Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 331 do 345 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Zacząłeś zmieniać ustawienia i po chwili twe położenie pozornie sie zmieniło.Reakcja na to była bardzo szybka.- Ktoś tu oszukuje. Mam znowu zaczął polowanie czy rozwiążemy to honorowo?

Raider71
    Uczestnik

==Ja'Rod==Wyłączyłem przesunięcie. Jeżeli rebeliant chciał rozegrać to honorowo to dobrze. Wyszedłem mu na spotakanie gotów do strzału.

I. Thorne
    Uczestnik

Rebeliant stał na końcu koryatrza. Broń miał schowaną w kaburze, a w lewej ręce trzymał trikorder.- Jaka odległość ma nas dzielić? - zapytał.

Raider71
    Uczestnik

-Może być 30m. - odpowiedziałem i zacząłem się zbliżać w kierunku rebelianta gotów do natychmiastowego oddania strzału jak tylko będę miał pewność trafienia.

I. Thorne
    Uczestnik

Przeciwnik tez powoli zaczął iść do przodu i ustał na jakiś 30 metrach.- Strzelamy na sygnał czy kto szybciej?

Raider71
    Uczestnik

==Ja'Rod==-Kto szybciej-powiedziałem od razu strzelając.

I. Thorne
    Uczestnik

Klingon zaskoczył rebelinta tym niehonorowym posunięciem, ale zdołał wyrwać broń z kabury i strzelić.Ja'Rod poczuł gorąco, a potem ogromny ból pieczącego się mięsa w lewym ramieniu, które zostało trafione. Ręka praktycznie trzymała się na pasku skóry. Wystarczyło mocniej nia machnąć by odpadła.Rebeliant nie miał takiego szczęście. Dostał prosto w klatke i zginął na miejscu.

Raider71
    Uczestnik

==Ja'Rod==Korzystając z drugiej ręki uruchomiłem komunikator:=/=Ja'Rod do grupy wypadowej. Wyeliminowałem ostatniego rebelianta. Będziecie musieli sobie poradzić sami przez chwilę. Ja muszę udać się do ambulatorium.=/=Po czym połączyłem się z okrętem:=/=Jeden do przesłania, bezpośrednio do ambulatorium.=/=

I. Thorne
    Uczestnik

Klingon został bezpośrednio przeniesiony do ambulatorium i lekarka jak zobaczyła rękę rannego aż się złapała za głowę.- Czegoś takiego jeszcze nie widziałam! Odbudowa ręki potrwa parę tygodni, chyba że ją odetne i sklonuję nową. Niestety będzie musiał pna być bez kończyny przez 2-3 dni.

Raider71
    Uczestnik

==Ja'Rod==-Jakoś przeżyję, ale chcę zachować starą rękę.==Jasad==-Jak radzi sobie grupa wypadowa? - zapytałem operacyjnego

I. Thorne
    Uczestnik

Ja'Rod- Jest pan pewny? Będę musiała zamontować implanty, wszczepy i kawałek sztucznego endoszkieletu bo nerwy i kości są całkowicie zniszczone.Jasad- Przed chwilą poinformowali nas, że zabili rebeliantów. Sami stracili dwóch ludzi i minimum kolejnych dwóch z obsługi transportowca.

Raider71
    Uczestnik

==Ja'Rod==-Jestem pewien-odpowiedziałem==Jasad==-Niech dokończą robotę i zmywamy się stąd.

I. Thorne
    Uczestnik

Ambulatorium- Mam dla pana jeszcze inną propozycję. Może doklonuje tylko wypalone tkanki? Będzie to szybsze, ale nie odpowiadam za bóle fantomowe i możliwą niepełnosprawność.Mostek- Czy będziemy dalej ich eskortować? - zapytał Dukat. - Jeśli tak to zostawmy tak kilku żołnierzy by się cywile nie bali. Odbierzemy ich przy posterunku.

Raider71
    Uczestnik

==Ja'Rod==Już lekko podirytowany odpowiedziałem:-Chcę w CAŁOŚCI zachować moją rękę.==Jasad==-Myślę, że to dobry pomysł. Jednakże czy warto nam wracać do reszty konwoju? - zapytałem operacyjnego.

I. Thorne
    Uczestnik

Ambulatorium- Dobrze, już dobrze. Nie potrzebujemy krzyków. Proszę szykować się do operacji. Teraz. Zacznijmy od rozebrania się i odkażania.Mostek- Lepiej nie. Konbwój jest już daleko, a w okolicy roi się od wkurzonych amatorów latinum. Lepiej jest powiadomić CD o sytuacji i schować się przy jakieś stacji dopóki się nie uspokoi.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 331 do 345 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram