Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Raider71
    Uczestnik

--Jasad--"Trzeba przyznać, że rebelianci umieją sobię poradzić", pomyślałem. Odezwałem się:-Komputer, przeprowadź diagnozę algorytmów deszyfrujących. - po czym zwróciłem się do operacyjnego:-Panie Kovat. Co się dzieje z naszym Norinem? Nie miał może kontaktu z kolonią? Niech Pan również sprawdzi czy konwój nie był w międzyczasie w okolicy kolonii. Chcę również wiedzieć z kim mieli kontakt po drodze. -wszystko mówiłem spokojnie nie dając się ponieść emocjom. -Sternik, wracamy w okolice stacji. Weźmiemy B'Rela na hol. Maksymalna WARP.

I. Thorne
    Uczestnik

- Diagnoza w toku. - odfprał komputer.- Na pewno Norin nie miał z nimi kontaktu. Z kolonia też. Zresztą przeprowadzili analizę powietrza i są czyści. To ślepy zaułek.CSU Reklar objął polem warp B'Rela i razem wskoczyły w warp.- Nie możemy osiągnąć pełnej prędkości z B'relem na holu. Wrócimy do posterunku nie za 4, a minimum 8 godzin. Mozliwe, że nawet dłużej gdy coś się zdaży.

Raider71
    Uczestnik

--Jasad---Dobrze. Będę w mojej kajucie.Postanowiłem przez te kilka godzin się wyspać.

I. Thorne
    Uczestnik

Nie dane ci jednak było odpocząć. Po jakieś godzinie okręt zaczął się trząśc i wyszedł z warp.- Kapitanie, tu Dukat. - odezwał się komunikator. - Mamy problemy z utworzeniem stabilnego pola warp. na razie lecimy w impulsowej. Zreszą chyba mechanicy ze stoczni się nie popisali, bo kilka innych systemów też szwankuje.

Raider71
    Uczestnik

Uderzyłem w komunikator:-Nie dało by się wykorzystać jakoś napędu WARP B'Rela? - zapytałem

I. Thorne
    Uczestnik

- Prawdopodobnie tak, ale jest to ostateczna możliwość. Nie wiemy co rebelianci namieszali w B'relu, ale jak nie będzie innego sposobu i innych okrętów w okolicy to spróbujemy go uruchomić.

Raider71
    Uczestnik

-Więc postarajcie się znaleźć kogoś w najbliższej okolicy - powiedziałem i wyłączyłem komuniaktor.Ubrałem się i wróciłem na mostek.

I. Thorne
    Uczestnik

Gdy wróciłeś to udało się włączyć silniki warp, choć Reklar wyciągał tylko warp 2. Z takim tempem to powrót potrwa parę tygodni.- W okolicy nie ma żadnych sojuszniczych jednostek. Najbliższa to Cha'Dich z posterunku. Mamy go wezwać na pomoc?

Raider71
    Uczestnik

-A mamy jakiś wybór.-powiedziałem, irytowało mnie to, że byłem bezsilny. To nie była sytuacja w której czułem się dobrze.-Nie da się nic zrobić z naszymi silnikami?-zapytałem.

I. Thorne
    Uczestnik

Wezwanie pomocy zostało wysłane i Cha'Dich potwierdził swój wylot.- raczej nic się nie da zro... - zaczął mówić główny mechanik, gdy nagle okrętem szarpnęło. - Nie wiem co się stało, ale mamy stabilne pole na warp 4, a systemy informują, że możemy przyśpieszyć.

Raider71
    Uczestnik

Byłem zszokowany...-Co się stało? Czy możecie to jakoś wyjaśnić?- zapytałem mechanika-Sprawdźcie to. Jeżeli rzeczywiście możemy przyspieszyć do większych prędkości to macie się upewnić, że to bezpieczne.

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie mam pojęcia dlaczego. Prawdopodobnie źle zostało skonfigurowane pole warp i czasami się odkształca. Zajmę się tym problemem. Jednocześnie nie radzę przekraczać warp 6 i włączyć tłumiki inercyjne na maksimum. Nie wiadomo kiedy pole znów się odkształci.

Raider71
    Uczestnik

-Wykonać.-powiedziałem i siedziałem dalej w moim fotelu czekając na zakończenie podróży.

I. Thorne
    Uczestnik

Okręt przyśpieszył, ale wcale to nie podniosło komfortu podróży. Reklar rzeczywiście miał ze sobą problemy. Nadchodziły raporty o kłopotach z przepływem mocy, oświetleniem, a nawet działaniem drzwi, które przytrzasnęły rękę jednej załogantce.Minęło prawie półtorej godziny.- Kapitanie, mamy wezwanie pomocy. Cha'Dich co leci nam na pomoc natknął się na 2 rebelianckie okręty. Są odlegli od nas około 10 minut lotu.

Raider71
    Uczestnik

-Lecimy więc na pomoc. Spróbujemy tego manewru z fałszywą sygnaturą Warp. Niezaszkodziłoby gdybyśmy przypominali Galora. - rozkazałem - Spróbujcie również uruchomić uzbrojenie B'Rela, o ile jest to w ogóle możliwe. - zwróciłem się do głównego mechanika.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram