Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 361 do 375 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Walki nażywo odbywały się tylko w piątki wieczorem, ale mogłeś odtworzyć archiwalne pojedynki nie znając ich wyniku.Dowództwo dało ci pochwałę za uratowanie transportowca i zniszczenie rebelianckiego statku. Otrzymaliście też 2 dni wolnego, nim nadejdą nowe rozkazy.

Raider71
    Uczestnik

Postanowiłem wykorzystać te dwa dni na odpoczynek. Postarałem się również o uzupełnienia załogi. Wypadało się dowiedzieć co się stało z transportem, więc przejrzałem raporty na ten temat. Czekałem z zaciekawieniem na nowe rozkazy lub na informacje od Tal Shiar.

I. Thorne
    Uczestnik

Posterunek nie mógł przekazać dodatkowych żołnierzy, ale CD zapewniło cię, że straty będą uzupełnione na miejscu kolejnej misji.O transportach nie było ani słowa, ale nieoficjalnie dowiedziałeś się, że kasa została wywieziona i dostarczona szczęśliwie do celu. I nie było to 500 milionów sztabek tylko 5 miliardów.TS słowami lekarki kazało ci czekać. Podobno w kolejnej misji będziesz miał większą samodzielność i wtedy będziesz mógł naprawdę zaszkodzić Sojuszowi.

Raider71
    Uczestnik

Zaśmiałem się w duchu na tą myśl. Kręciłem się dalej po stacji czekając na rozkazy. Zajrzałem również do Dukata, żeby zobaczyć jak tworzy się model pokonanego okrętu.

I. Thorne
    Uczestnik

Po drodze spotkałeś Ja'Roda z dziwnie wyglądająca ręką. Była jakaś napucnięta, ale ten nie zwracał na to uwagi.Dukat wziął z bazy danych informacje o klasie zniszczonego okrętu, skorygował je odczytami czujników z bitwy i kazał stworzyć model w skali 1:1000. Wyglądał dokładnie jak ten co został zniszczony.

Raider71
    Uczestnik

Przyjrzałem się mu i powiedziałem:-Dobra robota panie Dukat. Oby tych modeli pojawiło się więcej w najbliższym czasie.Zabrałem model i ustawiłem go w moim gabinecie na biurku.Wciąż czekałem na rozkazy. Postanowiłem również uzupełnić deficyt snu jaki miałem po misji.

I. Thorne
    Uczestnik

Rozkazy doszły dopiero po wyznaczonym czasie. Mieliście lecieć do Bellatrix lub jak kto woli Gamma Orion. Tam znajdowała się potężna baza zaopatrzeniowa Sojuszu, która utrzymywała na chodzie siły rozmieszczone w około 20 pobliskich sektorach.Dolot miał trwać 32 godziny przy warp 6.

Raider71
    Uczestnik

Od razu zebrałem załogę na okręcie i wydałem rozkaz odlotu. Postanowiłem przez czas lotu odświeżyć sobie moje zdolności strzeleckie. Nigdy nie wiadomo kiedy będę musiał strzelać w samoobronie i nie tylko.

I. Thorne
    Uczestnik

Strzelanie do rzutek wychodziło ci całkiem dobrze, w końcu przez lata byłem piechocińskim.Po godzince wpadła do ciebie Ael.- Witam, kapitanie. Słyszałam o nowym celu naszej misji. Bellatrix to potężna baza materiałowa i rebelianci nawet nie marzą o atakowaniu jej. Choć konwoje zdążające się do bazy są często atakowane.

Raider71
    Uczestnik

-Czy mamy jakieś konkretne zadania? - zapytałem

I. Thorne
    Uczestnik

- Zadanie właśnie z nami leci. - odparła. - Dwóch Klingonów go wykryło, więc ich zarżnął jak świnie.

Raider71
    Uczestnik

-Rozumiem. Czy jest jakiś sposób w który mogę pomóc? -zapytałem z uśmiechem na twarzy

I. Thorne
    Uczestnik

- Na razie musisz udawać wiernego poddanego Sojuszu. Potem nastąpią jaja na Bellatrixie, gdy będą wybuchy. To niestety jest naprawdę trudna praca, bo brudną robotę odwalają inni.

Raider71
    Uczestnik

-Biorąc pod uwagę ostatnie pochwały będę ostatnią osobą, którą będą podejrzewać o pomoc rebelii - stwierdziłem nie przestając się uśmiechać - Tyle o co prosisz mogę bez większych problemów wykonać. A tak swoją drogą co się dzieje z moim taktycznym?

I. Thorne
    Uczestnik

- Rebeliant na transportowcu wypalił mu sporą dziurę w ręce. Chciałam mu sklonowac nową, ale uparł się, że chce mieć starą. Więc mu wsadziłam pełno wszczepów i implantów, które mają pobudzić regeneracje tkanek. Tak na oko to za miesiąc dopiero wróci do pełnej sprawności.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 361 do 375 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram