Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Raider71
    Uczestnik

==Ja'Rod==-W takim wypadku naszym priorytetem będzie naprawa czujników wewnętrznych. Starczy wam mechaników?- zapytałem

I. Thorne
    Uczestnik

Transportowiec- To nie takie proste. Kontrolery czujników wysadziło przy ataku, a zapasowe nie działają. Gdy wysłałem tam do naprawy trzech ludzi nie odezwali już się.CSU Reklar- Kapitanie. - rzekł Dukat. - Nie powinnismy tu zostawać. Rebelianci mogą tu wpaść i wkurzyć się stratą raidera.

Raider71
    Uczestnik

==Ja'Rod==-Mamy przynajmniej jakieś wskazówki co do pozycji rebeliantów. Zabadam sprawę-powiedziałem- Oddział formacja defensywna. Będziemy sprawdzać pokład po pokładzie.- zwróciłem się do mechanika- Działają pola siłowe?==Jasad==-Uda nam się wziąć transportowiec na hol? - zapytałem operacyjnego

I. Thorne
    Uczestnik

Transportowiec- Działają. Pozamykaliśmy częśc pokładów, ale rebelianci mogli przejść do innych części statku nim je aktywowaliśmy. Możemy stąd wyłączać i włączać pola na wasz rozkaz.CSU Reklar- Bez problemu warp 6 wyciągniemy z nim na holu.

Raider71
    Uczestnik

==Ja'Rod==-Dobra, idziemy powiedziałem do reszty żołnierzy. -Mamy czas. Przeczesujemy pokłady ostrożnie, po kolei.==Jasad==-Dobrze. Bierzemy go na hol i lecimy w kierunku naszej najbliższej placówki. Postarajcie się zamaskować naszą sygnaturę warp.

I. Thorne
    Uczestnik

TransportowiecŻółnierze ustawi się w szyku i zaczeli szybko przeszukiwac pokład. Z tyłu dwóch sprawdzało trikorderami ślady życia.Na najniższe pokładu, służyły jako ładownie. Nikogo tam nie znaleźliście, więc zostały odcięte polami siłowymi.Na kolejnym zaczęło się...- Mam odczyt jednej istoty. Sygnatura kardazjańska. Odczyt jest dośc słaby.CSU ReklarNorin wziął transportowiec na hol i udał się ku posterunkowi 354. Jego dowódca połączył się z Reklarem.0 Mam na stanie B'Rela i 2 Cha'Dichy. Mogę podesłać Drapieżnego Ptaka, ma swoje 30 lat, ale to dobra i zwrotna jednostka. W sam raz na Akirę jeśli się pojawi.

Raider71
    Uczestnik

==Ja'Rod==-Trzeba to zbadać. -odpowiedziałem -Przygotować broń na ogłuszanie.==Jasad==-Wezmę wszystko co możecie zaoferować. -stwierdziłem

I. Thorne
    Uczestnik

TransportowiecŻołnierze dotarli do drzwi, za którymi znajdowała się sygnatura. Były jednak zablokowane.CSU Reklar- W takim razie wysyłamy B'Rela. Przechwyci was za 2 godziny. Trzymajcie się.

Raider71
    Uczestnik

==Ja'Rod==Próbuję ręcznie otworzyć drzwi.

I. Thorne
    Uczestnik

Drzwi były bardzo mocno zablokowane i Ja'Rod nie otworzył ich.- Szefie, mamy ładunki wybuchowe. Nakleję taśmę na jednej połowie i wybucj wypali otwór.

Raider71
    Uczestnik

==Ja'Rod==-Warto spróbować-zrobiłem tak jak zaproponował

I. Thorne
    Uczestnik

Żołnierz przykleił wybuchową taśmę, potem dobył detonator i kazał się odsunąć.Nastąpił głuchy trzask i połowa drzwi wpadła do środka pomieszczenia.

Raider71
    Uczestnik

==Ja'Rod==Dałem znak dłonią oddziałowi żeby zabezpieczyli pomieszczenie. Sam wbiegłem razem z grupą.

I. Thorne
    Uczestnik

Wpadł do środka jeden żołnierz, potem drugi. Nastepny był Ja'Rod, gdy zaczęła sie strzelanina.- Macie, wy śmierdzące robaki!Gdy byłeś w środku wpadłeś na ciało pierwszego żołnierza. I to ocaliło mu życie, gdyż padając poczuł jak kolejny strzał z fazera osmalił mu włosy. Drugi żołnierz juz strzelał w kierunku zasłoniętego człowieka.

Raider71
    Uczestnik

==Ja'Rod==Schowałem się za pierwszą zauważoną zasłoną.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram