Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 466 do 480 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Raider71
    Uczestnik

Za bardzo mnie to nie cieszyło. Postanowiłem skontaktować się z Ael, żeby dowiedzieć się czy ma dla mnie nowe informacje. Wstając z fotela na mostku, przewróciłem się i przesadziłem z reakcją na ból spowodowany upadkiem. Wiedziałem, że nie mogę zbyt często używać tej sztuczki, bo zacznie to być podejrzane.

I. Thorne
    Uczestnik

Twoja kontuzja nie wywołała żadnej reakcji załogi, oprócz Dukata, który bez słowa ci sie przyglądał.Po 2 minutach byłeś w ambulatorium. Właśnie na łóżku leżał Ja'Rod, a lekardka dłubała w jego ręce.

Raider71
    Uczestnik

Czekałem aż podejdzie do mnie Ael. Przypuszczałem, że zrozumie po co się pojawiłem.

I. Thorne
    Uczestnik

Początkowo nie zwróciła na ciebie uwagi, aż wreszcie podniosła głowę.- Kapitanie, co pana tu sprowadza? - a jak zauważyła "kontuzję" to dodała. - Musi pan chwilkę poczekać. Pan Ja'Rod nie chciał klonowania ręki, więc musze teraz co pewien czas wymontowywać mu czipy i implanty. To potrwa najwyżej 5 minut. Jeśli ból jest bardzo dokuczliwy to tam są środki przeciwbólowe. - pokazała ręką na półeczkę z hyposprejami.

Raider71
    Uczestnik

-Jakoś wytrzymam- postarałem się udać zirytowanie słowami lekarki. Poczekałem, aż będzie się mogła mną zająć.

I. Thorne
    Uczestnik

Po 5 minutach Ael pociągnęła ręką i wyciągnęła z ciała Ja'Roda trochę drucików i oslizłych czipów. Potem zamkneła ranę i odesłała Klingona ze słowami.- Jutro o 12 kolejna wizyta.Gdy ten wyszedł to lekarka włączyła zagłuszarkę i popatrzyła na ciebie bez słowa.

Raider71
    Uczestnik

-Jakieś nowe dane? - zapytałem, po czym dodałem z irytacją - Słyszałaś o tym, że dostałem pochwałę?

I. Thorne
    Uczestnik

- Słyszałam. to dobrze. Zabicie paru rebelinatów będzie doskonałą przykrywką. A do tego zdjeli paru Klingonów, nikt nie będzie ich żałować.- Na razie nic nowego. Ale jeśli tutaj jesteśmy to dadzą nam zadanie konwojowania transportowców. Byłoby dobrze jak nasi znajomi dowiedzą się co i gdzie wieziemy. To ułatwi im pracę.

Raider71
    Uczestnik

-Jak mam dostarczać informacje? Tego sposobu już raczej przez dłuższy czas nie wykorzystam. A bez powodu też nie mogę co chwilę przychodzić. - zauważyłem

I. Thorne
    Uczestnik

- Wystarczy, że podam mi dane. Pójdą w tle jakiegoś zwykłego raportu. To9 bardzo skuteczny sposób przesyłania, bo tylko ci co bardzo dokładnie szukają moga coś znaleźć.

Raider71
    Uczestnik

-Dobrze. W takim razie skoro już jestem "uzdrowiony", to będę wracał do pracy. - powiedziałem i wróciłem na mostek.

I. Thorne
    Uczestnik

Na mostku czuć było już rozluźnienie. Dukat zwolnił większość podstawowej załogi, ich miejsca zajeli mniej doświadczeni oficerowie.PO dał ci wstępny plan urlopów dla załogi. Ty praktycznie przez cały czas miałeś znajdowac się poza Reklarem.

Raider71
    Uczestnik

-Dziękuję, panie Dukat. - powiedziałem - Dzięki panu mam pewność, że jeżeli kiedyś mnie zabraknie w trudnej sytuacji, bez problemu pan sobie poradzi. Zostawiłem mostek pierwszemu i zacząłem wykonywać mój plan zajęć.

I. Thorne
    Uczestnik

Twój plan zajęć był prosty - nie miałeś zajmowac sie pracą, a odpoczynkiem. Twierdza Bellatrix była potężnym kompleksem obiektów i zapewniała wszystkie rozrywki kilkudziesięciu tysiącom żołnierzy Sojuszu.

Raider71
    Uczestnik

Postanowiłem skorzystać z chwili odpoczynku i się porządnie wyspać. Miałem dziwne przeczucie, że niedługo może być u mnie krucho ze snem.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 466 do 480 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram