Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,771 do 1,785 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Barusz
    Uczestnik

Hmmmm, skąd wiedziałeś, że to klingoński? Tj. znasz ten język na tyle dobrze, by rozpoznać, że to on, a nie język jakiegoś afrykańskiego plemienia, ormiański dialekt wschodni albo coś w tym stylu?

Pitmistrz
    Uczestnik

Jak słyszę Klingoński umiem go rozpoznać.

Umiem nawet zaśpiewać chymn imperium, oczywiście po pijaku.

Mam tylko problemy z pisownią ale nad tym pracuje.

fluor
    Klucznik

W sumie jest to... jak to mówią matematycy praktycznie niemożliwe, czyli całkiem prawdopodobne :)Powiedz dlaczego ich nie zaczepiłeś? Podstawowy zwrot z TrekSfery pomagający rozpoznać klingona: tlhIngan SoH'a' (czyt. TLynan szoh A) - jeśli zareagują jakoś to swoi 😉

lszekg
    Uczestnik

No ja!! Nasi usłyszeli o ostatnim polskim bastionie treka i przysłali kawalerię! ;>A tak na poważnie: Klingoński i pijacki Niemiecki są do siebie bardzo podobne. Nieprawdopodobne.... ale jeśli? Jak wyglądali? Może pierwszy kontakt miałeś (albo spotkanie stopnia trzeciego?)

Pitmistrz
    Uczestnik

Kontaktu niestety nie nawiązałem a żałuje ale nie pomyślałem wtedy.Ale i tak najlepszy numer był jak ich kanar o bilet zapytał a ci go nazwali p'tah i sobie poszli.Koleś był w takim szoku że nawet się nie ruszył za nimi. 🙂

fluor
    Klucznik

OK, to mogła być jakaś wskazówka 😉

Lo'Rel
    Uczestnik

To zdecydowanie była wskazówka, ale historia jest niesamowicie nieprawdopodobna, aczkolwiek żałuję, że tego nie widziałem...

fluor
    Klucznik

Star Trek Experience, marzenie 🙂

fluor
    Klucznik

Dołączona grafika

O matko... :DA to jeden z moich ulubionych filmów. Właściwie dwa. 😀

fluor
    Klucznik

Strach się bać tego co się dzieje w wioskach wschodniej Polski 🙂

fluor
    Klucznik
    cinus
    Uczestnik

Heh, z tymi Klingonami to kto wie, może se przylecieli jacyś z XXXw. 😉 Co lepsze, będę musiał spróbować tego z p'tah na kanarze...

Pitmistrz
    Uczestnik

Ja na pewno spróbuje jak mnie jakiś złapie. :>

Lo'Rel
    Uczestnik

CLICK czy ktoś wie co to? Natknąłem się przypadkiem...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,771 do 1,785 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram