Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 481 do 495 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Mimo, że stacja miała wiele ofert dla ciała i ducha ty wybrałeś sen. Bardzo pomógł tobie w usunięciu zmęczenia i zdenerwowania. Przez te kilkanaście godzin przewożona przesyłka dawno znalazła się w kompleksie. Ciekawe kto to był?Gdy obudziłeś się to pozostało tylko 5 godzin do otrzymania nowych rozkazów i odlotu.

Raider71
    Uczestnik

Sprawdziłem w komputerze pokładowym stacji co jeszcze ciekawego można zrobić na stacji przez 5 godzin.

I. Thorne
    Uczestnik

Miałeś ogromny wybór. W kompleksie istniały nie tylko bary i domy uciech, ale nawet starodawne kina i teatry, galerie sztuki, muzea... Łatwiej było wymienić rzeczy, których nie mogłeś zrobić czyli strzelać do twych wrogów w mundurach Sojuszu.

Raider71
    Uczestnik

Teatr... to mnie zaintrygowało. Postanowiłem sprawdzić ofertę.

I. Thorne
    Uczestnik

W czasie wolnym do wylotu były dostępne dwie sztuki: "O marnotrawnym Kardazjaninie" i "Pożoga wojny". Mogłeś też skorzystać z holodeku i odtworzyć setki archiwalnych nagrań.

Raider71
    Uczestnik

"Pożoga wojny", to miało całkiem dobry wydźwięk. Postanowiłem zobaczyć sztukę.

I. Thorne
    Uczestnik

Sztuka była grana w profesjonalnym teatrze, a nie jakieś dostosowanej ładowni. Teatr znajdował się na pokładzie 41 stacji Tolak Nor. Żeby tam sie dostać mogłeś przenieść się bezpośrednio na nią (była dalej niż 40 000 km, ale impuls był wzmacniany przez teleportery na obiektach po drodze) lub polecieć promem, które wciąz kursowały między statkami i stcjami.

Raider71
    Uczestnik

Postanowiłem wybrać szybszą drogę. Nie należałem przecież do kardazjan, którzy się boją transporterów.

I. Thorne
    Uczestnik

Transport trwał dłużej niz zwykle, ale bez problemów pojawiłeś się na stacji Tolak Nor.

Raider71
    Uczestnik

Skierowałem swoje kroki do teatru.

I. Thorne
    Uczestnik

Krótka jazda turbowindą i trafiłeś na pokład z teatrem. Sztuka zaczynała się za kilkanaście minut i widać było trochę wojskowych z osobami towarzyszącymi.Sala teatralna nie była duża, mieściła około 100 osób. Częśc miejsc była zajęta, ale i tak miałeś spory wybór.

Raider71
    Uczestnik

Zająłem miejsce, które pozwoliło mi najlepiej widzieć scenę.

I. Thorne
    Uczestnik

Sztuka rozpoczeła się o czasie. Akcja działa się w zrujnowanym domu na Kardazji Prime tuz po odbiciu jej z rąk Terran. Jego mieszkańcy sprzątali i zabierali się do odbudowy, przy okazji rozmawiając na temat wojny, polityki Centralnego Dowództwa, sojuszu z Klingonami i śmierci w kosmosie. Oczywiście w tekstach sporo było propagandy o "światłym i mądrym rządzie" to jednak dawało sie wyczuć opinie na temat wojny. Aktorzy w zawoalnowany sposób pokazywali, że jest bezsensowna i nie przynosi zysków żadnej ze stron. Działo się to do chwili, gdy na scenę wkroczył stary gul bez ręki. Krótko opowidział swą historię walki na jednym z granicznych światów i zganił innych, chwaląc wojnę obronną. Dodał też, że wojna z Terranami nigdy się nie skończy dokóki nie zostaną wymazani z historii, bo inaczej zbiorą siły i ponownie zaatakują.Sztuka została nagrodzona gromkimi oklaskami publiczności.

Raider71
    Uczestnik

Mimo pewnej irytacji(Wojna obronna? To ma być wojna obronna? To była rzeź!), również włączyłem się do oklasków. A wojna jest bez sensu... ale to już temat na dłuższe przemyślenie. Zajrzałem do mojego rozkładu zajęć.

I. Thorne
    Uczestnik

Pozostało ci jeszcze około 2 godzin. Mogłeś pójść się zabawić na Promenadę na któreś ze stacji. Tam na pewno coś się działo.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 481 do 495 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram