Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Raider71
    Uczestnik

"Kto mógłby wywołać taki wybuch... Akcja musiałaby być zaplanowana od dłuższego czasu..."-Czy mamy możliwość uzyskać spis statków jakie dokowały przy stacji w ciągu 24 godzin? - zapytałem pierwszego

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście. Już szykuję listę. - Pierwszy odszedł do jednego ze stanowisk.- Nadchodzące połączenie z planety. To jagul Pam.Na ekranie pojawił się Bajoranin w kardazjańskim mundurze. To była bardzo rzadka sytuacja, bo z zasady Bajoranie służyli tylko w swoim sekrorze i nie wstępowali do sił Unii.- Gulu Jasad. Widziałem co się stało. Ktoś musi za to zapłacić i Kasta Obsydianowa wyznaczyła między innymi pana do przeprowadzenia śledztwa. Jeśli uda się panu wykryć kto stoi za tym zamachem to nagroda pana nie ominie. Pam bez odbioru.

Raider71
    Uczestnik

Rozłączyłem się. Czas zacząć szukać sprawcy. Spokojnie czekałem na listę. Wiedziałem, że ktokolwiek to zrobił, to raczej wiele wcześniej opuścił stację.

I. Thorne
    Uczestnik

Lista jednostek, które dokowały przy stacji i znajdowała się poza systemem była dość krótka.1. IKC Botes klasy Vor'Cha. Uzupełniał zapasy.2. CSU Mirama klasy Tonga. Przerobiona na uzbrojony transportowiec, dostarczyła zapasy i 300 żołnierzy na nową turę służby w garnizonie planetarnym, niestety większość z nich zgineła w wybuchu.3. SS Propan transportowiec wolnego kupca Merka, Ferengiego. Dostarczył towar bezpośrednio dla dowódcy stacji.4. CSU Ligka klasy Galor. Pozostawił na stacji kilku ciężej rannych po wybuchu w maszynowni.

Raider71
    Uczestnik

Zastanowiłem się chwilę... -Ferengi odpada. Od razu padnie na niego podejrzenie, a zeznania od nich łatwo wyciągnąć. - stwierdziłemPomyślałem jeszcze chwilę....-Co prócz uzupełniania zapasów robił ten klingoński okręt? - zapytałem - Inni mieli dosyć dobre powody aby być na stacji.

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie, przebywał przy stacji około 30 minut. Pobrał zapasy i odleciał. Na stacje zeszło kilku marynarzy i tylko do sekcji zaopatrzeniowej.

Raider71
    Uczestnik

-Jeżeli będziecie mieć jakieś sugestie, to dajcie znać. Ja tymczasem przejrzę dane w mojej kajucie.Skierowałem swoje kroki do kajuty kapitańskiej. Zacząłem przeglądać dane i starałem się odrzucać okręty na pokładzie których nie może być zdrajcy.

I. Thorne
    Uczestnik

Każdy ze statków Sojuszu mógł być podejrzany, załogi ich były liczne i ktoś z nich mógł być agentem. Również kontyngent żołnierzy powinien iść pod lupę, przecież mogła to być akcja samobójcza.

Raider71
    Uczestnik

Zacząłem przeglądać ogrom informacji, przeklinając w myślach program: "Miało być coś sensacyjnego, a nie zagadka kryminalna..."

I. Thorne
    Uczestnik

Danejrzane dane szybko się ujawniły, gdy zająłeś się żołnierzami z kontyngentu. Ktoś ostatnio modyfikował wpisy, normalnie bys tego nie zauważył, ale sprzęt Obsydianowej Kasty znajdzie wszystko.

Raider71
    Uczestnik

Postanowiłem dogłębnie zbadać sprawę. Kazałem pierwszemu skierować się w kierunku podejrzanego okrętu, a sam wróciłem do obmyślania planu. Musiałem znaleźć dobrą przykrywkę...

I. Thorne
    Uczestnik

Przkrywek było wiele: zmiana okrętowego członka Obsydianowej Kasty, niezapowiedziana inspekcja... Mogłeś też nic nie mówić, byłeś wysokiej rangi oficerem i niżsi rangą mieli cię słuchać, a nie zadawać pytania.Program przyśpieszył czas i gdy byłeś gotowy, otrzymałeś informacje, że jesteście koło Miramy.

Raider71
    Uczestnik

Postanowiłem udawać gula na inspekcji. Wprowadziłem odpowiednie informacje do ich komputera(w końcu jako agentowi Obsydianowej Kasty sztuka hakerstwa nie jest mi obca). Przygotowałem się do teleportacji, oczywiście odpowiednio uzbrojony.

I. Thorne
    Uczestnik

Kapitan Tongi bez problemu łyknął kłamstwo, więc nie było problemów z przeniesieniem się na pokład statku.Po chwili byłeś już na pokładzie Miramy wraz z kilkoma żołnierzamiu, udającymi inspektorów.

Raider71
    Uczestnik

Zacząłem przeglądać dostępne dane, czekając na moment, gdy będę mógł bezpiecznie zbadać główny komputer.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram