Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 421 do 435 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Twoi podwładni zrobili tyle szumu i zamieszania, że po paru minutach nikt cię nie pilnował. Mogłeś bez problemów zhakowac system.

Raider71
    Uczestnik

Starałem się potwierdzić moje podejrzenia co do sprawcy zamachów.

I. Thorne
    Uczestnik

Wszystkie raporty wyglądały na prawidłowe, szczególnie te wziązane ze statkiem. Ale manifest żołnierzy już nie. Ktoś wykasował w nim trochę danych.

Raider71
    Uczestnik

Zapamiętałem dane i postanowiłem odwiedzić dowódcę okrętu na osobności.

I. Thorne
    Uczestnik

Kapitan bez żadnych problemów przyjął cię w swoim gabinecie.

Raider71
    Uczestnik

-Zablokować drzwi - wydałem rozkaz komputerowi używając kodu obsydianowej kasty, po czym wyciągnąłem dezruptor, wycelowałem w kapitana i zapytałem:-Co tu się do cholery wyprawia?

I. Thorne
    Uczestnik

Kapitanowi oczy zrobiły się wielkie jak spodki.- Alez gulu. Nie wiem o co panu chodzi. Wszystko jest w porządku. Dostarczyliśmy żołnierzy na miejsce. Tylko dzięki szczęściu nie staliśmy się ofiarami ataku na stację.

Raider71
    Uczestnik

-Proszę więc wyjaśnić to: - zacząłem mu opowiadać o zmianach wprowadzonych do danych.

I. Thorne
    Uczestnik

Gdy skończyłeś mówić, kapitan odpowiedział:- Nic o tym nie wiedziałem, ale to znaczy, że albo na pokładzie, albo w resztkach uzupełnień na planecie jest zdrajca. Musimy go powstrzymać.

Raider71
    Uczestnik

-Dobrze. - schowałem dezruptor - Pomoże mi pan, ale i tak będę pana obserwował mimo że panu ufam. Jeżeli nie będzie pan współpracował wysadzimy okręt.

I. Thorne
    Uczestnik

- Ależ oczywiście, że panu pomogę. To mój obowiązek jako członka Piątej Kasty.

Raider71
    Uczestnik

-Dobrze. Czy podejrzewa pan kogoś? - zapytałem - Widział pan jakieś niewyjaśnione przesyły informacji lub zachowania?

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie, ale wątpię, żeby to był ktoś z załogi. Większośc służy na statku od lat, więc byłoby to bez sensu gdyby nagle zaatakowali. Podejrzewałbym raczej kogoś z kontyngentu żołnierzy. To byli w większości podorowi i łatwo można było kogoś tam wstawić.

Raider71
    Uczestnik

-Dobrze, ilu ich zostało? - zapytałem

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie wiem, muszę sprawdzić. - włączył kapitański komputer i zaczął przeszukiwać dane. - Przewieźliśmy ich 587, a zostało ich... 34. Wszyscy są na planecie.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 421 do 435 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram