Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 541 do 555 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

W skład konwoju wchodziły: twój okręt, 2 Galory, 4 Hideki oraz B'Rel. Wszystkie ochraniały 6 transportowców. Te przewoziły głównie części i komponenty do budowli planetarnych jak prefabrykaty do budynków, kompleksów podziemnych. Tak przymajmniej pokazywały dane.

Raider71
    Uczestnik

Zastanowiłem się chwile. "Jeżeli miałby być przewożony jakiś cenny ładunek, to niekoniecznie na frachtowcach. Te będą pierwszym celem rebeliantów." - pomyślałem. Zacząłem sprawdzać co mogę uzyskać za pomocą pasywnych skanów okrętów osłony.

I. Thorne
    Uczestnik

Pasywne skany dawały bardzo nikłe wyniki. Można znaleźć źródła mocy, emisje cząsteczek (co posrednio skany aktywne) i ewentualne problemy z silnikami warp.

Raider71
    Uczestnik

Postanowiłem spróbować skanów aktywnych. Wszedłem na mostek i poprosiłem operacyjnego o skan w poszukiwaniu dziwnych zjawisk i fenomenów. Mój wyraz twarzy wyrażał głebokie zaniepokojenie. Dodałem:-Nigdy nie wiadomo, gdzie mogą się kryć Ci tchórzliwi ludzie.Usiadłem na moim fotelu.

I. Thorne
    Uczestnik

Skan dostarczył ogromna ilość informacji o okolicy i innych statkach.Ty poszukiwałes anomalii i szybko je znalazłeś. B'Rel zużywał na dużo plazmy, jeden z Hidekich nie był dokładnie podczepiony do transportowca i lekko drgał, Galory miały podniesione osłony i nic się o nich nie dowiedziałeś.Najbardziej dziwne jednak były odczyty z kosmosu. Kilkanascie minut lotu od was w warp poruszała się dziwna anomalia. Kurs był prawie identyczny jak wasz.

Raider71
    Uczestnik

Postarałem się zachować te informacje dla siebie i starałem się pokazać, że się już uspokoiłem. Zacząłem przeglądać informacje na mojej konsoli. Szczególnie obejrzałem informacje o tej anomalii.

I. Thorne
    Uczestnik

Anomalia wyglądała jak echo silnika warp, jednak co pewien czas lekko zmieniała kurs, z grubsza poruszając się równolegle do was. Jej odczyt był bardzo słaby, normalne skany by jej nie odkryły, ale szczegółowy, który przeprowadziłeś już tak.

Raider71
    Uczestnik

Posiedziałem jeszcze trochę przy konsoli, a następnie wróciłem do mojej kajuty. Połączyłem się z Ael.

I. Thorne
    Uczestnik

Akurat nie miała dyżuru i połączyłeś się z jewj kwaterą.- Słucham, kapitanie.

Raider71
    Uczestnik

-Czy złożyła mi Pani ostatni raport? - zapytałem, mając nadzieję, że zrozumie o co mi chodzi.

I. Thorne
    Uczestnik

- Tak, złożyłam. Czekam teraz na pańską odpowiedź.

Raider71
    Uczestnik

-Przyniosę ją osobiście... - odpowiedziałem po czym dodałem- ...i tak teraz niewiele się na statku dzieje.Po chwili zakończyłem rozmowę i wybrałem się do ambulatorium. Gdy doszedłem na miejsce od razu pokazałem lekarce(jak tylko byliśmy nieobserwowani) co wykryły skany i zapytałem wskazując na niewidzialne widmo warp:-Czy to jeden z waszych okrętów?

I. Thorne
    Uczestnik

- Nic mi o tym nie wiadomo, ale pracodawcy prowadzą wiele różnych akcji w różnych miejscach. Może to też być jakaś próba Sojuszu w technologii maskowania. Teraz leci koło was i sprawdza czy ich wykryjecie.

Raider71
    Uczestnik

-To może być ten ładunek, którego szukacie. - stwierdziłem - Tak czy inaczej oficjalnie nie wykryjemy tego okrętu.

I. Thorne
    Uczestnik

- To możliwe, że to oni, choć osobiście wątpię, by odważyli się w tej chwili denerwowac Imperium swoimi próbami z maskowaniem. Mają za dużo problemów z Federacją za lustrem. Zresztą nie zwalnia cię to z zadania odkrycia co wiozą inne statki. Takie dane zawsze są ważne.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 541 do 555 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram