Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 526 do 540 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Raider71
    Uczestnik

-Widzę, że znacie się na sprawie. Potrzebny mi jeszcze będzie jakiś ciekawy karabin snajperski. Nie macie, powiedzmy jakiś ręcznych działek gaussa?

I. Thorne
    Uczestnik

- Ależ oczywiście, że posiadamy spory wybór broni tradycyjnej. O jaki model dokładnie panu chodzi? Chodzi mi o szybkostrzelnośc i maksymalne wymiary. Jako snajperkę proponuje podrasowany karabin stosowany przez armię z dodatkowymi bajerami.

Raider71
    Uczestnik

-Bardziej by mi zależało na karabinie Gaussa. Szybkostrzelność nie gra roli, ale chciałbym uzyskać prędkość wylotową pocisku powyżej 10km/s. - odpowiedziałem

I. Thorne
    Uczestnik

- Naprawdę radzę panu zakupic broń energetyczną. Na tor pocisku nie wpływa wiatr, deszcz, wilgotność powietrza, grawitacja i sporo innych rzeczy. Chyba, że zamierza pan strzelac do celów poniżej 5 kilometrów.

Raider71
    Uczestnik

-Raczej tak będzie. A jednak broń magnetyczna ma tą przewagę nad energetyczną, że nie polega aż tak na elektronice, a to może mi się kiedyś przydać. - odparłem miną wyrażając to, że nie jestem zainteresowany klasyczną bronią energetyczną. - Nie zaszkodziłoby też, gdyby broń miała możliwość przygotowania broni do strzału ręcznie, przy wyczerpanym źródle energii.

I. Thorne
    Uczestnik

- W takim wypadku musze dokładnie sprawdzić nasze magazyny. Na pewno się wkrótce do pana odezwę. Technologia pocisków zamrażających i zaplających na odległość bedzie kosztować 250 leków. Po potwierdzeniu tranzakcji od razu prześlemy schematy. - zabiłes takiego ćwieka Dopekowi, że całkiem zapomniał o drugiej broni na żyletki.

Raider71
    Uczestnik

-A co w kwestii mojego garłacza? - odpowiedziałem i sprawdziłem od razu w systemie komputerowym ile wynoszą moje całkowite oszczędności.

I. Thorne
    Uczestnik

Na twoim koncie było 2101 leków.- Ach tak, przepraszam, zapomniałem. - Dopek spojrzał w monitor obok. - Kupił pan model ze standartowymi żyletkami. Mamy naboje w kształcie strzałek, które można dodawać groty. Groty mogą być wybuchowe, usypiające, z trucizną, a nawet z plazmą, która wypala dziury w ciele. sa też niestanartowe żyletki, o różnym kształcie. Czym byłby pan zainteresowany?

Raider71
    Uczestnik

-Groty na żyletkach... To mogłoby być ciekawe. - odpowiedziałem, a na mojej twarzy zagościł uśmiech - Szczególnie te wybuchowe. To byłoby całkiem destrukcyjne, czyż nie?

I. Thorne
    Uczestnik

- Ależ oczywiście. Po trafieniu w nieosłoniony cel widac tylko latające flaki rebeliantów. - odprał Dopek. - Każdy z modeli amunicji kosztuje 20 leków.

Raider71
    Uczestnik

-Proszę wybrać dla mnie pięć najlepszych. Myślę, że to byłoby na tyle. - odpowiedziałem - I czekam na informacje o moim karabinie Gaussa.

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście. Zajme się tym osobiście. Odnosnie rachunku to wyślemy polecenie zapłaty do pańskiego banku. Jak pan potwierdzi tranzakcję to natychmiast wyślemy specyfikację amunicji. Do zobaczenia, kapitanie.

Raider71
    Uczestnik

-Do zobaczenie. - skończłem rozmowę i wróciłem do odpoczynku

I. Thorne
    Uczestnik

Noc upłynęła spokojnie.Statki przyspieszyły do warp 8 i podróż potrwa jeszcze 3 i pół dnia.

Raider71
    Uczestnik

Po tym jak wstałem, zacząłem przeglądać dostępne mi dane na temat konwoju. Sprawdziłem dokładnie ile okrętów wchodzi w jego skład.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 526 do 540 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram