Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Raider71
    Uczestnik

Zastanowiłem się chwilę... "34 nieduża strata, chociaż można by oszczędzić kilka śmierci..."-Dobrze będę potrzebował ich danych. Pomoże mi pan ustalić który jest zdrajcą. - powiedziałem po czym dodałem: -Nie wie pan kto jeszcze może być pomocny?

I. Thorne
    Uczestnik

- Myślałem, że Obsydianowa Kasta zajmie sie wszystkim. - zauważył sarkastycznie. - Dobrze, pomogę panu. Mogę też oddelegować kilku zaufanych podwładnych z sekcji ochrony. Dane o żołnierzach mam na pokładowym komputerze. Może pan z nich skorzystać w każdej chwili.

Raider71
    Uczestnik

-To stwierdzenie było nie na miejscu. - stwierdziłem z wyraźną irytacją w głosie. Miałem nadzieje, że zacznie się trochę denerwować. Dodałem na koniec - Mam nadzieję, że nie obrazi się pan, że zajmę panu biuro?

I. Thorne
    Uczestnik

- Żaden problem. - odparł. - Gabinet jest pana. Coś jeszcze? - rzekł gdy wstał.

Raider71
    Uczestnik

-Na razie to wszystko. - odpowiedziałem.Zająłem miejsce przy jego biurku i zacząłem przeglądać dane.

I. Thorne
    Uczestnik

Dane były strasznie nudne. Syn robotnika, chłopa, rzemieślnika, sierota...Dopiero gdy skończyłes badanie dwudziestego poborowego nastepny był interesujący. Ktoś manipulował przy jego danych. Udało ci sie odzyskać trochę skasowanych, a raczej nadpisanych informacji. Ktoś (zapewne on sam) zmienił mu pochodzenie. Oryginalnie jego ojciec należał do mafii, a po zmianie stał się nagle chłopem. Ten sam problem był przy numerze 38 i 31. Oni stali się nagle synami kolonistów, a nie przestepców.

Raider71
    Uczestnik

Postanowiłem to zbadać. Skontaktowałem się z pierwszym i wyjaśniłem mu sytuację. Mój plan był taki: będę wzywał do siebie żołnierzy z listy szóstkami, w losowy sposób, ale tak aby interesujące mnie numery znalazły się w jednej grupie, trzeciej. W trakcie przesłuchań starałem się udawać, że to zwykła inspekcja.

I. Thorne
    Uczestnik

PO zapytał czy to znaczy, że inspekcja Tongi została zakończona i wracacie na Zibal, bo tam znajdowali się żołnierze.

Raider71
    Uczestnik

Odpowiedziałem, że tak i wróciłem do przesyłowni, aby przenieść się na własny okręt.

I. Thorne
    Uczestnik

Czas w holodeku znowu przyśpieszył i za kilka minut Galor był na orbicie Zibala.

Raider71
    Uczestnik

Przystąpiłem do wykonywania planu, znowu pod pretekstem inspekcji. Tym razem zmieniłem jednak moje domniemane nazwisko, aby uniknąć niepotrzebnych podejrzeń.

I. Thorne
    Uczestnik

Żołnierze byli dobrze wyszkoleni. Już po 10 minutach pierwsza szóstka zameldowała się przed twoim obliczem.

Raider71
    Uczestnik

Po kolei pytałem ich o przyziemne sprawy, czekając aż przyjdzie szóstka w której są podejrzani.

I. Thorne
    Uczestnik

Żołnierze odpowiadali szybko, sprawnie i posłusznie.Po około 30 minutach miałeś przed sobą szóstkę z trzema podejrzanymi.

Raider71
    Uczestnik

Przeprowadziłem standardowe przesłuchanie, po czym poprosiłem, aby interesująca mnie trójka została jeszcze na chwilę.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram