Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 661 do 675 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Zaatakowało nas kilku Terran. Dwóch ubiliśmy i resztę trzymamy w szachu. Dopóki ktoś nie dostanie posiłków to tak będziemy sobie siedzieć, ale zdaje mi się, że ich los juz jest przesadzony wraz z pańską pomocą.

Raider71
    Uczestnik

Bez słowa pokazałem żołnierzom, aby zajęli pozycje i ręką dałem rozkaz otwarcia ognia.

I. Thorne
    Uczestnik

Zwiększona siła ognia przydusiła rebeliantów do ziemi. Udało się zabić jednego z nich, ale reszta trzymała się mocno. Wyglądało, że troche potrwa nim z takiej pozycji sie ich wytłucze.

Raider71
    Uczestnik

Rozejrzałem się po okolicy. Starałem się znaleźć jakąś drogę, aby zaatakować rebeliantów z drugiej strony.

I. Thorne
    Uczestnik

Droga na której stała barykada była wpasowana między dwa długie budynki, więc żeby je odejść trzeba było zrobić mały spacerek.Inna opcją było wykorzystanie kanałów, ale nie miałeś danych o ich rozmieszczeniu.

Raider71
    Uczestnik

Wolałem nie ryzykować z kanalizacją(gdybym bym Terraninem to bym ją zaminował), więc postanowiłem zrobić sobie spacerek.

I. Thorne
    Uczestnik

Spacerek truchtem byłby istnią przyjemnością, gdyby nie było w okolicy Terran. Na szczęście nikt do twoich podwładnych nie strzelał.Gdy dotarliście do kolejnego przejścia to ujrzałeś trzech martwych rebelintów, każdy z nich miał postrzał w głowę. Jednoczesnie w słuchawce w uchu odezwał się głos:- Tu kapral Gadelk. W okolicy nie ma Terran. Próbowali przejść, ale po moim ostrzale uciekli z powrotem. Nie było aktywności wroga od 20 minut.Widac było, że snajper wykonał dobrą robotę, ostatni z Terran dostał w tył głowy, gdy uciekał.

Raider71
    Uczestnik

-Dobrze - odpowiedziałem przez komunikator.Ruszyliśmy dalej w drogę.

I. Thorne
    Uczestnik

Szybkie rozglądnięcie się przy następnym skrzyżowaniu i zobaczyłeś martwego cywila na środku ulicy oraz częściowo zburzony budynek. Jeśli skręcisz w prawo to dojdziesz do rebeliantów strzelających do barykady, jeśli w lewo to nie za daleko będziesz mieć mały park, zas prosto to przybliżysz się do jednego ze schronów, ale raczej spotkasz tam więcej Terran bo widać było płonące budynki i czasami odgłosy strzałów. Był tam też możdzież, który wznowił swą aktywność i bombardował centrum miasta, gdzie znajdował się ratusz.

Raider71
    Uczestnik

Skręciłem w prawo, ostrożnie posuwając się do przodu. Nie chciałem w końcu przypadkiem zostać ustrzelony przez przypadkowego rebelianta.

I. Thorne
    Uczestnik

Po kilku minutach dotarła do ciebie wymiana ognia. Widać było jednego Terranina, który wspinał się na drzwo, by stamtąd strzelac w barykadę.

Raider71
    Uczestnik

Pokazałem drużynie, że postaramy się podejść jak najbliżej. Dopiero gdy miałem pewność, że wystrzelamy wszystkich Terran jedną salwą kazałem otworzyć ogień.

I. Thorne
    Uczestnik

Terranin wspiął się i zaczął strzelać. Na pewno zabił jednego z obrońców.Gdy w polu widzenia widac było juz trzech rebeliantów jeden z nich zauważył ruch.- Chcą nas zajść z boku! - krzyknął i zerwał by ukryc się także przed flankującą grupą.

Raider71
    Uczestnik

-Ognia- krzyknąłem i szybko szukając zasłony zacząłem strzelać do Terran. Miałem nadzieję ich wyeliminować zanim zdążą się schować.

I. Thorne
    Uczestnik

Rozpoczeła się strzelanina, a odkryci rebelianci nie mieli szans. Mimo tego zabili jednego z twoich podwładnych.Pozostało najprawdopodobniej dwóch Terran, ale byli wzięci w dwa ognie. Było tylko kwestia czasu nim zginą.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 661 do 675 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram