Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 196 do 210 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Raider71
    Uczestnik

-Planujemy w tej sprawie coś zrobić? Taki transport mógłby wspomóc Tal Shiar, albo przynajmniej zaszkodzić Sojuszowi gdyby zniknął. - zauważyłem

I. Thorne
    Uczestnik

- Jeszcze nie wiem. Może szefostwo przyśle określone rozkazy. Na razie lepiej zagrać kardazjańskich patriotów, choć jesli ktoś będzie iść na taran to lepiej nie bronić transportowca za wszelką cenę.

Raider71
    Uczestnik

-Dobrze. Wrócę w takim razie na mostek. - powiedziałem i opuściłem ambulatorium. Dotarłem turbowindą na mostek i powiedziałem do Dukata:-Niech dołączy Pan do mnie w moim gabinecie.Zaczekałem aż wykona polecenie, po czym pokazałem mu pada z rozkazami i czekałem na reakcję.

I. Thorne
    Uczestnik

- My? - zdziwił się. - Przecież nie jesteśmy godni zaufania. To zadanie dla wywiadu i weteranów. Chyba, że będziemy podpuchą. Wyślą nas z pustym transportowcem, by rebelia myślała, że to my mamy kasę.

Raider71
    Uczestnik

-Rebelia raczej w to nie uwierzy. Nie mamy mocnego okrętu, a przecież nie wysyła się takim transportu latinum. Może to więc być podpucha w podpusze. - odpowiedziałem - Tymczasem nie pozostaje nam nic innego jak zastosować się do rozkazów.

I. Thorne
    Uczestnik

- Na pewno nie puszczą nas sami. Dostaniemy zapewne parę okrętów do pomocy.Po wypowiedzeniu tych słów Dukat opuścił gabinet.

Raider71
    Uczestnik

Nie mając zbyt wiele do roboty zacząłem przeglądać raporty dotyczące bezpieczeństwa okrętu. Czekałem aż dolecimy do układu.

I. Thorne
    Uczestnik

W trakcie lotu dołączyły do was jeszcze 2 Noriny, Tonga i Keldon. Z każdym z nich okręt jadeitowej Kasty nawiązywał łączność.Wreszcie następnego dnia, praktycznie koło północy zaczeliście zbliżać się do miejsca przeznaczenia.- Kapitanie, wykrywam w układzie minimum 30 ciężkich jednostek Sojuszu oraz podobna liczbę mniejszych. Jest tam też dużo platform orbitalnych i innych obiektów oraz 2 stacje typu Nor. Poza tym jest też kilka statków Tholian, jeden właśnie odlatuje.

Raider71
    Uczestnik

-Cóż, kontynuujemy.-powiedziałem, po czym dodałem: - Całkiem ładnie ufortyfikowane miejsce, nie uważa Pan, Panie Dukat?

I. Thorne
    Uczestnik

- Jeśli to tutaj Tholianie przewożą latinum to się nie dziwię, że tak dużo tu naszych. - odparł.Okręty, po potwierdzeniu identyfikacji, dostały pozwolenie na zbliżenie się do jedynej planety w tym układzie.Planeta nie wyglądała na miłą. Była brunatna i zasnuta fioletowym dymem. Czujniki wykryły znaczną toksyczność atmosfery, w której bez specjalnego sprzętu nawet Klingon nie przetrwałby 5 minut. Mimo tego z planety nadchodziły sygnały o znacznym ufortyfikowaniu.Po zaparkowaniu na orbicie otrzymaliście koordynaty na transport na powierzchnię. Miał przenieść się tylko kapitan i osoba towarzysząca.

Raider71
    Uczestnik

-Panie Kovat idzie Pan ze mną. Dukat przejmujesz mostek.Wyszedłem z mostka w kierunku transportera wraz z operacyjnym.

I. Thorne
    Uczestnik

Zostaliście szybko i bezproblemowo przesłani na planetę, a raczej w jej głąb.Powietrze w pokoju teleportera nie było zbyt świeże, ale przynajmniej nie zabijało jak powierzchniowe. Przy teleporterze stał kardazjański żołnierz.- Kapiatnie Jasad, proszę za mną.

Raider71
    Uczestnik

Podążyliśmy za żołnierzem. Starałem się po drodze wychwytywać szczegóły otoczenia.

I. Thorne
    Uczestnik

Otoczenie wyglądało jak zwykła kardazjańska baza. Gdybyś nie widział odczytów na Reklarze nawet nie wiedziałbyś, że jesteś pod zeimią. Żołnierz poprowadził cię do małej salki, gdzie czekał na ciebie Klingon.- Ja'Rod syn K'Tala, będę pańskim szefem ochrony. - przedstawił się.

Raider71
    Uczestnik

-Witam Pana. Może Pan się już przenieść na okręt, chyba, że ma Pan jeszcze do załatwienia jakieś sprawy.-powiedziałem

Wyświetlanie 15 wpisów - od 196 do 210 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram