Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,801 do 1,815 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Toreth
    Uczestnik

Fantastyczna fota, już wytapetowała mój główny pulpit :wub:

Eviva
    Uczestnik

You're welcome. Ja tylko podaję dalej 🙂

Boskie! Jesteś cudowny!

Było jedno takie zdjęcie, gdzie Shatner i Nimoy jedzą obiad na planie. Też czarnobiałe.

Zuza
    Uczestnik

Dołączona grafika

To?

Jamjumetley
    Uczestnik

To jak? Kończymy tą bezsensowną dyskusję?

Star Trek vs Star Wars

😀

Pitmistrz
    Uczestnik

Kumpel mi to podesłał po prostu padłem.

Dołączona grafika

Lo'Rel
    Uczestnik

Jam, i wszystko w temacie :PA propos fotek, Spock rzeczywiście nieźle prezentuje się na pulpicie 😛

(...)

To?

To, to... 🙂

Ja na pulpicie mam jedno ze zdjęć Nimoya, ale tych ostatnich, które są jego autorstwa. Nie "Full Body Project" ;), ale Self Portrait. A, że House MD to także mój klimat, więc wybrałam to, z prześwietleniem czaszki.

fluor
    Klucznik

Tak się robi stronki firmowe 😉

Włączcie głośniki.

Eviva
    Uczestnik

(...)

To?

To, to... 🙂

Ja na pulpicie mam jedno ze zdjęć Nimoya, ale tych ostatnich, które są jego autorstwa. Nie "Full Body Project" 😉 , ale Self Portrait. A, że House MD to także mój klimat, więc wybrałam to, z prześwietleniem czaszki.

To nie prześwietlenie, tylko tomografia. Zabawne, że ludzie nie odróżniają prześwietlenia od zdjęcia RTG - to dwie różne techniki. Inna rzecz, ze dla mnie to jasne, bo siedzę w temacie... Mój kumpel, który jest elektronikiem, inform,atykiem i diabli wiedzą, czym tam jeszcze, poszedłszy na jeden z trekowych filmów cały czas mamrotał, co nie mogłoby działać i dlaczego, a na widok maszynowni mało nie posiusiał się ze śmiechu.

No tak, tomografia. Musiałam być nieprzytomna jak to pisałam. W każdym razie dobrze myślałam... ;P

Eviva
    Uczestnik

No tak, tomografia. Musiałam być nieprzytomna jak to pisałam. W każdym razie dobrze myślałam... ;P

No bardzo dobrze, nie mówię, że nie 🙂

Pamiętaj jednak, że prześwietlenie to metoda odczytywania obrazu z ekranu - już zarzucona jako bardzo szkodliwa dla pacjenta i lekarza - albo wykonywanie badań czynnościowych za pomocą toru wizyjnego. To, co możesz wziąć do ręki, to zdjęcie - choć w przypadku tomografii tych zdjęć jest bardzo dużo, a wszystkie na jednej płachcie.

The D
    Uczestnik

Zabawne, że ludzie nie odróżniają prześwietlenia od zdjęcia RTG - to dwie różne techniki. Inna rzecz, ze dla mnie to jasne, bo siedzę w temacie...

Może dlatego, że nigdy nie widziałem "prawdziwego" prześwietlenia - ani na żywo ani w TV.

Eviva
    Uczestnik

Może dlatego, że nigdy nie widziałem "prawdziwego" prześwietlenia - ani na żywo ani w TV.

Niewykluczone. Została tylko nazwa, choć jest błędna.

Zuza
    Uczestnik

The D - nigdy? :oNieźle się uchowałeś 🙂 jak? :DDDA czy to takie różne techniki? Te same promienie, wywoływane na takich samych kliszach... tylko w tomografii jest seria zdjęć, bo komputer, który obrazy pozwala analizować i przetwarzać coraz częściej stosuje się i do oceny zdjęć rtg 😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,801 do 1,815 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram