Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 781 do 795 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Dostaną tylko na przejście na nowy statek. Taki ferengi czy Talarianin padnie po porządnym ciosie w mordę, ale w Izbie pracuje pełno Nauskan i Leterian, a ci to mogą zrobić taką burdę, że trzeba po paru Klingonów na kazdego by ich spacyfikować.

Raider71
    Uczestnik

-Zgadzam się w całości. Ja tym czasem zajmę się przenoszeniem moich rzeczy. Nie lubię zostawiać tego innym bo zawsze ktoś coś uszkodzi czy zarysuje. - powiedziałem po czym skierowałem się w kierunku mojej kajuty. Udało mi się już jakoś uspokoić. Zebrałem szybko moje prywatne rzeczy wiedząc, że po te cięższe i tak zaraz przyjdzie jakiś podrzędny załogant. Wziąłem moją torbę i wyszedłem z kajuty. Dobrze znając korytarze szybko wyruszyłem najkrótszą drogą do śluzy powietrznej."Ledwo zdążyłem poznać okręt a już odchodzę..." pomyślałem będąc już na stacji. Skierowałem się w kierunku miejsca gdzie powinien być zadokowany przyszły Reklar.

I. Thorne
    Uczestnik

Kilkuminutowy spacerek i byłeś przy śluzie. Tam stał strażnik i awanturująca się piękna Kardazjanka.- Do ciężkiej cholery. To statek kapitana Jasada? Mam wazna przesyłkę dla niego.- Przykro mi, ale na pokład mogą wejśc tylko osoby służące w armii, a jest pani cywilem.- Ty uparty ośle! Mam ją dostarczyć do rąk własnych! Już wystarczy, że komputer nie chce mi powiedzieć gdzie jest ten Jasad...

Raider71
    Uczestnik

Odchrząknąłem:-Wydaje mi się, że mogę pani wskazać drogę do Glinna Jasada. - powiedziałem

I. Thorne
    Uczestnik

- No nareszcie ktoś kompetentny. - usmiechneła się. - Więc gdzie on jest?

Raider71
    Uczestnik

-Cóż, najpierw zostawić moją torbę na okręcie. Nie jest zbyt lekka - dodałem po czym podszedłem do strażnika i mu się dyskretnie wylegitymowałem i powiedziałem:-Proszę nas przepuścić. - jak już weszliśmy na statek powiedziałem do mojej towarzyszki:-Nie preferuję tytułu kapitan poza mostkiem. Raczej staram się używać Glinna.

I. Thorne
    Uczestnik

- Och! To pan! Mam przesyłkę dla pana. To karabin Gaussa, trochę czasu potrwało nim pana znaleźliśmy, ale udało się.

Raider71
    Uczestnik

-Dziękuję bardzo - wziąłem w rękę przesyłkę. - Czy jest jakakolwiek szansa, żeby znalazła pani chwilę na kolację z dowódcą sojuszowego okrętu?

I. Thorne
    Uczestnik

- Alez oczywiście. Transportowiec mam za 2 godziny, ale powiem, że miałam problem ze znalezienim adesata przesyłki. Polecę jutro... To gdzie i kiedy?

Raider71
    Uczestnik

-Na stacji jest bardzo tłoczno, więc proponowałbym moją kajutę dzisiaj o 20. Wyjaśnię strażnikom, że mają panią przepuszczać, pani...? - zakończyłem zdanie wyraźnie pytając o imię którego nie miałem okazji usłyszeć wcześniej.

I. Thorne
    Uczestnik

- Panna Elia Maritza. Do zobaczenia. - ulotniła się bardzo szybko. Była dobra w swym fachu.

Raider71
    Uczestnik

Uśmiechnąłem się. Szybko poszedłem do kajuty, przygotowałem odpowiednią zastawę do przyjemnej kolacji, uporządkowałem kajutę i połączyłem się z komputerem stacji, która restauracja podaje najlepsze kardazjańskie dania(i daje możliwość wzięcia jedzenia na wynos). Wziąłem karabin na plecy i postanowiłem na strzelnicy wypróbować jego działanie. Po drodze zaczepiłem jakiegoś załoganta:-Chcesz się przypodobać kapitanowi? - Nie czekając na odpowiedź dodałem: - Będę potrzebował abyś przyniósł mi coś ze stacji o godzinie 19:30. Staw się u mnie o 19:25. - sprawdziłem jeszcze tylko jak się nazywał i wyruszyłem na strzelnicę.

I. Thorne
    Uczestnik

Karabin w holokabinie spisywał się idealnie, ale nie wiadomo było czy na otwartej przestrzeni będzie tak samo. w kazdym razie na razie pokazywał pazurki.Gdy wróciłeś do swej nowej kapitańskiej kajuty to marynarz juz czekał grzecznie przed drzwiami, był przed czasem.

Raider71
    Uczestnik

Spokojnie wyjaśniłem mu co ma mi przynieść i skąd. Dodałem stanowczo, że o spóźnieniu nie ma mowy. Po tym jak już odszedł wszedłem do mojej kajuty, sprawdziłem czy wszystko jest już poukładane jak należy i rozsiadłem się czekając na towarzyszkę mojego dzisiejszego wieczoru.

I. Thorne
    Uczestnik

Marynarz dostarczył ci matalową skrzynkę, która po rozłożeniu dawała gotowe i gorące potrwy. Wystarczyło tylko wyjąć. Ach ta technika...O 20 zadzwonił dzwonek u drzwi.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 781 do 795 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram