Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,756 do 1,770 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Zuza
    Uczestnik

NIe masz supertajnych romulanskich ogrzewanych kalesonków? 😮

U nas rano 7st...

Aquenral
    Uczestnik

Aquenral: można liczyć na jakiś raport albo wnioski z dyskusji o Treku na Innych Sferach? 🙂

No jasne 😀

Toreth
    Uczestnik

NIe masz supertajnych romulanskich ogrzewanych kalesonków? 😮

U nas rano 7st...

Dzisiaj znowu muszę na tą zimnicę wyjść.

A tam tylko 8 stopni. 🙁

Na Syberii mieszkacie? 😉 U mnie minimum 30-33 w dzień i zalew słońca. Na szczęście w przyszłym tygodniu ma być nieco chłodniej, 27-29 stopni.

Nie ma to jak "tropiki" 😎

Lo'Rel
    Uczestnik

Jeszcze się chwal... :>

Pitmistrz
    Uczestnik

Teraz to mam 27*C ale o godzinie 6 to prawie jak Syberia.

Barusz
    Uczestnik

W Wawce 20 stopni w cieniu według mojego termometra, ale temperatura odczuwalna znacznie wyższa. Dużo osób chodzi top-less (tj. faceci całkiem, kobiety w stanikach tylko) - mieszkam na południu, więc oni pewnie wszyscy jadą do Powsina i okolic.

Pitmistrz
    Uczestnik

U mnie temperatura nie przeszkadza wieje przyjemy wietrzyk.

fluor
    Klucznik

Kolejna żałoba narodowa... to się robi zwyczajnie nudne.

Zuza
    Uczestnik

Na Syberii mieszkacie? 😉

Jak by zapytać Amerykanina, to pewnie by przytaknął, przecież u nas niedżwiedzie polarne po ulicach chodzą 😉

Ranki są chłodne - 6-10 st o tej 6 rano, ale teraz już dobija u nas do 20, choć jest chmurnawo. Ma być 24... a ja i tak siedzę w domu i mnie telepie 😛

Dla mnie nie tyle nudne, co wyświechtane, przez co traci na znaczeniu. Tragedia rozumiem. Ale narodowa?

Następna 3 listopada, jak podsumują ilość zabitych na drogach w czasie świątecznego weekendu?

Toreth
    Uczestnik

Jeszcze się chwal... :>

Nie kwestia chwalenia. Wyjechałam z kraju niecałe 2 lata temu, więc "jeszcze" pamiętam, że we wrześniu niekoniecznie były już przymrozki i inne takie atrakcje 😉

Pocieszę Was: gdy na dworze macie 8 st, to w domu macie ogrzewanie (jak już włączą). Tutaj nie tylko nie ma ogrzewania, ale też brak szczelności (klimatyzacja to metalowe pudło w wielkiej dziurze w ścianie, lub oknie). Jeśli na zewnątrz jest 8 stopni, to w domu jest 9, najwyżej 10. A jeśli wiatr wieje z odpowiedniej -a raczej nieodpowiedniej - strony, to czuć powiewy lodowatego, wilgotnego wiatru, siedząc i oglądając film na kanapie. Brrrr...

Eviva
    Uczestnik

Żeby się za ciekawie czasem nie zrobiło. Nawet Chiny ogłaszają żałobe po takich wypadkach.

fluor
    Klucznik

Hmm... po umniejszeniu skali oczywiście. Żałoba narodowa zaczyna przypominać przykry obowiązek, chociaż... o ile się dobrze orientuję, Obywatele nie mają formalnych obowiązków "żałowania", jedynie zalecenie.

Barusz
    Uczestnik

Obywatele i inne podmioty niepubliczne - nie. A zalecenie też jest nieformalne. Stąd np. TVN24 nie nadawała do pewnego momentu programu Szkło Kontaktowe w dni żałoby, ale ostatnio już to olała. Z drugiej strony czasem nie nadają go, choć państwowej żałoby nie ma (dzień śmierci Ryszarda Kapuścińskiego czy Bronisława Geremka).

Pitmistrz
    Uczestnik

Dzisiaj w tramwaju spotkała mnie ciekawa rzecz.Mianowicie zauważyłem dwóch turystów rozmawiających po Klingońsku. :DWyobraźcie sobie miny moherowych babć które siedziały niedaleko. 🙂

fluor
    Klucznik

Nie wierzę 🙂 qaHarbe'

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,756 do 1,770 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram