Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Odebrał pan uzupełnienia z Tongi? - zapytał gul, zajmujący się tym sektorem, a po potwierdzeniu zaczął sprawdzać bazę danych. - Dobrze. Poleci pan do układu z kodową nazwą B-13/5. To 2 dni lotu w warp 6. Proszę się nie spieszyć i sprawdzać każdy podejrzany okręt w okolicy. Na miejscu otrzyma pan szczegółowe rozkazy i przy okazji zakończy uzupełnianie załogi.

Raider71
    Uczestnik

Potwierdziłem odebranie załogi i zabrałem się za wykonywanie rozkazów. Wszedłem na mostek i rozkazałem nawigacyjnemu:-Wprowadzić kurs B-13/5. Warp 6.Poczekałem na zatwierdzenie kursu i dałem znak by ruszyć.

I. Thorne
    Uczestnik

CUS Reklar wskoczył w warp i pozostawił za sobą problemy epidemii, która wciąż rozszerzała obszar działania.Po około 5 godzinach lotu sensory wykryły Galora, który powoli zbliżał się na kursie zbieżnym.

Raider71
    Uczestnik

-Mamy rozkazy sprawdzać wszystkie podejrzane okręty po drodze. Skoro Galor jest po drodze możemy się przywitać- powiedziałem pierwszemu, po czym zwróciłem się do operacyjnego: - Wywołajcie ich.

I. Thorne
    Uczestnik

Na twe wywołanie Galor szybko odpowiedział:- Gul Barnak, Jadeitowa Kasta. - było to dość dziwne, że okręt wywiadu wojskowego zjawił się w tej okolicy i do tego nie udawał zwykłego statku. - Dowódca CSU Ellike. Jaki jest wasze miejsce docelowe?

Raider71
    Uczestnik

-Układ B-13/5.-odpowiedziałem. Spojrzałem porozumiewawczo na operacyjnego, żeby sprawdził dane Gula, po czym zapytałem: - Cóż tak znamienity okręt robi w takiej okolicy?

I. Thorne
    Uczestnik

- Tak przypadkowo zmierzamy do tego samego celu. Chciałbym z panem porozmawiać osobiście na szyfrowanym kanale.Operacyjny potwierdził głową, że gul Barnak należy do Jadeitowej Kasty i jest kapitanem Galora.

Raider71
    Uczestnik

-Będę w mojej kwaterze-powiedziałem do DukataPo zejściu z mostka otworzyłem w mojej konsoli szyfrowane połączenie z Gulem:-Jaką ma Pan do mnie sprawę-zapytałem

I. Thorne
    Uczestnik

- Zna pan swoją następną misję w miejscu docelowym? Nie, skąd może pan wiedzieć o co tu chodzi... Otóż będziemy ochraniać transportowiec z latinum. Nie będą to jakieś tam tysiące sztabek. Będziemy eskortować ratę Tholian na Adrab I, który kosztowała ich 6,3 miliarda sztabek. Nasz statek ma minimum 500 milionów na pokładzie, a nawet więcej. Rebelianci już o tym wiedzą, dlatego zapewne też wypuścili wirusa by zająć Klingonów i wprowadzić chaos. Ale my się im nie poddamy i pokażemy tym gnojom kto rządzi. Zapewne obędzie się bez strat, ale takie jest życie wojskowego.

Raider71
    Uczestnik

-Dobrze. Przekażę załodze. -potwierdziłem i wyszedłem na mostek. Wychodząc potknąłem się tak, żeby zaczepić o coś ostrego i żeby wyglądało to na przypadek. Miałem nadzieję, że zwróci to uwagę Dukata wystarczająco, żeby wezwać Ael na mostek.

I. Thorne
    Uczestnik

Wyglądałeś dość przekonująco, więc za minutę zjawiła się lekarka. Zaczęła cię badać.

Raider71
    Uczestnik

-Nie moglibyśmy tego dokończyć w ambulatorium?- zapytałem- Nie mam aktualnie ważnych spraw na mostku do załatwienie, a nie chcę zmuszać nikogo później do sprzątania po mnie.

I. Thorne
    Uczestnik

- Alez oczywiście. Zresztą potrzebnego sprzętu nie mam w apteczce. - pomagając ci wyszliście z mostka.W trakcie podróży dała ci znak, byś nic nie mówił. Dopiero gdy weszliście do pustego ambulatorium popatrzyła na ciebie.- Nodze nic nie dolega. O co chodzi?

Raider71
    Uczestnik

-Zakładam, że już wiesz o transporcie latinum, który mamy eskortować - powiedziałem i czekałem na odpowiedź Ael

I. Thorne
    Uczestnik

- Szczegółów nie znam. Wiem, że co pewien czas Sojusz transportuje do swoich skarbców latinum wydobyte przez Tholian z ich kopalni. Jednak nie przewidywałam, że dostaniemy zadanie eskortowania jednego z tych złotych statków. Widocznie inwazja Sojuszu na lustrzany wszechświat przebiega gorzej, że wysyłają do tego niej doświadczone załogi.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram