Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 691 do 705 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Przybyła w otoczeniu dwóch żołnierzy, ale szybko ich odesłała, wiedząc że nie chcesz mieć świadków waszej rozmowy.

Raider71
    Uczestnik

Wyjaśniłem jej całą kwestię związaną ze zdrajcą. Zapytałem czy byłaby w stanie rutynowych badań i sprawdzania czy wszyscy są w porządku sprawdzić DNA uratowanych.

I. Thorne
    Uczestnik

- Można ich bez problemu przeskanować trikorderem, ale... Mam lepszy pomysł. Jak Terranie zostali wyparci to nic nie zakłóca kontaktu między bunkrem, a Reklarem. Po prostu przenieśmy wszystkich na drugi kraniec miasta, do punktu ewakuacyjnego. Jak czujniki wykryją ludzkie DNA to go zatrzymamy na statku.

Raider71
    Uczestnik

-Dobry pomysł. Jeżeli będą takie kolejne grupy postąpimy tak samo.- odpowiedziałem. Przekazałem rozkazy ludziom, zebrałem oddział i postanowiłem sprawdzić jeszcze wyższe piętro.

I. Thorne
    Uczestnik

Jednocześnie powrócili ci, którzy ścigali resztki oddziału Terran. Mieli jednego ciężko rannego, ale dopadli dwóch wrogów.Wejście schodami było częsciowo zburzone, ale dało się wejść. Na pierwszym piętzre były kiedyś sklepy i biura. teraz wszystko było w nieładzie, porozrzucane paddy, jedzenie, ubrania i inne mało ważne dobra. Znalazłeś też ciało starszego Klingona, który dostał postrzał w pierś.

Raider71
    Uczestnik

Kontynuowałem przeszukiwanie budynku, ale najpierw sprawdziłem tożsamość klingona(i to czy przypadkiem nie miał ludzkiego DNA).

I. Thorne
    Uczestnik

Klingon był prawdziwym Klingonem, to nie ulegało wątpliwości.Ale sposób śmierci był bardzo podejrzany. Dostał centralnie w pierś, a strzelec musiał strzelac przez drzwi, chyba że Klingon po otrzymaniu trafienia przez okno musiał nie dośc, że się okręcić to przejść kilka kroków.Na kilku wyższych pietrach też był nieporządek, ale zadnych ciał nie było. Schody na kolejne piętro były całkowicie zawalone, a skan trikorderem nie wskazywał ze ktoś ukrywa sie wyżej.

Raider71
    Uczestnik

Postanowiłem zrezygnować z dalszego sprawdzania budynku, ruszyłem dalej, ale wcześniej kazałem Ael przenieść ciało Klingona na pokład i przebadać je.

I. Thorne
    Uczestnik

Na dole było juz troche luźniej, gdyż zaczął sie juz transport.W okolicy nadal toczyły się walki, choc troche przycichły. Nawet moździeż przestał strzelać.

Raider71
    Uczestnik

Skierowałem oddział ku kolejnemu bunkrowi.

I. Thorne
    Uczestnik

Po drodze do bunkra połączyła się z tobą Ael."Nigdy pan nie zgadnie kim jest ten martwy starzec. To kapitan Koloth, weteran wojny z Terranami. Został jednak wyrzucony z KSO po aferze z mordowaniem pierworodnych piratów, których nie mógł dorwać. Sekcja zwłok stwierdza, że ktoś go zastrzelił klingońską bronią z bliskiej odległości."

Raider71
    Uczestnik

=/=Cóż wygląda na to, że mu się należało. Jasad Out.=/=Ruszyłem w dalszą drogę.

I. Thorne
    Uczestnik

Droga do następnego bunkra była coraz bliżej miejsca skąd zaatakowali Terranie. Dlatego też ciał cywilów było coraz więcej. Większość z nich zgineła od strzałów w plecy, innych dosięgły granaty lub bomby. To była po prostu rzeź.W pobliżu bunkra nie było słychac strzałów, ale jak przekazał ci Reklar transport nie był możliwy, więc w pobliżu albo byli rebelianci, albo zostawili parę inhibitorów.

Raider71
    Uczestnik

Połączyłem się z operatorem dron:=/=Jasad do Ranora, proszę przekonfigurować dronę zwiadowczą, tak aby miała możliwość ostrzału oraz widzenia w podczerwieni, ile panu to zajmie?Czekając na odpowiedź pokazałem ręką jednemu z żołnierzy, aby wszedł na dach i sprawdził lornetką jak wygląda sytuacja wokół bunkra.

I. Thorne
    Uczestnik

"W podczerwieni juz widzi, glinnie. Jako broń mogę zamontowac zwykły ręczny fazer. Potrwa to z kwadrans. Dodatkowe 20 minut dolot do pańskiej pozycji."Żołnierz na dachu przekazał, że widzi tylko ciała martwych Klingonów i kilku Terran. Do tego wejście do bunkra było wysadzone, a ze środka unosił się ciemny, choc juz rzadki dym.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 691 do 705 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram