Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Cała akcja potrwała chwilę. Grupa tylko 30 sekund przebywała w normalnej przestrzeni. Transportery zadziałały i po chwili na Reklarze nie było dodatkowych załogantów. Reszta okrętów wskoczyła w warp i Norin został sam.

Raider71
    Uczestnik

-Skoro załatwiliśmy już wszystko, to lecimy ratować rannych- powiedziałem do operacyjnego i czekałem na wejście w warp.

I. Thorne
    Uczestnik

Reklar obrał kurs na transportowiec i zaczął się do niego zbliżać. Wezwanie pomocy wciąż się powtarzało.- Mam transportowiec na czujnikach dalekiego zasięgu. Atakuje go tylko jeden raider. Uszkodził naszym napęd warp i wykańcza osłony.

Raider71
    Uczestnik

-Przygotować uzbrojenie. Będziemy musieli się pospieszyć. Kiedy odgonimy raidera jest duża szansa, że nadejdą ich posiłki a tego nie przetrzymamy. - powiedziałem załodze

I. Thorne
    Uczestnik

- W okolicy nie ma wsparcia. - rzekł operacyjny. - Sądzę, że atak miał kogoś tu sprowadzić by osłabić ochronę Nornika.- Kapitanie, radze rozwalić tego raidera. - rzekl Dukat. - Ostatnio mamy dużo porażek. Zniszczenie statku rebelintów podniesie morale załogi.

Raider71
    Uczestnik

-Ma Pan rację. - odpowiedziałem - Przygotować torpedy. Ostrzelamy ich zanim zdążą wykonać unik.

I. Thorne
    Uczestnik

Rebelianci wykryli Reklara i o dziwo, mimo znaczącej przewagi kardazjańskiego okrętu ruszyli na spotkanie.- Wykrywam 3 ludzi na pokładzie raidera, broń i osłony są przestarzałe. Nic nam nie zrobią. - rzekł taktyczny.Reklar osłony 100% wyrzutnie przeładowaneraider osłony 100% mikrowyrzutnia przeładowana

Raider71
    Uczestnik

-Ognia, dajmy popalić rebeliantom- powiedziałem taktycznemu, po czym zwróciłem się szeptem do pierwszego: - Coś mi się tu nie podoba, niech Pan sprawdzi czemu tak ochoczo na nas szarżują.

I. Thorne
    Uczestnik

Salwa rozniosła raidera na strzępy.- Kapitanie, przed zniszczeniem raidera rebelianci opuścili statek. Wykrywam kapsułę ratunkowa, zbliżającą się do naszego transportowca!

Raider71
    Uczestnik

-Bierzcie ją na hol. Sprawdzcie kto jest na pokładzie. - powiedziałem załodze.

I. Thorne
    Uczestnik

- Lecą na zderzenie z transportowcem!Kapsuła uderzyła w osłabione osłony, odbiła się i eksplodowała.- Małe uszkodzenia osłon transportocwa. Ale, nie wykrywam szczątków ludzkich w resztkach.

Raider71
    Uczestnik

-To znaczy, że prawdopodobnie zdążyli się przenieść na pokład. Przygotować grupę wypadową. Panie Ja'Rod niech Pan zbada tą sprawę. - rozkazałem

I. Thorne
    Uczestnik

- Tak jest. - odparł. - Ja'Rod do ochrony. Drużyny 3 i 4 zgłosić się do teleportera numer 2, natychmiast!Gdy dotarł na miejsce 12 żołnierzy w pełnym rynsztunku bojowym już na niego czekało.- Wszyscy gotowi do akcji. - zameldował ich dowódca.

Raider71
    Uczestnik

==Ja'Rod==-Idziemy - rozkazałem. Krótki błysk transportera przeniósł nas na miejsce akcji.

I. Thorne
    Uczestnik

Przeniosło was do maszynowni transportowca. Tu przywitało was kilku mechaników z bronią ręczną.- Jestem głównym inżynierem. - rzekł jeden z nich. - Trzech gnojów przeniosło się na pokład okrętu. Na razie pilnujemy najważniejszych lokacji na statku: maszynowni, mostka, zbrojowni, magazynu antymaterii i rdzenia komputera. Bydlaków ani widu, ani słychu. gdzieś się zaszyli. Mamy na okręcie za mało ludzi z przeszkoleniem wojskowym by szukać po omacku, bo czujniki wewnętrzne nie działają.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram