Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 586 do 600 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Raider71
    Uczestnik

-Miło mieć zawsze pod ręką radę tak doświadczonego oficera jak Pan. - odpowiedziałem - Szkoda, że prawdopodobnie tylko na czas tej misji.

I. Thorne
    Uczestnik

- Prawdopodobnie. - odparł kapitan i spojrzał na zegarek. - Trening jest dopiero w połowie. Może chce pan zwiedzić okręt?

Raider71
    Uczestnik

-Bardzo chętnie. - uśmiechnąłem się - Zawsze chciałem zwiedzić tak znamienity okręt."Wątpie by coś ukrywał" - pomyślałem

I. Thorne
    Uczestnik

Kapitan pokazał ci mostek, maszynownię, mesę, gdzie spożyliście lekki posiłek, laboratoria, gdzie badano i katalogowano rośliny z jakieś niezamieszkanej planety oraz zbrojownię. Tam kapitan trzymał dziwaczne bronie odebrane rebeliantom. Tych były egzotyczne jak włócznie czy trikordery przerobione na bomby.

Raider71
    Uczestnik

Pochwaliłem kolekcję kapitana. Zapytałem się kapitana czy ładownie jakoś znacząco się różnią od tego co mam na Norinie.

I. Thorne
    Uczestnik

- Raczej nie, chyba że chodzi panu o wielkość. Teraz okręty są budowane praktycznie z prefabrykatów, by jedna stocznia mogła składać dowolne statki. Chyba tylko stare Tongi nie pasują, ale te są raczej na wymarciu i za parę lat zostaną ostatecznie zezłomowane.

Raider71
    Uczestnik

Zastanowiłem się czy zwiedziłem okręt wystarczająco dobrze i pomyślałem jakie miejsca jeszcze powinienem odwiedzić, żeby zebrać potrzebną ilość danych na trikoderze.

I. Thorne
    Uczestnik

Było bardzo mało takich miejsc i jesli przewożono tam jakies tajne materiały to było ich bardzo mało.

Raider71
    Uczestnik

Poszedłem dalej za kapitanem nie przejmując się już zbytnio zadaniem i korzystałem dalej z uroków jakie oferował okręt klasy Galor.

I. Thorne
    Uczestnik

Nie było już za dużo do zwiedzania, a jak szedłeś z kapitanem to mineła cię właśnie grupka twoich podwładnych. Tuż za instruktorem biegł Klingon, wcale nie zmęczony, potem lekko przydechła grupka byłych więźniów. Na końcu wlekli się złodzieje, prawie padali ze zmęczenia, ale nie mieli szans by to powiedzieć, bo instruktor ryczał na nich bez ustanku.- Chyba własnie zyskał pan oddanego załoganta. - filozoficznie zauważył kapitan. - Starczy im na dziś. Jeśli będą sprawiać problemy, to wystarczy podwoic im ten spacerek. - zauważyłeś, że stocie przed drzwiami do teleportera, tego samego którym przybyłeś.

Raider71
    Uczestnik

-Bardzo dziękuję za wszystko. Jeżeli kiedyś tylko mógłbym się jakoś odwdzięczyć... - odpowiedziałem, po czym po chwili dodałem - Mógłbym oczywiście zaprosić Pana na mój statek, ale cóż by to była za atrakcja.

I. Thorne
    Uczestnik

- Znajomość z kapitanem okrętu, nawet małego zawsze mi sie przyda. - rzekł z uśmiechem.Z bocznego korytarza wybiegła twoja drużyna. Opiekun pilnował ich do ostatniej chwili, aż wypreżyli się przed tobą w pokoju teleportera.- Być może jeszcze się spotkamy. - rzekł kapitan i wraz z podwładnymi zostałeś przeniesiony na swój statek.Gdy juz zeszliście z podestu Klingon stanął na baczność i zapytał:- Jakieś rozkazy, kapitanie?

Raider71
    Uczestnik

-Wracajcie do swoich zajęć według harmonogramu. - powiedziałem i wróciłem do kajuty żeby sprawdzić co zarejestrował trikoder.

I. Thorne
    Uczestnik

Drużyna wytoczyła sięz pokoju teleportera, a ty poszedłeś do swej kajuty.Już miałeś zacząc odczytywać trikorder gdy połączył się z toba Dukat.- Kapitanie, znowu mam tego Dopeka na linii. Mówi, że wciąż nie ma potwierdzenia zapłaty za zamówione towary i wie coś o jakimś Gausie.

Raider71
    Uczestnik

Najpierw szybko potwierdziłem transakcję, o której zupełnie zapomniałem, po czym połączyłem się z Dopekiem.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 586 do 600 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram