Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 376 do 390 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Raider71
    Uczestnik

-To dobrze. Jest całkiem cwany i jeszcze by się zorientował co się dzieje, a tak będzie miał jakieś utrudnienie. - stwierdziłem i ciągnąłem dalej: - Czy będzie mi dane poznać naszego współpracownika?

I. Thorne
    Uczestnik

- Niestety nie. Może w przyszłości, gdy zgnoimy Sojusz. Teraz jest po operacji plastycznej i wygląda jak Klingon.

Raider71
    Uczestnik

-Szkoda. Cóż, chyba czas wrócić na mostek. - stwierdziłem po czy dodałem - Czy masz dla mnie jeszcze jakieś ważne informacje?

I. Thorne
    Uczestnik

- Raczej nie, choć możliwe jest, że przerzucą nas do lustrzanego wszechświata. Sojusz doznał ostatnio kilku upokorzających porażek na froncie walki z Federacją i chce się odgryźć jak zabezpieczył sobie tyły. A straty mają duże. Słyszałam, że jedna z ich flot koło przestrzeni Talarian, którzy weszli w skład Imperium Romulańskiego po prostu znikneła. Prawie sto statków miało od dołu zaatakować Federację i po ogłoszeniu ciszy radiowej już się nie odezwali...

Raider71
    Uczestnik

-Zobaczymy. Tymczasem udam się na mostek i zadbam o to, żeby wszystko szło bez problemów. - wyszedłem i skierowałem się na mostek.

I. Thorne
    Uczestnik

Na mostku dowiedziałeś się, że do celu jest 29 godzin i wszystko jest w porządku. Nawet rebelianci ostatnio przyciszyli się. Zapewne po nieudanej akcji na transport latinum musieli wyznaczyc nowe cele do ataku.

Raider71
    Uczestnik

Dla zabicia czasu zacząłem dyskutować z oficerami mostka na temat: "Kto byłby na tyle głupi, żeby próbubować przejąc tranport chroniony przez pół sojuszu."

I. Thorne
    Uczestnik

Z dyskusji wyszedł wniosek, że tylko ktoś na tyle głupi by wysyłać podwładnych na samobójcze misje. Ale nikt nie dawał rebeliantom zdrowego rozsądku...Przy końcu nagle do dyskusji włączył się naukowy, Aamin Tain.- Uważam, że tylko Romulanie byliby w stanie dokonać udanego ataku na transport latinum i bezpiecznie z nim uciec. Choć oczywiście wywołałoby to poważne reperkusje polityczne, których oni nie chcą.

Raider71
    Uczestnik

-Całkiem możliwe. - odpowiedziałem - Chociaż, czy rzeczywiście mają aż tak duże wpływy? Myślę, że sojusz i tak by odparł ich atak.

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie mówię o ataku na pełną skalę, tylko małej akcji. Romulanie zdejmują maskowanie, rozwalają ochronę, zabierają latinum i spadają w maskowaniu. Nie mielibyśmy szans przeciwdziałać takiej akcji.

Raider71
    Uczestnik

-Masz rację. Chociaż mogę się założyć, że ci co kierowali transportem mieli coś w zanadrzu. To za duża suma, żeby nie być na wszystko przygotowanym.-odpowiedziałem

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie słyszałem o skutecznych metodach wykrywania nowych urządzeń maskujących, choć możliwe że nasi naukowcy nad tym pracują. Ale oni wciąż izoluja się po Traktacie Algerońskim, więc problemów z nimi nie będzie.

Raider71
    Uczestnik

-Zresztą kimże oni są w porównaniu z sojuszem. Chowają się za swoimi urządzeniami maskującymi, szpiegują wszystkich i boją się otwartej walki. -zauważyłem

I. Thorne
    Uczestnik

- To tchórze. - warknął Ja'Rod. - Nie mają honoru i dlatego siedzą po swej stronie Stref Neutralnych.- Ciekawe czy ich odpowiednicy z lustrzanego wszechświata też są tacy sami. - zauważył naukowy. - Grunt, że nie mieszają się do wojny z Federacją. Jak trzymamy się daleko od ich talariańskiej prowincji to nic nam nie robią.

Raider71
    Uczestnik

-Pewnie tak. - skomentowałem i dodałem - Sczególnie pan Ja'Rod ma rację. Romulanie to niezwykli tchórze nic nie robią wprost.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 376 do 390 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram