blush:

W piątek wykładowca olał moje zajęcia i wykład, ale nie raczył poinformować dzień wcześniej i jak każdego dnia, zrywam się rano, dojeżdżam na uczelnię, a tu kartka na drzwiach... Tego dnia miałam w planie tylko TE zajęcia. Uczelnia... Państwowa... ZŁO.A spać i tak nie mogłam pójść, bo miałam kurs angielskiego... Zresztą nie potrafię spać w dzień. To jakieś przekleństwo.

Zuza
    Uczestnik

Uczelnia to uczelnia, ale mój to kurs obowiązkowy do specjalizacji, ludzie pacjentów poprzesuwali, urlopy pobrali, pozjeżdzali się dziesiątki (2 dziewczyny nawet ponad setkę) kilometrów... Żenada - albo spadek po państwowej uczelni, bo gość jest z UJ.Normalnie w dzień też nie bardzo sypiam, więc rozumiem twój ból 😉 Za to mój mąż zasypia gdzie popadnie, można przy nim rozmawiać, dziecko może po nim dosłownie łazić 😮

Barusz
    Uczestnik

W piątek wykładowca olał moje zajęcia i wykład, ale nie raczył poinformować dzień wcześniej i jak każdego dnia, zrywam się rano, dojeżdżam na uczelnię, a tu kartka na drzwiach...

Tego dnia miałam w planie tylko TE zajęcia.

Uczelnia... Państwowa... ZŁO.

A spać i tak nie mogłam pójść, bo miałam kurs angielskiego... Zresztą nie potrafię spać w dzień. To jakieś przekleństwo.

Ja się zawsze cieszyłem w takich sytuacjach, bo tłumaczyłem sobie, że już jestem rozbudzony, gotów do akcji i mam cały dzień przed sobą, a tak bym tylko nieproduktywnie spał do północy. W sumie bibliotekę miałem tuż przy Wydziale, więc zawsze mogłem pójść poczytać 😉

fluor
    Klucznik

Fajnie mieć bibliotekę pod ręką w takich sytuacjach, zawsze można poszukać dziwnych książek, jak podręcznik demonologii czy Ewangeliarz 🙂

Barusz
    Uczestnik

...albo poczytać gazety.A ja kolegę chyba widziałem w poniedziałek lub wtorek ok. 13.10 jak wchodził do rzeczonej biblioteki, zwanej też BUWem.

fluor
    Klucznik

Hmm to możliwe, bo jest tam moje miejsce pracy, choć nie pracuję w Bibliotece 🙂

The D
    Uczestnik

W piątek wykładowca olał moje zajęcia i wykład, ale nie raczył poinformować dzień wcześniej i jak każdego dnia, zrywam się rano, dojeżdżam na uczelnię, a tu kartka na drzwiach...

U nas byli prowadzący, którym zdarzało się odwołać zajęcia mailowo 20 minut przed ich rozpoczęciem, czyli o 8.10 (zajęcia na uczelni startowały o 8.30). Ale najciekawszą chyba sytuację miałem z monografem z kombinatoryki słów. Czekaliśmy całą godzinę na prowadzącego, bo za frekwencję były pewne ułatwienia przy zaliczeniu. Informację o odwołaniu zajęć znalazłem przypadkiem 2 dni później. Była to fiszka formatu A6 przypięta na ogólnej tablicy ogłoszeń, gdzieś pomiędzy ofertą sylwestra na Słowacji a informacją o spotkaniu Soli Deo.

lszekg
    Uczestnik

Takie życie; najważniejsze sprawy zawsze na najmniejszych kartkach.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,861 do 1,875 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram