Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 226 do 240 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Raider71
    Uczestnik

-Wychodzimy z warp-rozkazałem- Przygtować się do szybkiego transportu załogi Didala.

I. Thorne
    Uczestnik

Reklar wyszedł z warp i nawrócił. To samo zrobił Galor. Krótki skok w warp i oba okręty były przy Dlidalu.- Przenosimy wszystkimi teleportarami. Dlidal używa swoich.- Mam identyikację. Dwa zmodernizowane raidery i Akira.- Kapitanie, nie zdążymy ewakuować całej załogi Dlidala nim przechwycą nas rebelianci, a starcie z Akirą to dla nas samobójstwo. - rzekł spokojnie Dukat.

Raider71
    Uczestnik

-Transportujemy kogo możemy i wracamy na kurs.- rozkazałem załodze. Sytuacja mi nie odpowiadała. Nie miałem żadnej kontroli nad tym co się dzieje.

I. Thorne
    Uczestnik

Ewakuacja trwała, a z Reklarem połączył się dowódca Dlidala.- Kapitanie, nie dacie rady. Bierzcie kogo się da, ale zostawcie mnie na statku. Zatrzymam ich przynajmniej przez pewien czas. Skaczcie w warp tylko jak się pojawią w normalnej przestrzeni.

Raider71
    Uczestnik

-Dobrze-odpowiedziałem.Zaczekałem aż siły rebeliantów podlecą niebezpiecznie blisko i od razu kazałem skoczyć w warp.

I. Thorne
    Uczestnik

Z Dlidala zdążył jeszcze wystartować prom, więc został schwytany wiążka trakcyjna.- Na pokładzie Galora pozostało 30 załogantów. - rzekł operacyjny.Tuż przed pojawieniem się rebeliantów wskoczyliście w warp. Na czujnikach można było zobaczyć przebieg potyczki. Galor dryfował jak martwy. To zachęciło rebeliantów do podlecenia bliżej. Mozliwe, że chcieli zdobyć okręt abordażem. I to był ich błąd. Dlidal nagle ożył, cała broń energetyczna wystrzeliła w jeden z raiderów, roznosząc go na strzępy. Torpedy uderzyły w tył Akiry. Ta poderwała się jak zraniony ptak i zapypała Galora torpedami. Jego osłony były słabe, więc kilkanaście torped wystrczyło do jego całkowitej destrukcji.- Akira ma uszkodzenia. Rebelianci nie kontynuuja pościgu.

Raider71
    Uczestnik

-Wracamy na pierwotny kurs. Nie damy im dorwać transportu.- odpowiedziałem

I. Thorne
    Uczestnik

Noriny dołączyły do uszczuplonego konwoju i popędziły ku celowi.Spokojnie było tylko 20 minut.- Mamy wezwanie pomocy. Atakują statek pasażerski. Na pokładzie jest ponad 100 cywili. Agresorzy to Tholianie.

Raider71
    Uczestnik

-Połączcie mnie z okrętem prowadzącym grupy.-powiedziałem. Miałem nadzieję, że uda mi się namówić dowódcę na pomoc okrętowi pasażerskiemu.

I. Thorne
    Uczestnik

Po chwili na ekranie pojawił się dowódca Keldona.- Słucham, glinnie. - wyraźnie podkreślił twój stopień.

Raider71
    Uczestnik

-Odebraliśmy wezwanie pomocy. Mój okręt i tak dużo nie pomoże w eskorcie. - zauważyłem. - Czy byłoby możliwe abyśmy odpowiedzieli?

I. Thorne
    Uczestnik

- Jest pan pewny tej decyzji? Tam może czaić się Defiant i pański okręt zostanie zniszczony.

Raider71
    Uczestnik

-Nie, nie jestem pewien- odpowiedziałem dowódcy- Ale jestem pewien tego, że nie można pozwolić tym ludziom na śmierć.-dodałem po chwili

I. Thorne
    Uczestnik

- Zgadzam się. Wcześniej jednak prosze wyjść z warp. Reszta formacji też tak zrobi. Zabierzemy załogantów Dlidala w jednej turze transportu. Życzę powodzenia, glinnie.

Raider71
    Uczestnik

-Dziękuję. - rozłączyłem się - Wychodzimy z warp. - zróciłem się do sternika, po czym spojrzałem na operacyjnego: - Przygotować się do transportu. -następnie połączyłem się z ambulatorium: -Proszę się przygtować na odtransportowanie rannych.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 226 do 240 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram