Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Raider71
    Uczestnik

-Jaki jest stan posterunku? Przeprowadźcie dokładny skan w poszukiwaniu sygnatur broni. Przygotować oddział do przejścia na stację. - wydałem rozkazy.

I. Thorne
    Uczestnik

- Brak jakichkolwiek zniszczeń zewnętrznych.Oba okręty powoli przybliżyły się do posterunku, który orbitował wokół martwej, kamiennej planety.- Mam dane o układzie i posterunku. Układ SR-642. Niezdolny do zamieszkania bez długotrwałej terraformacji. Zasoby tritanium i dilithu. Posterunek został postawiony 5 lat temu, żeby rebelianci nie wydobywali nielegalnie metali. Załoga 30 osób. Tylko Klingoni. 2 lata temu dołączono do posterunku 1 B'Rela i podniesiono rangę do awaryjnego punktu napraw i remontu.- Kapitanie, ich antena podprzestrzenna jest nietknięta. Możliwe, że mają usterkę wewnątrz posterunku lub z oprogramowaniem.Na ekranie wszystko wyglądało w porządku. W niektórych oknach paliło się światło, jedna śluza zajęta była przez prom.

Raider71
    Uczestnik

-Musimy postępować ostrożnie. Proszę uzbroić grupę wypadową. Idę z nimi. Pierwszy mostek jest pański. - powiedziałem i zacząłem się przygotowywać do wyjścia.

I. Thorne
    Uczestnik

W przsyłowni czekało już 5 Klingonów z karabinami. Wszyscy byli młodzi, oprócz jednego, który dowodził żołnierzami.- Jesteśmy gotowi. - oznajmił. - Druga drużyna czeka w gotowości w razie problemów.Obsługujący transporter dał znac i po chwili pijawiliście się w pustym korytarzu. Wyglądał normalnie żadnych zniszczeń czy śladów krwi.- Jesteśmy trzy pokłady pod Wieżą. Tutaj znajdują się kwatery mieszkalne. - rzekł najstarszy Klingon.

Raider71
    Uczestnik

Zacząłem skanować w poszukiwaniu najbliższej oznaki życia poza drużyną.

I. Thorne
    Uczestnik

Znajdowała się około 20 metrów z przodu w jednej z kwater. Była nienaturalnie słaba.

Raider71
    Uczestnik

-Trzeba to sprawdzić- powiedziałem i ruszyłem z oddziałem w tym kierunku.

I. Thorne
    Uczestnik

Drzwi były zamkniete, ale wystarczyło tylko trochę pogmerać w zamku i kwatera stanęła otworem.Pokój wyglądal normalnie, jak na klingońskie warunki. Było trochę brudno i śmierdziało. Po krótkich oględzinach dostrzegłeś leżącego na twardym łózku. Jego oddech był świszczący i chrapliwy.

Raider71
    Uczestnik

Skanuję go trikoderem sprawdzając czy śpi czy coś mu się stało.

I. Thorne
    Uczestnik

Oczy miał otwarte, nie spał, ale ciebie też nie widział. Tępo wpatrywał się w sufit.Skan był szybki. Wykazał przyśpieszone tętno, kłopoty z hormonami i bardzo wysoki poziom białych krwinek.

Raider71
    Uczestnik

Włączyłem komunikator:-Kapitan do ambulatorium. Przyślijcie mi tu oddział sanitariuszy."Gorszego dnia nie mogłem sobie wymarzyć", pomyślałem

I. Thorne
    Uczestnik

- Juz wysyłamy.Po minucie pojawiło się dwóch sanitariuszy. Zaczeli badać leżącego.- Kapitanie, jego stan jest bardzo ciężki. -rzekł jeden z nich. - Wykryłem nieznanego wirusa w jego krwi. Prosze o zgodę na przesłanie do ambulatorium. Zalecam też poddanie się kwarantannie i powiadomie Centralnego Dowództwa i Klingońskich Sił Obronnych o zaistniałej sytuacji.

Raider71
    Uczestnik

-Mamy jeszcze dodatkowy problem. Ze stacji odleciał Bird of Prey. Musimy go dogonić, bo nie wiadomo czy nie przenosi wirusa. Przetransportujcie mnie do ambulatorium i otoczcie polem siłowym, nie mogę przecież w takiej sytuacji opuścić okrętu... - "czyli jednak może być gorzej", pomyślałem

I. Thorne
    Uczestnik

- Dobrze, kapitanie, ale nie może pan kontaktowac się z nikim bezpośrednio.Po chwili pojawiłeś się w ambulatorium. Pierwszy znał sytuację, więc od razu się z tobą połączył.- Kapitanie, możemy posłać na stację kilku ludzi po przeszkoleniu medycznym, ale wciąż mamy bezbronnego D7 i wielu rannych na głowie. Pilnujemy ich czy ruszamy za B'Relem?

Raider71
    Uczestnik

-Czy jest jakiś inny okręt w okolicy?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram