Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 391 do 405 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Rozmowa trwała, a Reklar wciąż zbliżał się do Bellatrix, choć w jego pobliżu znajdzie się dopiero za ponad dobę.

Raider71
    Uczestnik

Postanowiłem zakończyć po kilku minutach rozmowę i poszedłem odwiedzić holodek(chciałem sprawdzić jakie są możliwości rozrywkowe mojego okrętu).

I. Thorne
    Uczestnik

Możliwości holodeku były dość duże, choć był tylko jeden.Mogłeś brać udział w interaktywnym szkoleniu od zwykłego żołnierza z karabinem do admirała wysyłającego setki statków do bitew, przypomnieć sobie jedną z historycznych bitew, odprężyć się w historiach od romansów do horrorów, a nawet skorzystać z fotonowej prostytutki, która wykona wszelkie polecenia.

Raider71
    Uczestnik

Miałem ochotę na coś szpiegowskiego. Nie wiedziałem na co dokłanie, ale nic w stylu kryminalnym, coś bardziej sensacyjnego.

I. Thorne
    Uczestnik

Program dał ci do wyboru dwa programy: infiltracje terrańskiej bazy oraz szukanie zdrajcy w szregach Klingonów.

Raider71
    Uczestnik

"Infltracja terrańskiej bazy", to dobrze by brzmiało dla każdego kapitana, ale nie dla mnie. Wybrałem drugi program.

I. Thorne
    Uczestnik

Program został załadowany.Byłeś dowódcą CSU Alibak klasy Galor w randze gula i jednocześnie agentem Obsydianowej Kasty. Właśnie wltywałeś do układu Zibal, gdzie mieściła się duża klingońska baza. Twoim zadaniem było przetransportować zaopatrzenie i żołnierzy z uzupełnień oraz wypocząc po ostatnim ściganiu piratów.Stacja Pol'Kat na orbicie Zibal wysłała pozdowienia i wyznaczyła śluzę drugą na miejsce dokowania.

Raider71
    Uczestnik

Podprowadziłem okręt do dokowania. Wyszedłem wraz z załogą na teren stacji zostawiając przy dowodzeniu pierwszego.

I. Thorne
    Uczestnik

Na stacji panował leniwy ruch. W tutejszym sektorze było spokojnie, ostatni atak rebeliantów nastąpił jakieś 3 miesiące temu, a sami atakujący zostali całkowicie wybici.Miałeś troche wolnego i atrakcje stacji stały przed tobą otworem.

Raider71
    Uczestnik

Postanowiłem sprawdzić czy na stacji znajdą się chętne dziewki. Byłem jakby nie patrzeć dowódcą Galora.

I. Thorne
    Uczestnik

Oczywiście, że były. To była najważniejsza stacja w sektorze i brak tej rozrywki mogła wywołac niepotrzebne frystracje wśród żołnierzy.Byłeś właśnie w agencji towarzyskiej i wybierałeś dziewczynę, która umili ci czas, gdy nagle, bez żadnego ostrzeżenia, zostałeś przeniesiony na mostek swego Galora. Ten, z niewiadomych przyczyn, oddalał się od stacji.Po chwili już wiedziałeś dlaczego. Stacja Pol'Kat w potężnej eksplozji rozpadła się na miliony kawałków. Mimo dzielącej was od niej odległości Alibakiem mo=cno zatrzęsło.- Osłony na poziomie 81%. Minimalne uszkodzenia systemów.

Raider71
    Uczestnik

-Co się do cholery stało. Nagle się przenoszę ze stacji a potem to... Kto jeszcze przeżył? - zapytałem lekko roztrzęsiony, mimo że grałem agenta obsydianowej kasty to sam byłem nieprzyzwyczajony do wybuchów."Dobry ten program..." - dodałem po chwili w myślach.

I. Thorne
    Uczestnik

- Nasz naukowy wykrył rutynowym skanem dziwne odczyty z reaktora stacji. Zdołaliśmy przenieść tylko pana i kilku losowych żołnierzy. Na stacji zostało 34 członków załogi... - rzekł ponuro Pierwszy.

Raider71
    Uczestnik

-Są jeszcze jakieś okręty w okolicy? - zapytałem się. Wiedziałem, że muszę dopaść tego co za tym stoi.

I. Thorne
    Uczestnik

- W układzie mamy jeszcze 2 Noriny i 3 Hideki. Była jeszcze Tonga i 2 inne Hideki, ale były zadokowane i zostały zniszczone wraz ze stacją. W sektorze mamy jeszcze 14 innych okrętów.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 391 do 405 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram