Klingon schował się za jakąś skrzynią. Rebeliant wciąz strzelał, a pociski zaczęły wypalać w prymitywnej osłonie dziury, gdy nad glową Ja'Roda przeleciał mały kamień. Błysnęło, huknęło i przeciwnik zamilkł.
Gdy przeszukiwali częsciow spalone i rozszarpane zwłoki jeden z żołnierzy znalazł małe urządzenia.- To dzięki niemu dawał sygnaturę kardazjańską. Takie urządzonka wysyłaja fałszywą sygnaturę, którą oszukuje trikordery.
- Z obecnym sprzętem nie. Lepiej traktować każdy pojedyncze lub podwójne wskazanie jako potencjalnych wrogów. Do większych grup lepiej też podchodzić z nieufnością.
Minuty mijały i kolejne sekcje były odcinane. Wreszcie drużyna dotrała do pokładów z posażerami. Trikorder wykrył 12 sygnatur, po jednej lub dwie w kajutach. Wszystkie, oprócz jednej były kardazjańskie. Ostatnia była klingońska.
==Ja'Rod==-Mieli Klingona w załodze?-upewniłem sięGdy otrzymałem odpowiedź zaproponowałem prostą taktykę:-Ustawiamy broń na ogłuszenie i strzelamy do wszystkiego co się rusza. Później sprawdzamy czy to nasz czy wróg.Po czym na chwilę się zastanowiłem i spytałem przez interkom mechaników:=/=Dałoby się wypełnić gazem uypiającym cały pokład?=/=
- Oczywiście, że możemy. Ale rebelianci moga mieć maski i wtedy będzie gorzej. Słyszałem, że potrafią maskować swą prawdziwą sygnaturę. Zapewne tez potrafią zamskować swój stan, udawać uśpionych, a potem strzelać do was.
==Ja'Rod==-W takim razie zostają nam karabiny i granaty. - stwierdziłem po czym rozkazałem - Sprawdzamy po kolei! Do roboty!Zaczęliśmy z oddziałem przeszukiwać kwatery.
W kwaterach byli zamknięci pasażerowie transportowca.Przeszukaliście tak 2 pokłady, gdy weszliście na ten gdzie był zapasowe kontrolery czujników. To tutaj dwaj wysłani mechanicy zamikli.
Dwóch prowadzących żołnierzy powoli doszło do konsoli z zapasowym kontrolerem czujników. Leżało tam dwóch mechaników. Zabiły ich strzały w plecy.- Konsola i mechanicy mają w sobie bomby. Zapalniki ruchowe i zapewne energetyczne, które zadziałają przy próbie transportu.
Wyświetlanie 15 wpisów - od 271 do 285 (z 797 w sumie)