Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 616 do 630 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Raider71
    Uczestnik

Wydałem rozkaz odłączenia się od konwoju, ustaliłem kurs i wróciłem póki co do kajuty, aby sprawdzić co zarejestrowały czujniki.

I. Thorne
    Uczestnik

To co zobaczyłeś to aż ci zawróciło w głowie. Galor przewoził ogromne pokłady broni i jakieś niezidentyfikowane pojemniki. Ale to nie było najgorsze. W dwóch ładowniach i nieużywanych kajutach leżał rozłożony na częśći federacyjny statek, na oko wielkości fregaty.

Raider71
    Uczestnik

Pogrzebałem trochę w komputerze, aby zostawić wiadomość dla Ael, aby się jak najszybciej ze mną skontaktowała. Postanowiłem na uspokojenie napić się szklankę kanar.

I. Thorne
    Uczestnik

Kanar lerko pomógł uspokoić nerwy. Ciekawe skąd Sojusz wytrzasnął federacyjny okręt? Była to jednostka rebelii czy zza lustra? Na te pytania nie mogłes odpowiedzieć.Po jakiś 20 minutach wpadła lekarka.- O co chodzi? - zapytała prosto z mostu. - Wiesz coś o konwoju?

Raider71
    Uczestnik

Nic nie mówiąc pokazałem jej zapisy czujników.

I. Thorne
    Uczestnik

Zobaczywszy dane Ael zaczeła nieźle przeklinać. Po chwili uspokoiła się.- To jest naprawdę duży problem. Będzie jeszcze większy jeśli ten okręt został zbudowany tu, a nie za lustrem. Mogą wykryć komponenty pochodzące ze źródeł, które nie chcą żeby wiedziano, że pomagają rebeliantom.- Zajmę się tym. Ale teraz pan musi się zając rebeliantami na K'Darch II. Trzeba ich wszystkich wykończyć i to szybko. To komando śmierci i łatwo się nie podda. Jak uda się panu ich zlikwidować to na pewno dostanie pan odznaczenie, może nawet cos więcej. Wiem, że nie lubi pan strzelać do swoich "sojuszników", na osłodę może pan poświęcić trochę podwładnych. W końcu nie ma zwycięstw bez strat.

Raider71
    Uczestnik

Skończyłem rozmowę z Ael. Byłem zdenerwowany. Nie wiem na co liczyłem, przecież byłem częścią floty Kardazjańskiej, ale mimo wszystko strzelanie do rebeliantów nie dawało mi żadnej radości. W trakcie jak czekałem na dotarcie na miejsce, próbowałem tak skontaktować się z rebeliantami na planecie K'Darch II, żeby nie było to możliwe do zarejestrowania.

I. Thorne
    Uczestnik

To wcale nie było łatwe. Nie byłeś doświadczonym inzynierem, który swobodnie mógłby pobawić się w przekierowania mocy, wstawianie wiadomości do ogólnych sygnałów i kasowanie zapisów. Tajne wezwania na statku były o wiele prostsze, poprzestrzenne już nie. Do tego dochodzili ewentualni agenci Kasty Obsydianowej i Jadeitowej (wywiad wojskowy), którzy mogli być na twoim okręcie.Do planety zostało około 30 minut. Dotarła do ciebie wiadomośc od Dukata, że zniszczono statek rebeliantów, który został osaczony w pobliskiej mikromgławicy. Teraz Terranie nie mieli jak uciec, więc zapewne będą walczyc do końca, nie licząc na ratunek.

Raider71
    Uczestnik

Cóż, jedyne co mi pozostało to zapewnić im szybką śmierć. Czekałem na dotarcie na planetę przeglądając dostępne dane co do taktyki Terran.

I. Thorne
    Uczestnik

Taktyka komand śmierci była bardzo prosta i skuteczna. Atakowali jednocześnie kilka ważnych obiektów jak koszary czy posterunki policji. Jednocześnie kilku z nich zaczynało strzelanine na ulicach, pojawiając się wśród tłumu korzystając z teleporterów o małym zasięgu. Do tego czasami dokładali bomby i snajperów na dachach.Z raportu dostarczonego z planety wynikało, że wykorzystali wszystkie z tych mozliwości. Na razie potwierdzone straty wyniosły prawie 150 zabitych Klingonów, z czego zaledwie 1/3 była z wojska lub policji. Na szczęście ochrona szybko kontratakowała i wyparła Terran, zabijając minimum 10 z nich.Rebelianci próbowali przedostac się do innych miast, ale wprowadzono stan wojenny. Ulice opustoszały i były patrolowane przez resztki sił ochrony, których wcale za dużo nie było. Dlatego też gubernator wezwał posiłki, bo skoordynowany atak Terran mógł rozbić siły porządkowe i zaczełaby się rzeź cywili.Zostało 15 minut do planety.

Raider71
    Uczestnik

Czekałem spokojnie na przylot. Nie przerażało mnie zbytnio spotkanie z Terranami, ale i nie napawało mnie radością.

I. Thorne
    Uczestnik

Wreszcie powiadomił cię Dukat, że są prawie nad K'Darch II i gubernator ma dla ciebie najnowsze wieści.

Raider71
    Uczestnik

Przygotowałem się do wylotu. Wziąłem ze sobą moje nowe zabawki. Mimo, że byli to Terranie (których za bardzo nie chciałem zabijać), to jednak na kimś musiałem je wypróbować.

I. Thorne
    Uczestnik

Na mostku czekało na ciebie połączenie z gubernatorem.- Dziękuję za pomoc. - zaczął. - Od ostatniego kontaktu udało na się zniszczyć ich teleporter, przez który posyłali nam bomby. Stracilismy za to jedyny prom, bo te gnoje mają kilka wyrzutni rakiet. Dlatego radze uważać ze sprzętem latającym. Do tego rozłożyli kilka inhibitorów transportu i musicie dorwać ich osobiście.Dukat poinformował cię, że żołnierze są gotowi do teleportacji do miasta, gdzie przyszykują się do akcji.

Raider71
    Uczestnik

Dołączyłem do oddziału i przeteleportowałem się na planetę. Pierwsze co zrobiłem to rozejrzałem się po okolicy.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 616 do 630 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram